Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:43 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Из Славянканови  
Автор вapнeнka ()
Публикувано26.05.08 19:48

Дайте идея за двудневен преход в Славянка искаме да я обходим по-точно да изкачим трите най-вискоки върха-Гоцев,Шабран и Голям Царев връх.От къде е най добре да се подходи за вариант с кола + една нощувка на хижа .Нямаме възможности за палатка.

Тема Re: Из Славянканови [re: вapнeнka]  
АвторKиви (Нерегистриран)
Публикувано26.05.08 23:06

Здравей!
Може и да се познаваме случайно, аз също съм от Варна. Преди около десетина дни бях там. Препоръчвам ти да стигнете до хижа Извора, хижарят е много готин човек и се стига лесно до там от село Петрово. От хижата качването на Гоцев връх е много полегато и лесно. От върха единият вариант е да се продължи по билото и да се слезе към хижа Славянка, където можете да спите и на следващия ден да се върнете по пътя на хижа Извора. Другия вариант е да се разходите по билото и да се върнете обратно! И двете хижи работят, нощувките са по 8 лева. Условията не са кой знае какви, но хижарите са много гостоприемни! Приятно обикаляне по баирите
Виктория

Автор dido3 (минаващ)
Публикувано27.05.08 00:06

Билния преход през Шабран, Гоцев връх и Цари връх е удобно да започне и да завърши от местността Ливада на около 1600 м н.в. (има заслон там).

Има вариант за тръгване от х. Славянка, Цари връх, Гоцев връх, Шабран, Ливада и слизане при началото на синята маркировка между селата Петрово и Голешово. Друг вариант - тръгване и връщане от района между Петрово и Голешово. За последните обаче трябва да сте в много добра физическа форма. Чакат ви денивелация сумарно около 1800 метра и дистанция над 22 километра.

-----------------------------------------------

Тема Re: Из Славянканови [re: dido3]  
Автор вapнeнka ()
Публикувано27.05.08 12:42

Мерси и на двамата за инфото.Киви-Вики

,определено не се познаваме,но съм чела публикувани неща от тебе тука.Браво за ходенето !!!

АвторDa luz (Нерегистриран)
Публикувано29.05.08 10:41

Пък ако не наричаше планината Славянка, а с истинското и име - Алиботуш, Дидо може би щеше да бъде по-подробен и ентусиазиран в споделянето на информация:

Тема Re: Из Славянканови [re: Da luz]  
АвторA.Дoraн (Нерегистриран)
Публикувано29.05.08 10:49

Всичко небългарско и всичко чуждо е истинското! Само така!!! Ей това е моя булгаристан.
Просто сравнете грозното звучене на Славянка и прекрасното звучно алиботуш!

Тема Re: Из Славянканови [re: A.Дoraн]  
АвторБTP (Нерегистриран)
Публикувано29.05.08 11:10

Какво ти разбира на тебе главата от исторически наименования на географски местности? Избивай си комплексите в някой клуб за политика, където е пълно с лъжепатриоти като теб.

Тема Re: Из Славянканови [re: БTP]  
АвторA.Дoraн (Нерегистриран)
Публикувано29.05.08 11:22

"Какво ти разбира"
"Избивай си комплексите"
"лъжепатриоти като теб"
два реда и толкова много аргументи ... къде виде комплекси, къде виде патриотизъм.

Аз се радвам , че нашата турската национална доктрина има изключително верни последователи и приятели в планинарските среди на васалния булгаристан. Това е! Само така, аркадашчета, дерзайте!

А иначе... Държиш се като истински Мухльо! И аз съм аргументиран, нали! Поне колкото теб. Оди си избивай твоите комплексчета у пещерата си обратно!

АвторБTP (Нерегистриран)
Публикувано29.05.08 12:29

Аргументи... именно защото нямаш аргументи не можеш и да изискваш.
Ще трябва да си ги извадиш сам. Има ги в архива на клуба - многобройни теми за безразборно променените топоними от Картография - имена на върхове, реки, местности, планини и прочие. Та в тази връзка пак ще ти кажа: какво ти разбира главата от и т.н. останалото си го знаеш.

Стилът ти писане - иронично вмятане на 2 реда и употребата на понятия като булгаристан еднозначно те определят като човек с комплекси. Човек, който без да има понятие от дадена тема се намесва в нея с иронично-заядливи забележки.

Лъжепатриотизъм - тук може и да съм прекалил. Признавам си. Голяма част от днешните лъжепатриоти говорят против ДПС - Иван Костов, Волен Сидеров, Атанас Атанасов. Не че ДПС са големи патриоти. Но Иван Костов и Атанас Атанасов удобно са изтрили от паметта си многобройните свои предателства към България и сега: Крадецът вика "Дръжте крадеца". Така че вземам си думите назад за лъжепатриотизма. Може би си само заблуден от демагогстващите политици.

Но да не се отплесваме към политика. Този форум не е за политика и дадох пример с политиците само за онагледяване. Нямам намерение да влизам в политически спорове точно тук и точно сега. Това е форум за туризма и възгледите си по етническите въпроси те приканвам да ги бистриш на друго място.

Анадънму?

Автор anjack (оптимист)
Публикувано29.05.08 12:40

Не навлизай в тема от която нямаш грам понятие,поне прочечти тук там някоя книжка за планината и давай такива оценки!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.