Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:50 18.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Боровец - Семково 22-24 декемвринови  
Автор Джeнraлa (планинар+скиор)
Публикувано25.12.07 17:02

Честита Коледа на всички обичащи планината!

Трите дни преди Коледа бях на невероятен за мен преход, за който направих хубав

п.с. За първи път минавах маршрута вр.Мусала - Джанка тогава. Един съвет от мен: носете си котки и пикел за въпросния участък. Независимо в какво състояние е снега преди да тръгнете. Ние бяхме екипирани с тези два зимни аксесоара и ни свърши много работа.

Поздрави,
Георги

Тема Re: Боровец - Семково 22-24 декемвринови [re: Джeнraлa]  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано25.12.07 17:19

Браво на вас! Изкефили сте се добре. Аз пък по разни причиния още тъпея в Мордор и много ме е яд.

Авторбиorнoзa (Нерегистриран)
Публикувано25.12.07 18:39

Направо ти завидях! Честита Коледа и - нови върхове!!!

АвторSlavei (Нерегистриран)
Публикувано26.12.07 01:45

Здравей

Браво за прехода :) Отдавна си мечтая да кривна за Семково, като ходя към Грънчар, но лошия транспорт от там винаги ме е отказвал... :(

пп
Преди няколко часа се карах на една приятелка, че много са се мотали и залеза ги е застигнал на Маришки връх. А пък вас на Близнака.... почвам да се чудя на мен ли ми има нещо...

Авторpiro (Нерегистриран)
Публикувано26.12.07 18:14

Здравей!

Наистина времето беше перфектно. Ние на залез бяхме на Маришкия и ножем да поспорим къде е било по-красиво

А следите дето си видял да подсичат Близнака определено не са нашите и въобще не са на турист, а на кози. Следвахме тези следи до слизането ни от Маришки, където видяхме причинителите им. Бяха 6 и в началото бягаха от нас, но по едно време се обърнаха и хукнаха право срещу нас. Казах си 'е сега ги ядосахме' ама те просто искали да ни заобиколят. Как само катереха в дълбокия сняг, а като излязоха на равното, направо полетяха. Минаха на 10 метра от нас - яд ме е че не ги снимах ама и без това беше тъмно и нямаше да стане кой знае каква снимка.

Автор dareal (непознат )
Публикувано27.12.07 08:24

Несъмнено е било готино! Като гледам снимките, малко ме хваща яд че бях на работа и не можах да дойда. Е нищо де другият път :)

Тема Re: Боровец - Семково 22-24 декември [re: dareal]  
Авторp7; (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 11:46

нощните снимки са монтаж нали!
знаех си!

Тема разяснениянови [re: Slavei]  
Публикувано27.12.07 12:52

Нищо ти няма.

И ние също много се забавихме - не само че сме мотали, а всичко започна още от Самоков, като сподвижника ми там разбра че си е забравил щеките на автогара юг и се наложи да изчакаме следващата маршрутка от София, която да донесе щеките. На самият връх Мусала се задържахме близо цял час,след като хората там само ни убеждаваха да не ходим на х.Грънчар, че как е било опасно и т.н. И ни караха да останем да спим на върха или да стигнем най-много до х.Заврачица, защото вече е имало пъртина /от Пиро и Малкия Змей/. И затова така се получи, че за залеза на слънцето те са били на Маришки връх, а ние едва на Близнаците. Обаче при нас нямаше и миг притеснение, че сме толкова назад и още понече, че за първи път минавахме по този сложен маршрут. Просто за всичко бяхме подготвени, включително бяхме разпечатали описанието на маршрута от сайта на Аспарух. Въпреки че преди да тръгнем на този преход, го прочетох поне 10 пъти и още оттогава ми беше пределно ясно, че ще е сериозна работата при Близнаците и Овчарец.

Тема Re: Боровец - Семково 22-24 декемвринови [re: piro]  
Публикувано27.12.07 12:56

Здравей!

Големи щастливци сте, като сте видели толкова отблизо кози!

Браво!

До нови срещи!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.