|
Тема
|
Пътуване до Санкт Петербург
|
|
Автор |
Bat_Vanio (селтак) |
Публикувано | 07.08.08 14:55 |
|
Здравейте!
Аз и един приятел сме решили да си направим екскурзия до Петербург в края на този месец. Тъй като там няма да ни е нужен хотел, а ще спим при познати, се интересувам дали в този случай може да ползваме услугите на туроператорска фирма, която да ни осигури само пътуването, визата и поканата? И дали може пътуването да е с транспорт, избран от нас, примерно с влак? Изобщо каква е процедурата?
Благодаря предварително.
| |
Тема
|
Re: Пътуване до Санкт Петербург
[re: Bat_Vanio]
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.08 18:30 |
|
Питай в клуб Пътешествия. Там има повече знаещи по тези въпроси.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гьoko (Георги) |
Публикувано | 07.08.08 18:45 |
|
Привет!
Щом ще спите при познати, молите те да ви изпратят поканата по пощата. Поканата трябва да е оригинал, а не копие, факс, е-майл или нещо друго. Да отидат твоите хора в местния ОВИР и оттам ще им дадат бланка за покана и инфо какво трябва да съдържа (вашите 3 имена, номер на паспорт, егн и т.н., има го и на сайта на руското посолство в БГ). После да пращат по пощата. Но първо да попитат за колко време пристига писмото, за да не стане сакатлък. Ако не ви устройва времето - DHL, UPS или някой друг. После отивате лично в посолството на Русия на бул.Др.Цанков с оригиналната покана, една снимка 4х5, визова анкета, която ще си дръпнете от сайта на руското посолство и готово. Срока за издаване на визата е максимум 20 дни, но за 10-12 дни е готова. После си купувате двупосочен билет София - Санкт Петербург и отпътувате.
Ну, попробуйте!
"О, неразумний юроде! Поради что се срамиш да се наречеш болгарин...."
| |
Тема
|
[re: Hиkи]
|
|
Автор | aaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.08 18:48 |
|
Видя ли, че се намери кой да му отговори. Не гони хората, които не ходят само по планински пътеки.
| |
|
Не само че може, а това е по-добрият начин.
Чрез тур оператор (срещу небольшую плату) издаването на визата става много по-бързо и лесно и не ангажира познатите ви, които иначе за да пратят поканата, трябва да се мотаят по тяхната милиция и май трябва да плащат те. Можете да пробвате с български туроператор, специализиращ в Русия, или направо с местен. Аз ползвах подобна услуга от , а спах при познати в Москва. Може да се наложи обаче да ви направят някаква фиктивна резервация за хотел, а вие после да се регистрирате в милицията при познатите. Билети за влак може и сами да си купите, стига да сте сигурни, че ще ви дадат виза. Бюро Рила!
| |
Тема
|
Няма нужда да преиначаваш нещата.
[re: aaa]
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.08 09:53 |
|
Никого не съм гонил. Посочих на човека и втори източник на информация.
| |
Тема
|
[re: дoмoceд]
|
|
Автор |
Bat_Vanio (селтак) |
Публикувано | 08.08.08 18:55 |
|
Благодаря ти за информацията, както и на останалите, отзовали се на запитването ми!
| |
Тема
|
[re: дoмoceд]
|
|
Автор | temple (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.08 21:22 |
|
Два пъти съм ходил в Русия и определено по закон там трябва регистрация на място, но досега е нямало проблем при излизането. Аз и 2 пъти не си правех такава и спах също при познати.
Между другото , ако ползваш влак от Москва до Петербург май билета се счита за регистрация, но не мога да гарантирам. На второто ми отиване мислех да мина с такъв билет, ако ми бяха поискали регистрация.
Също така за виза и в частност покана, по-добре ползвай туристическа фирма. Става по-бързо , таксата е доста минимална. На мене баща ми, пишман стана да се опитва да ми прати покана от Москва. Опашките са големи и колкото и да ти е голям приятел, приятеля ти в Петербург ще се изнерви повече, отколкото ти тука да си платиш на място една доста минимална сумичка. Аз ползвах услугите на фирмата в Руското посолство на улица Шипка срещу заведение "О, Шипка".
Иначе за Русия няма какво да кажа. От 10ина държави, които съм посетил, винаги съм посочвал Москва и Русия, като най-впечатляващи.
| |
Тема
|
Пътуване до Санкт Петербург translator?
|
|
Автор |
siropino (антифашист) |
Публикувано | 16.01.21 09:58 |
|
Nyctea avatar
В тази тема може да е с аватар коктейл с маслинка.
I bye very interesting book about Gestapo, SS und Reichssichereheitshauptamt auf dem "Prinz-Albrecht-Gelande". Извинявам се за английския, мразя///да сменям клавиятурата и ме мързи.
За книгата ще кажа като човек антифашист, че в заглавието фигурира думата Терор.
Книгата няма цена.
Най-вече защото///е с личен надпис, който гласи:
Заведох Марко Георгиев
моя сълагерник от конлагера
Дахау на територията на
гестапо и всички ръководни
ведомства на СС. Посетихме
в бившата столова на Гестапо
постоянната изложба "Топография
на терора
Берлин
10.05.1992год Емил Б. Бонев
Специално за нерегистрирания Чернобил в темата.
Каквото си направиш сам това е.
Преписах ред по ред посвещението.
Книгата е издадена в ГДР през 1987 година.
Макар че изхарчих последните си пари и следващите ще ги имам другия месец след рождения си ден тази покупка беше венецът на колекцията ми от стари книги.
Вчера купих три такива и едно мъничко списание от годината на раждане на майка ми, 1929 година, да ми е жива и здрава, като най-старото издание е с датировка 1873 година - Лондон, а руският тълковен речник на чуждите думи е оригинал от 1880 година, и те плюс пръстенът от стомана с кръста като този на ордена, с който е бил награден Василий Затурский увенчаха деня ми и разходката.
А излязох с намерение да си купя един елек и обърнах всички левове в долари.
За да не си профуквам парите. И се върнах вечерта с някакви стотинки в джоба и с три долара за късмет, една банкнота от 2 долара и една банкнота от един долар, като с последните пари, които смених за да си купя цигари, като ги преброих реших да си купя още един долар.
Абе моята е сложна. Но Остап Бендер ми диша прахта.
Понеже се върнах с книги, елек и пръстен, които ме направиха Крез.
Леб и сол
Као какао
Вчерашната разходка.
Апропо, пих шоколад, вместо кафе. Черен шоколад от автомат на Мария Луиза. Разкош.
После ме черпи приятелката и вместо кафе си поръчах пак шоколад.
Сдобих се с приятели и затвърдих приятелства от години, понеже пазарувам книги и дрехи и бижута там от периода на безизходица и безработица заради оазисите.
Чудно нещо е животът, имам безброй случайни познанства, които прерастват в приятелства.
А покрай въдворяването в оазиси изгубих онези, които смятах за дългогодишни верни приятели.
А по темата. Трябва повече да се говори и да се пише за Третия Райх.
Например като разгърнах книгата Topographe des Terrors, Verlag Villmuth Arenhovel, Kerausgegeben von Reinhard Rurup,
Lectorat&
Alfons Arenhovel, Michael Bolle, Jutta Kindel, page 150photo Deportation niederlandischer Juden,
1942. погледът ми*****!!! се заби в черно-бяла снимка на разстрел на македонци в Панчево.
Page 154
4.6. NS-Herrschaft in Europa – andere Landen
Photo\165 ErschieBung jugoslawischer Geiseln in Pancevo bei
Belgrad, 1942.
Text 64
Vermerk uber eine Besprechung unter dem
Vorsitz Heydrich im Reichskriminalpolizei-
Amt am 3. Dezember 1941 , den Einsatz aus-
Landischer Arbeiter im Deutschen Reich be-
Treffend.
…
Подпис:
Подпис:
Post scriptum
Татяна Иванова от Профешънъл Транслейшън ми препоръча Лазарев -
дотогава не знаех за този автор.
Госпожа Иванова, която спечели конкурса за държавна поръчка за фирма, която ще превежда документацията за проекта АЕЦ Белене.
Ами Буе 44.
преводач в екипа повече от 2 години.
Reinhard Haller: Die Narzissmus-Falle
453,683 views•May 28, 2013
2.7K
239
SHARE
SAVE
Търсене с ключова дума от страница 100
Schutzhalt
от книгата
Topographie
des Terroes
Gestapo, SS und
and so on...
page 102
3.7 "Schutzhalt"Treffend.
…
Не ми пречете, ако обичате.
Лузъри.
Отрязахте подписа...
Идиоти.
подпис:
Татяна Иванова от Профешънъл Транслейшън ми препоръча Лазарев -
дотогава не знаех за този автор.
Госпожа Иванова, която спечели конкурса за държавна поръчка за фирма, която ще превежда документацията за проекта АЕЦ Белене.
Ами Буе 44.
преводач в екипа повече от 2 години.
Reinhard Haller: Die Narzissmus-Falle
453,683 views•May 28, 2013
2.7K
239
SHARE
SAVE
Търсене с ключова дума от страница 100
Schutzhalt
от книгата
Topographie
des Terroes
Gestapo, SS und
and so on...
page 102
3.7 "Schutzhalt"
Подпис:
[url] http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=forty&Number=1951585261&page=&view=&sb=&part=[url]
| |
|
|
|
|