Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема обувки вихрен + - ?нови  
Авторp (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 18:38

Предпочитам леки зимни обувки от кожа и след като разгледах всичко из нета и по магазините във Варна, се спрях и на вихрен, благоевградски за 68 лв.
Хареса ми, че са изцяло кожени, от малко парчета и подплатени с кожа отвътре (макар и цепена). Изкуствените материи за подплата не ми харесват. Може би скъпите обувки са добри, но досега горатекс на кожена обувка не ми е харесал.
Не ми хареса етикета - на единия пишеше нещо като ЕТ"Бен...нещо си", на друг - вихрен благоевград, отвътре имаше правописна грешка като полиОретан (вместо У).
Горницата на обувките ми хареса - здрава кожа, на която се знае колко може да се разчита и при добра поддръжка е много сигурна. Точно такива искам.
За подметките имаше тема, че се цепят за отрицателно време, но търсачката не проработи и не я намерих. Като гледам има най-различно качество от тези обувки - според материаллите. Има една зелена, много твърда кожа, черна и мека, черни подметки от еластична гума, бели подметки от нещо твърдо и ненадеждно според мен и бели меки подметки.
Алтернативата е Mt. Trail на Raihle, кожени, с горатекс и гумен кант отпред, естествено и вибрам. Има ги при вносителя ekipirowka.com и в редрок, но на последното място някак странно изглеждат различно от тези на официалната страница.. може да са китайски кавър :). Струват 230-260 лв.
Интересува ме кое се цепи и от кои подметки и кой размер на благоевградските обувки, и някой ходил ли е там и наясно ли е кой как ги прави - завода ли, това ЕТ или по някакви гаражи?
За Rаihle въпросът е как така в редрок са различни от швейцарските модели?

Тема Re: обувки вихрен + - ?нови [re: p]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 18:52

Не си давай парите за тези боклуци. Те нямат нито един +, а само минуси и то безброй. Иначе преди бяха доста добри обувки. Сега вече не са.

Виж тази тема:

и по-точно тези мнения:

Тема няма други кожени освен вихреннови [re: Hиkи]  
Авторp (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 19:07

Черните, които видях, са от хубава телешка кожа. Тя няма водонепроницаемо покритие, а само боя. За да не се мокрят за 10 мин трябва да се поддържат с мазнина за обувки и с восъчна боя за обувки. Точно такива търся.
Обаче, ако ще се отлепя подметката за 10-20 часа ходене, ясно, че е неприятно - чист "-".
Бих си купил други, но просто няма. Последните ми бяха Криспи, класически - кожа отвън, кожа вътре, подметка вибрам с основа кожа и после гума.
Сега в българия има мода по синтетичните материи, особено за подплатата и само това се внася. А и са по ефтини, разбира се.
Ще се обадя на производителя за да ми обясни какво произвежда - за двата вида кожа, за белите и черни подметки, откъде се разлепят и мога ли да му нося производството.
Сиви и зелени има, може да се опитват да възродят марката. Добра идея, дано стане - ще има хиляди фенове.

Тема Има ментета на тези обувки!нови [re: p]  
Авторpaди (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 18:08

Днес намерих от лошите обувки от този модел. Струват около 30 лева, от сравнително добра естествена кожа, с подплата от светлосив велур (естествен). Подметката е с надпис dakstеin или както е там на немски, черна, и доста (!) твърда и готова да се сцепи.
Складът и магазинът са към компанията на жена ми и разпитах за произхода им - ами поръчани са преди няколко години в многго голяма бройка от фирма за търговия с работно облекло в завода за обувки... в Добрич. очевидно няма много общо с завода в Благоевград, освен, че ползват подобни матрици за подметките.
Веднага отидох да огледам другите, които се доставят в момента от Благоевград. "Оригиналните" са с друга кройка на кожата и имат велур чак до пръстите, подметките не са шити никъде и особено черните са много меки.
"Ментето" изглежда в предната си част по-изпъкнало и е като кубинка. Две от парчетата кожа са хванати в предната част, пред връзките с метални капси, което при оригинала липсва - там кожата е цяла. Освен това ментето няма модели в сиво и зелено, поне не разбрах за такива. На дъното, вътре има златиста лъскава лепенка с надпис "VIHREN - Blagoevgrad". Оригиналът е с хартиен етикет на български, с надпис или Вихрен, или ЕТ "......" (сегашният собственик, предполагам.
Представителите на благоевградските обувки твърдят че никога в последните години техните обувки не са стрували по 25-30 лева, значи са се продавали някакви други с подобен вид и подметка. Цената е 68 лева. Аз май ще си купя, сега няма номера за да пробвам още и ще кажа как са. По планините виждам от "оригиналните" и никой не се е оплакал. Ако някой има проблеми с такива обувки, нека да даде снимка и да проверим от кои си е купил.

Тема Ради, хич не ги купувай!нови [re: paди]  
Публикувано25.01.08 18:16

И оригиналните са боклуци вече. Прочети моя пост и виж линковете, които съм дал.

Тема Re: Ради, хич не ги купувай!нови [re: Hиkи]  
АвторNotis (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 18:44

http://www.prohunter.info/contacts.html
АЙ, ПОСЛЕ ЩЕ ЧЕРПИШ..

Тема Re: Ради, хич не ги купувай!нови [re: Notis]  
Авторp (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 19:14

Тези ги гледах. Определено са проектирани и направени посредствено. Много лоша е отворената надолу задница, при ахилесовото сухожилие, и силно извитата нагоре предница на подметката.
най-коравите от тях леко излизат над класа "дебели маратонки", но нищо повече. Ползват твърде тънък и неплътен велур, поне копито съм гледал (онези с ниската задница).
Аз искам кожени обувки от два или три слоя кожа. Не държа на вихрен - просто други в Бг няма. Освен за към 200 евро по поръчка през нет-а (без проба, естествено).

Тема Купил си от калпавите.нови [re: Hиkи]  
Авторp (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 19:24

Вероятно си купил от скапаните - произведени са огромно количество преди няколко години.
Сегашните оригинални се правят в малки серии и намирам за хубави произведените в Благоевград.
Аз съм работил с кожа, подметки и други подобни и всичко изглежда нормално. Само белите подметки ме съмняват малко, след вашите приказки станах много взискателен.
Според мен коментирате проблеми с добричкото копие, то е само черно. Другите са в 3 цвята с бели и черни подметки, а не както вие пишете по другите теми от линковете.
Ще си взема такива, за цена с 3 лева над китрайските маратонки си струва. Освен това аз котки не ползвам, пъртина не бия много, единствено ходя, газя киша и/или кал. За сериозна зима ползвам комбинирани обувки.
Ако някой знае къде има кожени (естествена кожа) и без изкуствена подплата, да каже да си купя.

Тема Re: Купил си от калпавите.нови [re: p]  
Публикувано28.01.08 19:58

Ами мисля, че баш от оригиналните съм си купил, защото на подметката пише WIHREN, а не DACSTEIN, както ги описва Ради. Освен това струваха 65 лв, а не 30 лв и подметките не са шити.

Иначе вярно, че са много твърди. След като ги носих 2 пъти на обущар и правих опит да ги залепя с каноколит, което окончателно ги е скапало доколкото разбрах от третия обущар на който ги занесох ... исках той да им тегли един шев, ама каза, че са станали много твърди от каноколита и няма смисъл.

Та молбата ми е, ако някой ще си купува от уж оригиналните нека после да пише тук как са се представили. При мен подметката въобще не се е сцепила, просто бордовете се разлепиха и нещото като водонепроницаемо покритие по горната част на обувката се обели като кожица още на първия преход. В това състояние дори и през росна трева да ходиш си с мокри крака все едно те е валял дъжд.

Тема Какво ще кажеш за тези кожени...нови [re: p]  
АвторPerинeтa (Нерегистриран)
Публикувано28.01.08 21:14

А какво ще кажете за тези:

Италиански <- Reginetta - >
- цяла лицева кожа
- кожен хастар
- подметка Vibram
- двойно зашити
- 44 номер
- обувани 1 предиобед

Цена 95.00лв.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.