Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:16 31.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема връх Левски - връх Ботевнови  
АвторДaни (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 11:48

Възможно ли е да се направи преход, който включва в. Левски и в. Ботев, с тръгване от Сопот и лифта нагоре донякъде. Ще си оставя колата в Сопот и идеята ми е после да се върна пак там, да си я взема. Това става ли за един ден или два (с нощувка на хижа).
Дайте примерен маршрут, моля.
Мерси много предварително.

Тема Re: връх Левски - връх Ботевнови [re: Дaни]  
Автор amorpheus (admiral Stukov)
Публикувано01.08.08 12:21

Може да се направи за един ден от Амбарица до Ботев но ще е диво препускане. Няма много смисъл.
Иначе зависи колко рано може да си в Сопот. Лифта трябва да работи (не е лошо да провериш) и си горе за 30-на минути. Оттам до върха (Амбарица) да речем 2 часа; зависи как се движиш. След това имаш 2 варианта: да спиш до локвата между Купените на палатка (ако имаш такава) или да караш до заслон Ботев (в зависимост колко време имаш). Дотам от в. Амбарица да речем 6 часа. По билото няма реално трудни или екстремни участъци за физически подготвени хора, но при гадно време скалите стават хлъзгави и може да стане неприятно.
На връщане можеш например да минеш по подсичащата пътека за Добрила, за която обаче не мога да ти дам точна информация.

Също така можеш да видиш това -

добро описание е вкарал пича; като от учебник извадено :)

Редактирано от amorpheus на 01.08.08 12:27.

Тема Re: връх Левски - връх Ботевнови [re: amorpheus]  
Авторpesho (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 13:20

Ботев си е Ботев, Левски си е Левски, Амбарица и Юмрук чал са минало.
За Рила и Пирин съм съгласен. В Балкана обаче трябва да се чуват тези имена.

Тема Re: връх Левски - връх Ботевнови [re: pesho]  
АвторДaни (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 13:32

Уф, извинявай, не те разбрах...много съм руса днес. Предполагам става въпрос за това, че Левски е Амбарица и пр...
Все пак имаш ли маршрут да подадеш? :-)

Тема Re: връх Левски - връх Ботевнови [re: Дaни]  
Автор KGM (Разбиращ)
Публикувано01.08.08 22:57

Става за 2 дни. Тръгваш рано сутрин от софия (1.30 ч до сопот) и като си оставиш колата в там, с лифта до горе х.Добрила- после 7-10 часа до заслон ботев. спане. качваш върха сутринта или вечерта - и оттам през заслона към хижа Левски 4 часа. после още 4 часа до карлово и оттам с градския рейс за 10 мин си в сопот при колата.
Аз съм оставял колата в сопот при едни малки блокчета където се отклонява шосето за лифта. май беше 15 мин до лифта. Може и да може да я оставиш при лифта - но тогава разстоянието от пътя до лифта ще го ходиш на връщане когато си изморена. иначе рейса те оставя при блокчетата.

When the going get tough, the tough get going !

Тема Re: връх Левски - връх Ботев [re: pesho]  
Автордeceн koмyниcт (Нерегистриран)
Публикувано04.08.08 12:28

Ботев си е Ботев, Левски си е Левски, а ЦСКА във "В" група

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.