|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За баш зимен чувал
|
|
Автор |
enigmata (vlady_tery) |
Публикувано | 21.11.07 01:06 |
|
Може и да се оправят коленцата за през зимата, та ме тормози идеята за наистина зимен чувал.
Имам:
но това в никакъв случай не е зимен чувал, изпробвано, не е лошо , но и не е върха......
Мисля си за това
но...... сигурно имате някаква идеия за нещо друго, много ще се радвам да чуя и вашето мнение
Ще хвана да се поровя и в стари теми по въпроса
Забравих да напиша, че ще се ползва при спане на палатка, без да се подбира температурата за ходене в планината, за момента съм спал при -10, като гледам метеорологичната историа от термометъра на връх Мусала, за последните 2 зими показва най-ниска температура -22 градуса, така че би било хубаво чувала да има комфортна температура -17
enigmata=vlady_tery=germanecaРедактирано от enigmata на 21.11.07 01:14.
| |
Тема
|
Re: За баш зимен чувал
[re: enigmata]
|
|
Автор |
dido3 (новак) |
Публикувано | 21.11.07 08:25 |
|
Arctic 1100 на CAMP виж. Комфортната температурата на чувалите им е силно завишена според мен, мисля ще ти свърши работа.
-----------------------------------------------
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Slavei (който не пее...) |
Публикувано | 21.11.07 09:48 |
|
Според мем първия чувал си е добро решение за БГ, но пък аз не спя на палатка зимата. В заслони и хижи ползвам лек летен чувал (комфорт +10), а ако спя на открито спя по снежни пещери и там нося зимен чувал.
Защо не опиташ със снежни пещери? Тъкмо няма да носиш палатка
Относно втория чувал - мисля, че цената му е прекалена скъпа. Търси групи тръгнали по 6,7,8 хилядници... с тях може да се комбинираш да си купите нещо по-добро от чужбина. Като сте повече може да ползвате отстъпка, а и ще делите пътни разходи за доставка
Редактирано от Slavei на 21.11.07 09:50.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Vishko (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.11.07 11:35 |
|
Здрасти,
както с всяка екипировка в България изборът е твърде ограничен. С моите приятели, с които ходим на планина заедно и спим повече на палтки отколкото в хижите, дори и през зимата, използваме Алпинист на Мило -17 комфотна /-25 екстремна. Според мен за нашите условия в България през зимата и за планини до 5000 м през лятото стават. Недостатък е, че са тежички. Досега съм спал няколко пъти до към - 22, -23 с него и никога не ми е било студено. Имам постижения и от + 25 на хърватското море, ама това е друга история .
Според мен Ферино за нищо не сават - лични наблюдения на приятели купили си техни чували.
Задължително си вземи чувал с пух. и комфотната да му е над -15 - 16 иначе ще имаш студени нощи
| |
Тема
|
[re: Vishko]
|
|
Автор | Sibirski (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.11.07 12:24 |
|
Diablo 1000!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Sapata (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.11.07 13:47 |
|
Ако някъде намериш това ще ти е перфектно
И ако го намериш на добра цена сподели с нас.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 21.11.07 13:52 |
|
И аз ползвам модела Алпинист на Мило и съм доволен от него, както и много други приятели и познати. На същата фирма има още един, с по-сериозни параметри модел - Хималая, изборът от двата си е твой. Хималаецът е на 385 лв. в софийския магазин. Ето и , макар и нов, без много инфо, контактите с трите магазина на фирмата са полезни.
можеш да си изплакнеш пък очите.
Редактирано от Yogi на 21.11.07 13:57.
| |
|
Мерси за идеите, може да се пазари от американско :), но да видим как ще стане, най-вероятно никак.
Снежни пещери и иглута са много добър вариянт, но нося фототехника и разни други такива, вътре става много влажно, веднъж с братото правихме такава, около 2ч. ни отне. Наистина вътре е много топло не може да става и дума за сравнение с палатка, но нещо не ме кефи да се намирам под сняг .
За ферино, не са лоши, но за парите си има какво да се желае, поне по отношение на чувалите, от палатките съм им много доволен.
Ще се радвам на още мнения :)
Мерси
enigmata=vlady_tery=germaneca
| |
|
Vishko а колко тежи чувалчето?
enigmata=vlady_tery=germaneca
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dido3 (новак) |
Публикувано | 21.11.07 23:50 |
|
Ей тоя от ажунгилаците виж:
http://www.mammut.ch/mammut/katalog.asp?view=detail&did=30&dart=3&tid=52701&sid=2
-----------------------------------------------
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|