Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:08 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема малка нощна Заврачицанови  
Автор Acпapyx ()
Публикувано30.12.07 19:05

Ето и от мен малко информация... Имах работа, та в събота тръгнах късничко – от Боровец в един и нещо. А близките срещи от третия вид почнаха още в автобуса... и продължиха нагоре по склоновете. Вече беше късно, а нещо не ми се ходеше нощно, та по идеалната пъртина през Чакър войвода и Марица стигнах в Заврачица в пет и нещо. Пламен вече беше там с още един много як ветеран-турист.
Да ви похваля - пещерата до хижата е супер, ако си носех чувала, щях да я пробвам!
В неделя в осем без нещо се отправих по снегоходковата пъртина към Мусала. По пътя срещнах и група към Грънчар. Точно на обяд се появих на опалената от слънце Мусала. И там – още срещи... Копахме кладенец пред станцията, за да разкрием резервоара за топене на вода. А той се оказа по-дълбоко от очакваното... Най-накрая се ориентирах към слизане.
Горната част на въжето е напълно вкопана в снега – нещо много рядко!
Към три часа напъплената от скиори и туристи пътека ме свали обратно в Боровец.

Тема Re: малка нощна Заврачица [re: Acпapyx]  
Автор lCCl (новак)
Публикувано30.12.07 20:21

Partinata e ot men i Alioshata

,a ot imeila deto si mi izpratil nishto ne razbrah.Chestita koleda i veselo posreshtane na novata godina!

P.S. treniram za 20 april

Ici "gradskia"

Тема Re: малка нощна Заврачицанови [re: Acпapyx]  
Авторckayт (Нерегистриран)
Публикувано31.12.07 09:46

кой метеоролог е на станцията сега-Стоян или някой друг.Интересува ме по-точно за 2или 3 януари,дали ще мога да нощувам горе

Тема същества от трети вид в обществения транспорт...нови [re: Acпapyx]  
Автор мaлъk змeй (шматка)
Публикувано01.01.08 19:59

Ами аз исках да се запознаем, но не съм предполагала, че ще е толкова скоро

Бяхме тръгнали със Слави към Чакър войвода, той да се учи да кара панти на писта, а аз да пантя с обикновени автомати. Славейчето се справяше много добре като за първо качване (като изключим, че сви гнездо в един бор:)
Като стигнахме Иван каза, че си профучал от там преди доста време.
А за Нова година реших да запаля гората и да отскоча до Венетица, че разни хора били тръгнали за змейове...

Тема Re: малка нощна Заврачицанови [re: ckayт]  
АвторДpyм (Нерегистриран)
Публикувано01.01.08 20:32

До 3-ти наблюдател ще е Жоро.

Тема Re: същества от трети вид в обществения транспорт...нови [re: мaлъk змeй]  
Автор Slavei (който не пее...)
Публикувано01.01.08 21:13

Всъщност с Иван въобще не сме си говорили за Аспарух

Васкоо ми каза, че е минал с добро темпо покрай тях. А преди това Ясен латински каза, че е набрал голяма преднина докато ние сме се мотали в Боровец

И гнездо нямах време да свивам защото ме гонеше змей... но малък змей

Аспарух - Не знам дали сте се разпознали, но групичката за Грънчар също е от третия вид посещаващи този форум

Тема Re: същества от трети вид в обществения транспорт...нови [re: Slavei]  
Автор Backoo (новак)
Публикувано02.01.08 08:57

ЧНГ
Май всички сме се разходили доволно в последните дни на 2007 г.

Ние с жената пък си мързелувахме доволно до 13 часа на Саръгьолската поляна и после се спуснахме с шейната до Поровец. По средата на ски-пътя Ситняково се спряхме за около 30 минути да гледаме как една белка гони катерица по ствола на един смърч на 3 метра над земята и над хората. Не ни обръщаха никакво внимание - май белката искаше да изяде катерицата, тъй както Аспарух изяде баниците на автогарата в Самоков.

Тема Re: същества от трети вид в обществения транспорт...нови [re: мaлъk змeй]  
Автор Бypaн (ентусиаст)
Публикувано02.01.08 09:20

между другото - срещите, а не съществата са от трети вид :-)

Тема Re: малка нощна Заврачицанови [re: Дpyм]  
Авторckayт (Нерегистриран)
Публикувано02.01.08 17:39

Дали в петък ще може човек да се качи на Мусала(със снегоходки)?Някой знае ли дали може да се стигне оттам до х.Грънчар и после оттам за Заврачица или за Семково?Става дума за 2-3 дневен преход.Двама сме и разполагаме с котки и снегоходки.Нужно ли ни е още нещо?Къде са по-опасните участъци по маршрута(около Близнаците???)и къде има козирки?Ако някой има инфо,моля нека сподели!Честита нова година на всички!

Тема Да, ще са ви нужни още пикели...нови [re: ckayт]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано02.01.08 18:06

или поне щеки. Силно препоръчително е да имате пикели. Освен това мисля, че идеята не е много разумна. Прогнозите са, че ще вали до четвъртък. Това означава много навалял пресен сняг, който няма да се е слегнал още и съответно опасност от лавини.

Подробни описания на зимните маршрути може да намериш в този сайт

Посочени са участъците с повишена лавинна опасност по маршрутите, а също така и местата, където се образуват по-опасни козирки.

Мисля си, че този уикенд ще е по-добре ако се ходи, да се качи човек само до Мусала и после обратно. Евентуално след това до Заврачица или до по-долните хижи и обратно. Походите навътре в Рила е добре да се отложат.

Ако все пак се решите: Хубаво време и късмет!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.