Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:59 16.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пирин 18-22 август  
Автор Инa. ({*_*})
Публикувано24.08.07 16:08

Маршрутът беше:

1 ден: Безбог - Полежан - Газей - Демяница;
2 ден: Демяница - Василашки чукар - Бъндеришки чукар - Дончови караули - Синаница;
3 ден: Синаница - Спано поле - х.Каменица;
4 ден: х.Каменица - Зъбът - Яловарника - Каменица - Малка Каменица - Тевно езеро;
5 ден: Тевно езеро - Джангал - Безбог.

Който търси мъдрост, намира печал!

Тема Re: Пирин 18-22 августнови [re: Инa.]  
АвторГ2 (Нерегистриран)
Публикувано24.08.07 17:11

Прекрасно !!!

Автор/ (Нерегистриран)
Публикувано24.08.07 18:53

УУУАААААУУУУУ=ЛЕЛЕ
Много бре Бравус

АвторЛюcи (Нерегистриран)
Публикувано24.08.07 19:22

Страхотни! И времето е било с вас, и сте си напълнили душата с пространства...

Автор juriwaro (непознат)
Публикувано24.08.07 20:22

Би ли споделила с 1-2 реда как се слиза от Яловарника за Каменица? По снимките виждам, че не си минала по полегатия източен ръб (там се губи и повече височина), а по директната "пътека". Преди време го гледах този ръб от долу и имаше няколко по-отвесни места, та затова питам. И благодарствия...

АвторRich (Нерегистриран)
Публикувано24.08.07 22:27

Преходите са чудесни! Може ли по-подробно за Яловарника - Каменица? А ''Май Голямо Типицко'' е ''Тевно Василашко езеро''.

Тема Яловарника - Каменицанови [re: Rich]  
Автор Инa. ({*_*})
Публикувано26.08.07 20:42

Точно това слизане ме притесняваше и мен. Преди да тръгнем изчетох всичко писано за него тук. Изводът от прочетеното беше: билото между Яловарника и Каменица е непроходимо (жълтата линия), освен ако не си алпинист

, а ние не сме, така че остана вариант Б – спускане към циркуса с Маненкото езеро и подсичане на склона между езерото и Яловарника (червената линия)

Най-важното поне според мен е тръгвайки по въпросния полегат източен ръб е да не пропуснеш мястото, откъдето може да се слезе към циркуса.
Като денивелация слизането от върха до подсичащата пътека е около 200 метра, а след това качихме 100 до портата между двата върха.

От ляво на дясно – Зъбът, Яловарника, Каменица, Малка Каменица

Като време – малко повече от 2 часа , понеже спирахме да се изчакваме по песъкливите и каменисти склонове, а и камбанката за обяд удари, та спряхме да похапнем

П.П. Може да има незначителни разлики между реално изминатото и линията от снимката, но като цяло това е идеята
Дано да съм била полезна

Редактирано от Инa. на 26.08.07 20:46.

Тема Re: Яловарника - Каменицанови [re: Инa.]  
АвторRich (Нерегистриран)
Публикувано26.08.07 22:36

Благодаря за информацията! Да се изкачи би трябвало да е по-лесно.

Автор Gergi (любимка)
Публикувано28.08.07 09:03

Хъмз, а бе вие от Хасковската компания ли бяхте?
Щото и аз бях на Демяница на 18-ти вечерта, със сигурност сме се видяли там ;-)
Ако сте от хасковската група много поздрави на Гери от другото Гери с китарата ;-)

"Повей,повей,ти Ветре.Ти дай му полъх, крила.От мен,от мен,Ветре- от силата,дето тая."

Тема Re: Пирин 18-22 августнови [re: Gergi]  
Автор Инa. ({*_*})
Публикувано29.08.07 08:36

Не сме от хасковската група, но случайно и ние се запознахме с тях на Тевно. Поздрави на Лидия и цялата весела компания.

Който търси мъдрост, намира печал!

Автор Gergi (любимка)
Публикувано29.08.07 21:04

Ама, аз не съм от хасковската група, просто случайно се запознахм с тях по пътя към Демяница, т.е. само с 2-ма от тях с Гери и с приятелят й, имахме еднакъв маршрут ;-) покрай Тодорините очи по пътя от х.Вихрен ;-)

"Повей,повей,ти Ветре.Ти дай му полъх, крила.От мен,от мен,Ветре- от силата,дето тая."

Тема Re: Пирин 18-22 августнови [re: Gergi]  
Авторzhivia (Нерегистриран)
Публикувано28.09.07 22:00

чудесни снимки

Тема Re: Пирин 18-22 августнови [re: zhivia]  
АвторDa luz (Нерегистриран)
Публикувано01.10.07 14:24

Кви чудесни, ве - те са направо феномални. Ина е гениален фотограф.

Не само тези от Пирин са добри... тази си я сложих на десктопа.

Тема Re: Ей булка :)нови [re: Инa.]  
Автор _Wild_ (man)
Публикувано01.10.07 23:06

билото е проходимо точно по ръба, миналата година го преминахме с една мацка, достатъчно е само да ти стиска.

Тема Re: Ей булка :)нови [re: _Wild_]  
АвторDa luz (Нерегистриран)
Публикувано01.10.07 23:37

За мен няма място което да е непроходимо, но това кое е проходимо и кое не, си е чисто субективно усещане. И зависи от много фактори. Както вътрешни - общо физическо и психическо състояние, така и външни. Например екипировка, слънце, вятър, дъжд, ...мацки. Това последното предстявлява много мощен мотивационен фактор, но да се има впредвид, че понякога е нож с две остриета.

Тема Re: Ей булка :)нови [re: Da luz]  
АвторAaaa (Нерегистриран)
Публикувано02.10.07 09:31

Както Ина ти каза не са алпинисти, а хората са тръгнали и за удоволсвие не да се доказват колко са добри пред "мацката" и да я омаят с безумен преход ако не си толкоз добър. Както също са казвали много от опитните планинари с планината шега небива и излишен героизъм не се препоръчва .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.