Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:38 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Здравченица - Берковицанови  
Автор Jefff (скитник)
Публикувано28.08.07 00:18

Тези дни мисля да се разходя от Петрохан през връх Ком и Здравченица до Берковица. До Ком маршрута ми е познат. Предполагам и до Здравченица ще успея да се ориентирам.

Интересува ме в какво състояние е пътеката, която слиза след Здравченица към Женска река и ориентировъчно за колко време се минава.

Благодаря за помощта предварително.

Тема Re: Здравченица - Берковицанови [re: Jefff]  
Автор Jefff (скитник)
Публикувано28.08.07 20:09

Явно от там не минават много хора. Утре отивам и ще пиша като се върна.

Авторicci (Нерегистриран)
Публикувано29.08.07 08:33

Ot hija Kom v.Kom v.Kamarata do hija Zavrachica ima zimna markirovka posle se zasicha s Markiranata pateka Berkovica-Chiprovci-Belogradchik

Тема Re: Здравченица - Берковицанови [re: icci]  
Автор Jefff (скитник)
Публикувано30.08.07 21:31

За зимната маркировка ясно. Гледам и ти като мен (в темата за Руй) си направил техническа грешка - хижата е Здравченица, не Заврачица.

Пътеката Берковица - Чипровци - Белоградчик не ми върши работа, тя слиза на Черешовица, а от там е трудно с транспорта.

Иначе пътеката, която имах предвид учудващо си беше на мястото. Е, за да не е всичко идеално имаше сечище и пресичащи я 3-4 изровени пътя.

Снимки и описание на маршрута от 1961г - малко по-късно.

Автор Jefff (скитник)
Публикувано12.09.07 00:54

Нанесох маршрута, по който минах (Петрохан - Ком - Здравченица - Берковица) на картата. Ето:

Редактирано от Jefff на 12.09.07 00:54.

АвторDa Luz (Нерегистриран)
Публикувано30.09.07 00:55

Джеф, поздравления за интересния маршрут и благодаря за ценната информация. Ако искаш изпрати данни да го публикуваме в

Тема Re: Здравченица - Берковицанови [re: Da Luz]  
Автор Jefff (скитник)
Публикувано30.09.07 11:27

За сега няма как, понеже бях без GPS

Иначе ако имаш някакви други въпроси ще се радвам да отговоря.

АвторDa Luz (Нерегистриран)
Публикувано30.09.07 20:33

Жалко...

Мислех, че си си бил с ГПС, щото много реалистично си нанесъл маршрута.

Тема Re: Здравченица - Берковицанови [re: Da Luz]  
Автор Jefff (скитник)
Публикувано30.09.07 20:42

По-нататък ще го запиша. Реалистично е, защото топографската карта, която носех е доста точна.

Между другото какво ще кажеш за eTrex Venture Cx? Дали ще имам проблеми с него откъм чувствителност?

Тема Re: eTrex Venture Cx [re: Jefff]  
АвторLamia Triglava (Нерегистриран)
Публикувано30.09.07 21:54

Ще имаш. В гъсти гори, дълбоки дерета и на места с частична видимост (примерно лакатнишките скали), точността е пожелателно нещо. Но за сметка на това 30+ часа с 2 акумулаторни батерии 2500 mAh са реалност. Като цяло уредът е достатъчно добър за парите си. Вече 7 месеца го ползвам и ми върши добра работа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.