Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:54 22.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови  
Автор cтpaжapa (баир будала)
Публикувано24.02.08 12:43

Този ден бях намислил да изкача вр.Ком през разрушената х.Здравчениица с изходен пункт гр.Берковица. В последния момент промених плановете и потеглих за с. Копиловци с намеренито да покоря вр.Копрен. На х.Копрен престигнах малко след 7часа. Оборудвах се като за зима, заради силният вятър и потеглих по пътя. След реката горе на отсрещното било на виското и където вече е открито тръгнах по-много стар и почти неличащ път. Правилната посока беше все по билото докато се излезе на поляната Равно буче. Там вятъра вече се усили и се наложи да се пооблека. Макар и слънцето да печеше вятъра си беше студен. Малко преди изоставения каменен граничен пост се спрях за почивка и да разгледам прекрасната гледка с изглед към вр.Добро утро вр.Змиянец, вр.Сребърна и вр.Ком, а също така част от Язова планина и вр.Трите чуки. Малко под върха стана доста студено, а ветреца за моменти и силен. Наложи се на места да си чистя котките тъй като снега се беше размекнъл и лепнеше отвратително(сега усетих нуждата от антипод). От върха се откриха невероятни гледки към цялото било до вр.Миджур и до вр.Ком. От там надолу слязох доста по-бързо и към три часа бях пред хижа Копрен. Така завърши моята така желана почти всяка събота за разходки.
Ето и малко снимки

Редактирано от cтpaжapa на 24.02.08 12:44.

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучe [re: cтpaжapa]  
Автор apollo75 (новак)
Публикувано25.02.08 19:13

Страшен си... браво!!!

Всъщност вчера по същото време 4-ма човека изкачихме вр. Горно Язово/Забръц/ от северозапад с начална и крайна точка "Видекс" до с. Горни Лом

Искам да те питам какво е състоянието и проходимостта на снега под и на самото било на главната верига на западна Стара Планина?!

Погледни тази карта:

... може ли да ми кажеш откъде си минал и къде точно е тази местност "Равно буче"! Червената точка е хижа Копрен а синята паркингът до чешмата откъдето се тръгва за водопада "Ланджин скок".

Редактирано от apollo75 на 25.02.08 19:16.

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: apollo75]  
Автор mislesht (реалист)
Публикувано26.02.08 17:45

Защо ми се струва, че червената точка е бившия профилакториум(което не е х.Копрен)?

--------------

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: mislesht]  
Автор lCCl (новак)
Публикувано26.02.08 18:35

За статистиката

Трима от Лом направих ме едно кръгче село Черешовица в.Студен камък 1026 м Деленишко било 1208 м местността Деляната вода 1300 м намираща се под в.Зелена глава1635 м направихме неуспешен опит да го изкачим поради наличието на дълбок сняг и липсата на снегоходки от там х.Здравченица където хапнахме и от там затворихме кръга в с. Черешовица

Хубаво е че има хора от Монтана Видин и Лом в този форум и обикалят по западен балкан които по нищо не отстъпва на централен балкан
Поздрави Ици

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: mislesht]  
Автор apollo75 (новак)
Публикувано26.02.08 18:36

Ами май така си и беше! Голямата сграда си я знам като хижа Копрен ама то пък ще да е бившия профилакториум

Редактирано от apollo75 на 26.02.08 18:40.

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: apollo75]  
Авторcтpaжapa (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 14:19

Ами тази открита местноста над "Червената скала" е именно Равно буче. Над него се намира полуразрушената гранична постройка. В момента е малко лавиноопасно заради силното слънце и бързо топящият се сняг. Но ако се върви по реброто от Равно буче към вр.Копрен няма проблем.

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: cтpaжapa]  
Авторcтpaжapa (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 14:29

По въпроса за снега: Топи се със страшна скорост и както продължава да са високи температурите в скоро време ще се наложи да си хвърля зимната екипировка и да обуя летните обувки. По билото около вр.Копрен може и без снегоходки тъй като снега е издухан от силният вятър.
Пътят по който се качих е този през вр.Видичов камък по почти неличащият стар горски път. Но за ориентир на доста места има каменни пирамидки.
Между другото имам голям мерак за един зимен преход от вр.Миджур през вр.Копрен до вр.Ком.

Тема Re: Зимно изкачване на врКопрен през местн. Равно бучeнови [re: cтpaжapa]  
Авторниkcи (Нерегистриран)
Публикувано27.02.08 14:45

"Между другото имам голям мерак за един зимен преход от вр.Миджур през вр.Копрен до вр.Ком"

Това и мен ме заинтригува, пиши като решиш да го правиш...и ако е скоро.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.