|
Тема
|
хижа Коман
|
|
Автор | Cтъни (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.03.08 11:15 |
|
Ходил ли е някой скоро на хижа Коман в Троянския балкан? Моля за информация какви са условията в хижата и пътя от Априлци. Благодаря
| |
Тема
|
Re: хижа Коман
[re: Cтъни]
|
|
Автор | gusi_to (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.04.08 23:43 |
|
ТАМ ИМА ЕДИН ДЪРТ ХИЖАР, КОЙТО ОБАРВА МЛАДИТЕ МОМИЧЕТА.НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!!!!!!!
| |
Тема
|
Re: хижа Коман
[re: gusi_to]
|
|
Автор | ивaн динkoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.04.08 15:27 |
|
бях на хижа коман на 19 срещу 20.04. пристигнахме някъде към 20.30 след поход от беклемето през козя стена и васильов. посрещнаха ни гостоприемно и топло - хижарят и жена му. сложиха ни домашно кисело мляко и сирене от близкия овчарник на института по високопланинско животновъдство. за тези неща не са ни взели пари. хижата е основно ремонтирана от новите си арендатори, с които се запознахме - бяха дошли семейно за уикенда. условията са повече от прилични за един турист - стаята, в която бяхме тримата с моите спътници, беше чиста и спретната, имаше монтирано парно, което ни пуснаха, въпреки че навън беше топло. има и топла вода, така че се и изкъпахме. в механата се предлагат алкохолни и безалкохолни напитки, има възможност и да ти направят скара, т.е. това не е толкова хижа, колкото хотелче. не го казвам с лошо, напротив, моят вкус и предпочитания са по-аскетични, но те не могат да са меродавни за всеки. арендаторите се държаха съвсем нормално и човешки, не попаднахме на чалга и пиянска оргия. семейството хижари - също, дори са учтиви до притеснителност, не знам дали защото там бяха арендаторите. цените, естествено, са по-високи - ние платихме по 12 лв. мястото е хубаво, с панорама, макар и на ниско. за пътя не мога да кажа нищо - слязох до шипково пеш, но пътя със сигурност не е от априлци, а от троян към терзийско, което е в обратната на априлци посока. пред хижата обаче имаше коли. дали хижаря обарва момичета, също не знам. с нас имаше жена - не се е оплакала. разстояния и времена: от васильов стигнахме за около 2.30 ч., но вече бяхме по-уморени, макар пътят да е надолу. до шипково слязох за 35-40 мин. пътят пак е надолу. дано съм бил полезен.
| |
|
на хижата..защото и аз разбрах че е повече като хотелче, което предполага че ще има и повече туристи
| |
|
|
|
|