Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:21 12.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Правата на туристанови  
Авторsisi (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 12:02

Измъкнах мнението си от темата за Тевно, защото явно няма информация . Закакво се спори тогава? Къде са БФТ и БТС?
Дали може в национален парк да се бивакува? Мисля че МОЖЕ!
....................................................................................................
В "ЗАКОН за защитените територии"
Чл. 21. В националните паркове се забраняват:
13. бивакуване и палене на огън извън ОПРЕДЕЛЕНИТЕ МЕСТА;
.................................................................................................
а определените места за бивакуване са около хижите - безплатно. И трябва във всяка хижа да има информация за реда на бивакуване, за отпадъци и т.н.
Но ако се обадите в БТС или в БФТ, те горките нищо не са чували. Аз се обадих В БТС от отдела за хижите ми казаха че те не отговаряли(за какво ли отговарят тогава) и ме препратиха към директора на Нац.Парк На въпроса ми как защитават правата на туристите и има ли публучност по въпроса последва повишен тон и затваряне на слушалката.
АКО НИЕ ТУРИСТИТЕ НЕ НАПРАВИМ НЕЩО ПО ВЪПРОСА , НЯМА ДА ИМА ТУРИЗЪМ!
И в планините ще има Ивановци и мутри!!

Тема Прочети внимателно цялата тема за побоя.нови [re: sisi]  
АвторБTP (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 12:32

Защото това, което си написала:

а определените места за бивакуване са около хижите - безплатно.

не е вярно.

Имаше спорове какво е бивакуване и нощувката без палатка дали е бивакуване или не. Отделно бяха цитирани членове от ЗЗТ и Правилника на НП Пирин. Според тях не може да се бивакува край всички хижи и заслони, а само край някои от тях, които са изрично упоменати. Не казвам, че това е правилно или че ми харесва, но така е според законовите разпоредби. Така че това, което си написала е някакво твое тълкувание или не си разбрала добре от прочетеното.

Идеята ми с този пост е да разбереш, че си се заблудила и да не вкарваш в заблуда и др. хора.

Тема Re: Правата на туристанови [re: sisi]  
Авторvishko (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 12:34

Хайде да спретнем едно групово ходене до БТС. Да ги питаме аджеба те какви задължения имат и що се хрантутят с нашите пари (мисля си че са на бюджетна издръжка), а никаква работа не вършат. Знам че четат този форум и е добре да вземат да отговорят щото иначе следващата седмица да не вземат да се ококорят на хорат които ще се изтресем там.

Аз предлагам вторник 22.07.2008 в 10.00 да ги посетим тези "туристи" от съюза.

Тема Re: Прочети внимателно цялата тема за побоя.нови [re: БTP]  
Авторsisi (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 14:50

Къде е публикувана информацията тогава около кои хижи може и около кои не?. И защо след като аз толкова години ходя по хижите не съм я виждала никъде на публично място. Нима някой очаква преди да тръгна на планина да изчета всички закони и след като не намеря информация да се опитам да се добера до правилниците за приложението им за което трябва да отида при юрист за да ги изтълкува ако и той може? И как ли пък съм се сетила че може да има подобна информация? Или трябва някой да дойде да ме пребие посред нощ за да разбера?
А разрешителния режим за палаткуване не трябва ли да се обсъди и от туристите като зад тях трябва да стоят БТС и БФС и да защитават интересите им, Нали ние ги издържаме с данъци? Тези организации се държат по-скоро като туристически агенции . На сайта им аз не намерих тази информция. Естествено че трябва да има правила , такива като за огън, отпадъци, забранени растения и т.н.т, които да защитават природата. И мисля че всеки истински турист е съгласен.
Но трябва да има информация! И тя да е на видно място! За да не може някоя жалка мутра да си я тълкува по своему.

Тема Re: Прочети внимателно цялата тема за побоя.нови [re: sisi]  
АвторИмпepиaлиcт (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 15:39

Душичко, от т.н. ФЕДЕРАСТИ-ръководството на федерацията по туризъм към БТС, недей очаква нищо.

Тема Re: Прочети внимателно цялата тема за побоя.нови [re: Импepиaлиcт]  
Автор bilivo (Mermaid+if)
Публикувано17.07.08 15:41

Федерасти от Педерацията

Тема Re: Правата на туристанови [re: sisi]  
Автор pirx (crazy diamond)
Публикувано17.07.08 17:08

В момнета в нац. парк Рила няма определено место за бивакуване и НИКЪДЕ не е разрешено опъване на палатки. Това датора още от времето когато директор на парка беше Мими Праматарова.

В Пирин навремето беше разрешено само на Бъдеришка поляна , но със заповед на от директора на парка от преди доста години това е отменено и Г. Грънчаров не е махнал забраната.

И само малка вметка , тези палаткаджии, които си окопават палатките за наистина за кютек

Тема Как ги окопават? [re: pirx]  
Автор Mиpa_M (несериозна)
Публикувано17.07.08 17:31

Тема Re: Правата на туристанови [re: pirx]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано17.07.08 17:38

Ами че то за една нощувка няма смисъл от окопаване. Според мен ако някой си окопава палатката значи е за повече от 1 или 2 нощувки - по-скоро за няколко дни. Такива неща са наистина вредни за всяка една защитена територия. Не мисля, че тук става въпрос за такива палаткаджии. Такива обикновено си носят промишлени количества ядене и пиене и ходят само по места достъпни с автомобил.

Тема Re: Правата на туристанови [re: Hиkи]  
Автор bilivo (Mermaid+if)
Публикувано17.07.08 17:47

Абе вобще някой окопава ли още палатки ? Навремето се окопаваха "хималайките", че пода им беше да не ти говоря ... ама сега да окопаваш палатка?

Мира, окопаването представлява изкопаване на каналче около палатката с цел отвеждане на водата ... да не прогизнеш. Но както казах това ми се види безмислено вече.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.