|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Книга за пътешественик,аутсайдер
|
|
Автор | ayтcaйдep (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.08 21:48 |
|
Бих искал да ви попитам за книга в която главният герой странства из страната или света, търси отговори , размишлява над живота ,търси своето място ...смисълът на живота и т.н. , мисля че ме разбрахте :)
| |
Тема
|
Малкият принц
[re: ayтcaйдep]
|
|
Автор | мaлъk змeй (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.08 21:58 |
|
...
| |
Тема
|
Re: Книга за пътешественик,аутсайдер
|
|
Автор |
Slavei () |
Публикувано | 20.04.08 22:45 |
|
виж сайтовете на Домосед и Юри Варошанов
| |
Тема
|
Може да пробваш и с "Малкият гей"
|
|
Автор | cпaмъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.08 08:07 |
|
Особено, ако си падаш по суицидната страна на размислите за жувота.
| |
Тема
|
Re: Може да пробваш и с "Малкият гей"
[re: cпaмъp]
|
|
Автор |
мaлъk змeй (шматка) |
Публикувано | 21.04.08 09:03 |
|
Оооо, автобиографиика!
Но съм малко предубедена. Не може хем да е завършена, хем главният герой да се гътне накрая.
| |
|
Ако не си я чел, мисля че "Зен и изкуството да се подържа мотоциклет" е една стахотна книга, точно затова което питаш.
| |
|
Би могъл да започнеш със "Сидхарта" на Херман Хесе - тънко книжле, което те грабва и не разбираш кога си го изчел
Вероятно ще го намериш по сергиите със стари книги, ако не е преиздавано скоро (последните няколко години), или пък в градската библиотека.
Препоръчвам ти "Заслушани в молитвата на Вселената" на Марло Морган (описва пътуването си пеша през австралийската пустиня в компанията на аборигени, но сюжетът не е основното тук). Има я в (където със сигурност ще си намериш и други книги).
Ако не е задължително да е точно пътешественик, а само отшелник, сещам се за Уолдън на Хенри Дейвид Торо, теглил съм я от
П.П. Доколкото разбирам, героя - outsider, който търсиш, в определен смисъл е и insider.
Редактирано от .mitko. на 22.04.08 15:51.
| |
Тема
|
Re: аутсайдер инсайдер
[re: .mitko.]
|
|
Автор | Caвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.04.08 18:40 |
|
Митко, книгата на Марло Морган е фалшификация. Прочети как я .
| |
Тема
|
И какво от това
[re: Caвa]
|
|
Автор | Mнoro Пeчeн (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.04.08 23:15 |
|
И какво от това, че може да е чиста измислица? Става ли някому по-добре или по-зле от това?
Тя и най-умната и най-вярната книга (вярна във всеки смисъл) си е една душевна ръкоблудица - малко кефче и после празно. Има смисъл информацията/знанието/мъдростта да стане част от личния опит на търсещия.
А това може да стане и със съвсем измислен сюжет, който става повод за
вътрешна творческа реакция.
| |
Тема
|
Re: И какво от това
[re: Mнoro Пeчeн]
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.08 11:02 |
|
Да. Може и с измислен сюжет. Но трябва да се укаже в началото на книгата, че всичко е измислено. Иначе е ясно, че е направено за да се печелят пари чрез заблуда. Което освен, че не е морално поставя под съмнение и стойността на т.нар. мъдрост. Освен това се заблуждават читателите, които си нямат хал хабер от Австралия, като им се пробутват някакви измислени традиции, нрави и обичаи.
Не съм чел книгата и нямам ни най-малка представа от "философските размисли" в нея, но след като зная, че е пълна с фактологични лъжи и измислици нямам никакво доверие на автора. Още повече, когато пък става въпрос за това, че е била избрана по някакъв начин от някакво племе, за да и предадат някаква мъдрост - типичен шаблон за лековерни наивници използван от всички шарлатани от зародиша на човешката цивилизация та чак до наши дни.
Накратко: искам да кажа, че лъжата и заблудата не могат да се използват за вътрешно творческа реакция, защото един прекрасен ден като лъснат наяве и излъганият ще тегли една здрава майна на цялата идея, тъй като е доста гадно чувството, че си излъган. Що се отнася до конкретния случай смятам, че идеята на авторката е била да направи "малко" пари и хич не и пука за никакви философии и премъдрости.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|