|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пирин 18-22 август
|
|
Автор |
Инa. ({*_*}) |
Публикувано | 24.08.07 16:08 |
|
Маршрутът беше:
1 ден: Безбог - Полежан - Газей - Демяница;
2 ден: Демяница - Василашки чукар - Бъндеришки чукар - Дончови караули - Синаница;
3 ден: Синаница - Спано поле - х.Каменица;
4 ден: х.Каменица - Зъбът - Яловарника - Каменица - Малка Каменица - Тевно езеро;
5 ден: Тевно езеро - Джангал - Безбог.
Който търси мъдрост, намира печал!
| |
Тема
|
Re: Пирин 18-22 август
[re: Инa.]
|
|
Автор | Г2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.08.07 17:11 |
|
Прекрасно !!!
| |
Тема
|
|
|
Автор | / (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.08.07 18:53 |
|
УУУАААААУУУУУ=ЛЕЛЕ
Много бре Бравус
| |
Тема
|
|
|
Автор | Люcи (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.08.07 19:22 |
|
Страхотни! И времето е било с вас, и сте си напълнили душата с пространства...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
juriwaro (непознат) |
Публикувано | 24.08.07 20:22 |
|
Би ли споделила с 1-2 реда как се слиза от Яловарника за Каменица? По снимките виждам, че не си минала по полегатия източен ръб (там се губи и повече височина), а по директната "пътека". Преди време го гледах този ръб от долу и имаше няколко по-отвесни места, та затова питам. И благодарствия...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Rich (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.08.07 22:27 |
|
Преходите са чудесни! Може ли по-подробно за Яловарника - Каменица? А ''Май Голямо Типицко'' е ''Тевно Василашко езеро''.
| |
Тема
|
Яловарника - Каменица
[re: Rich]
|
|
Автор |
Инa. ({*_*}) |
Публикувано | 26.08.07 20:42 |
|
Точно това слизане ме притесняваше и мен. Преди да тръгнем изчетох всичко писано за него тук. Изводът от прочетеното беше: билото между Яловарника и Каменица е непроходимо (жълтата линия), освен ако не си алпинист , а ние не сме, така че остана вариант Б – спускане към циркуса с Маненкото езеро и подсичане на склона между езерото и Яловарника (червената линия)
Най-важното поне според мен е тръгвайки по въпросния полегат източен ръб е да не пропуснеш мястото, откъдето може да се слезе към циркуса.
Като денивелация слизането от върха до подсичащата пътека е около 200 метра, а след това качихме 100 до портата между двата върха.
От ляво на дясно – Зъбът, Яловарника, Каменица, Малка Каменица
Като време – малко повече от 2 часа , понеже спирахме да се изчакваме по песъкливите и каменисти склонове, а и камбанката за обяд удари, та спряхме да похапнем
П.П. Може да има незначителни разлики между реално изминатото и линията от снимката, но като цяло това е идеята
Дано да съм била полезна
Редактирано от Инa. на 26.08.07 20:46.
| |
Тема
|
Re: Яловарника - Каменица
|
|
Автор | Rich (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.08.07 22:36 |
|
Благодаря за информацията! Да се изкачи би трябвало да е по-лесно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gergi (любимка) |
Публикувано | 28.08.07 09:03 |
|
Хъмз, а бе вие от Хасковската компания ли бяхте?
Щото и аз бях на Демяница на 18-ти вечерта, със сигурност сме се видяли там ;-)
Ако сте от хасковската група много поздрави на Гери от другото Гери с китарата ;-)
"Повей,повей,ти Ветре.Ти дай му полъх, крила.От мен,от мен,Ветре- от силата,дето тая."
| |
Тема
|
[re: Gergi]
|
|
Автор |
Инa. ({*_*}) |
Публикувано | 29.08.07 08:36 |
|
Не сме от хасковската група, но случайно и ние се запознахме с тях на Тевно. Поздрави на Лидия и цялата весела компания.
Който търси мъдрост, намира печал!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gergi (любимка) |
Публикувано | 29.08.07 21:04 |
|
Ама, аз не съм от хасковската група, просто случайно се запознахм с тях по пътя към Демяница, т.е. само с 2-ма от тях с Гери и с приятелят й, имахме еднакъв маршрут ;-) покрай Тодорините очи по пътя от х.Вихрен ;-)
"Повей,повей,ти Ветре.Ти дай му полъх, крила.От мен,от мен,Ветре- от силата,дето тая."
| |
Тема
|
[re: Gergi]
|
|
Автор | zhivia (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.09.07 22:00 |
|
чудесни снимки
| |
Тема
|
[re: zhivia]
|
|
Автор | Da luz (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.07 14:24 |
|
Кви чудесни, ве - те са направо феномални. Ина е гениален фотограф.
Не само тези от Пирин са добри... тази си я сложих на десктопа.
| |
Тема
|
Re: Ей булка :)
|
|
Автор |
_Wild_ (man) |
Публикувано | 01.10.07 23:06 |
|
билото е проходимо точно по ръба, миналата година го преминахме с една мацка, достатъчно е само да ти стиска.
| |
Тема
|
[re: _Wild_]
|
|
Автор | Da luz (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.07 23:37 |
|
За мен няма място което да е непроходимо, но това кое е проходимо и кое не, си е чисто субективно усещане. И зависи от много фактори. Както вътрешни - общо физическо и психическо състояние, така и външни. Например екипировка, слънце, вятър, дъжд, ...мацки. Това последното предстявлява много мощен мотивационен фактор, но да се има впредвид, че понякога е нож с две остриета.
| |
Тема
|
[re: Da luz]
|
|
Автор | Aaaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.10.07 09:31 |
|
Както Ина ти каза не са алпинисти, а хората са тръгнали и за удоволсвие не да се доказват колко са добри пред "мацката" и да я омаят с безумен преход ако не си толкоз добър. Както също са казвали много от опитните планинари с планината шега небива и излишен героизъм не се препоръчва .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|