|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Навигация и/или ГПС?
|
|
Автор | Cмexopaнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.05.08 13:12 |
|
Привет на всички, но най-вече на тези които имат опит с навигация
Поставен съм пред следната дилема - дали да си купя някакъв вид навигация за кола (рутиращи карти, голям дисплей и т.н.) и ГПС (компактен, устойчив на какво ли не, не тежи много и т.н.) по отделно или да мина само с едно устройство.
Замислям се за 60-та серия на Гармин, но все ми се иска и някой с повече опит да помогне.
Поздрави
ДКА
| |
Тема
|
Re: Навигация и/или ГПС?
[re: Cмexopaнчo]
|
|
Автор | redex (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.05.08 14:50 |
|
Здравей,
Всичко зависи от това за какво ще използва gps-са. Автомобилните навигатори са с голям и чувствителен на допир дисплей, което силно улеснява боравенето в кола. 60-та серия е gps- правен за екстремни ситуации в планина, прах, вода и.тн. Аз лично имам Nuvi 660 и 60CSx със 60-тката в кола някак си става въпреки че е трудно заради малкия дисплей и твърде много голямото време да се взираш в него, докато шофираш но става. С автомобилната навигажия в гора нямаш шанс. Не е дуракоустройчива. Повечето модели нямат вътрешна батерия а и да имат държи 3-5 часа. В гъста гора губи сигнал и.тн.
Дано съм ти помогнал.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bst (~!~) |
Публикувано | 03.06.08 20:20 |
|
60csx става за всичко, за колата е малко малък дисплея, но става. Иначе другото е само за кола, но при нивото на картите в БГЖ още няма много смисъл за ползваш такъв само за кола.
| |
Тема
|
eTrex Vista® HCx
[re: bst]
|
|
Автор | Cибиpckи (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.08 10:23 |
|
Е къде по-добър!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ицko (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.08 11:49 |
|
Аз имам някакви подобни колебания, но за използване на USB-GPS модул, който да го ползвам /с подходящия софтуер и карти разбира се/ на лаптопа в колата, и на PDA-то в планината...
Дали някой има подобен опит?
Благодаря! :)
И се извинявам на Смехоранчо, че му разводнявам темата, но мисля че са доста свързани.
| |
Тема
|
[re: Ицko]
|
|
Автор | Cъщият (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.08 12:56 |
|
Проблем е че на PDA-то им много бързо се свършват батериите в режима на навигация
| |
Тема
|
[re: Ицko]
|
|
Автор |
bst (~!~) |
Публикувано | 04.06.08 13:24 |
|
В планината нищо освен планинарски ГПС не ползвай. Те са влаго защитени, със стандратни батерии. Иначе и ГСМ със Симбиан и блутут става, но не е надеждно. Едвали ще ти стане приятно да се скапе нещо или да свърши едната от 2 батерии точно когато не трябва.
| |
Тема
|
[re: bst]
|
|
Автор |
burningice (непознат
) |
Публикувано | 02.07.08 11:38 |
|
с 2 ръце гласувам за GPSMAP 60CSX, няма какво повече да се желае за туристически GPS
| |
Тема
|
|
|
Автор | Edel Vise (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.08 21:47 |
|
А новото "отроче" на Гармин - Colorado-то. За него какво ви е мнението.
| |
|
колорадото е 'върха на сладоледа' , върви с подарък - безплатно колело в технополицията, стига човек да може да си го позволи
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|