|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Тема
|
Декларация до Директора на НП Пирин
|
|
| Автор |
Aндoн (Родопска Мечка) |
| Публикувано | 13.07.07 15:20 |
|
|
Здравейте!
След проведен разговор с Директора на НП Пирин относно идеята до заслон Кончето разбрах следните неща:
- Директорът е дал благословията за извършване на цялата процедура устно
- няма издадена Заповед, с която разрешението да бъде документирано
- ако след време се разбере, че идеята е неудачна, проектът щял да бъде премахнат (явно човешкият труд нищо не струва)
- може да изразим обществения интерес с писмо-декларация, като изложим мотиви; ще бъде разгледана
Предлагам да направим декларация с общо становище, с имената и подписите на хората, които имат желание този проект да не бъде поставен до заслон Кончето, а на друго място, по-цивилизовано, където ще може да бъде видян от повече хора, които ще му се радват.
Има ли желаещи да се събере списък от имена и подписи на хората, които са против, това съоръжение да бъде поставено до заслон Кончето.
Мога да направя списък в Пловдив и в София. Само в София трябва да се организира някоя среща, за събиране на подписи. Ако има желаещи от други селища из страната могат да се самоорганизират и да пратят списъка, който ще бъде приложен към декларацията.
Мероприятието 100 км за 24 часа в Стара Планина, организирано от Станислав и Рада също може да помогне със събирането на подписи, ако организиторите благоволят и се отзоват.
Ще се радвам на всеки който може да помогне с нещо, каквото и да било.
Ще се опитам да измисля и текста на декларацията, с мотивите - всеки е добре помогнал дори с едно изречение.
Районна Прокуратура - Разлог също ще бъде сезирана.
Ники, специално към теб - остават две седмици да кажеш ясното си и точно мнение по темата - преди 1 година едно - сега друго! За мен твоето мнение е важно...Не искам да си представям, че може да се окаже вярно, че си задействал процедурата за поставянето на съоръжението до заслон Кончето. А ти си човек, който има (все още) реноме, Уважение, Приятелство, Дух в моите очи, и в голяма част то хората в клуба. Природата на Пирин?!
Човекът е Човек, когато е на път!Редактирано от Aндoн на 13.07.07 15:44.
| |
|
Тема
|
Против !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[re: Aндoн]
|
|
| Автор | SVD (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.07.07 17:02 |
|
|
Здравей, Андон!
От всичко прочетено дотук, относно този макет, бих казала, че тебе явно по някакъв начин все едно те е яд, че някой ще направи нещо ( и този някой не си ти), на което много хора според мен ще се радват и възхищават, немога да разбера само на теб с какво ще ти пречи този макет на родината там, книгата на връх Купена сигурно ти пречи , еми що не вземеш да я бутнеш в пропаста! А заслон Кончето - не ти ли пречи бутни го и него! И какво толкова няма да ти пречи макета, ако е до някоя хижа, а не на Кончето!???? Нима камъчетата, които хората ще носят ще замърсят природата ??? Ако не ти харесва, О.К. и това е, като ходиш го подминавай и това е, едва ли ще накривиш на някой шапката!!!!!!!!!!!!!
А отношението ти към хората в предната тема за дните на Пирин и по -точно, отношението към Speedy_ и тъй наречените от теб "мишоци" е просто нямам думи да ти опиша отстрани, а вземи малко си свали акциите и се успокой!!!!!!
Желая ти един красив ден!
| |
|
Тема
|
Re: Декларация до Директора на НП Пирин
|
|
| Автор |
Speedy_ (любознателен) |
| Публикувано | 13.07.07 17:36 |
|
|
В момента съм на работа и съм под пара. Ще поговорим по въпроса. Току що прочетох новите изказвания по темата. За съжаление измежду аргументите ЗА и ПРОТИВ се прокраднаха едни заяждания, които са избили както виждам в обиди. Това честно казано ме натъжи и погнуси. Щеше ми се да се дадат само аргументи и ако повечето са против да се представят пред дирекцията и евентуално да се вземе един компромисен разумен вариант - решение на проблема.
Ще ми се да зная какъв е бил разговорът ти с НП Пирин. Аз ще помисля уикенда също върху досегашните обсъждания и писаници. Ако се наложи ще взема почивен ден и ще отида до Банско.
... може да се окаже вярно, че си задействал процедурата за поставянето на съоръжението до заслон Кончето Нямам такава власт.
| |
|
Тема
|
Не се иска власт
[re: Speedy_]
|
|
| Автор |
Aндoн (Родопска Мечка) |
| Публикувано | 13.07.07 22:43 |
|
|
Аргументите против ги формулирам малко по малко и до вторник най-късно ще ги пусна тук.
За задействането на процедурата не се иска никаква власт, а само усмивка, приветливост, близки отношения с Директора на НП, сещаш се накъде бия...
Аз честно казано никъде не виждам обиди. Думата използвана от мен (мишок) е най-точното определение за човек, който преди 1 година пусна тема-покана, която беше отхвърлена, той се направи на сърдит, скри се в собствената си дупка и продължи да осъществява идеята си въпреки негативното отношение на мнозинството от хора тук. Как се нарича човек, който пише "Аз съм един от Вас", а след това не се съобразява с мнението на тези, от които е? Или ще кажеш, че се съобразява - премества съоръжението от Джангал до заслон Кончето? Думата, използвана от Лъчо (пишман строител) също не е обида. Широкопогледнато това е мнението му за проекта+местоположението му взети заедно, отнасящи се към мисленето на автора на идеята.
Искам да кажа, че като повечето хора нямам против проекта на Станоилов, той има изобретателни и креативни качества като личност, но поведението му от миналата година говори що за човек е. И най-нагло продължаеа да върви срещу част от хората, от които той се смята. Против съм за мястото, против съм за очерняването и преиначаването, и неправилното тълкуване думите на Аврам Аврамов. Самата конструкция може да е прекрасна, не съм я виждал, но мястото, идеята и неправилно тълкуваните думи на Аврамов са анти-идея за мен.
Компромисен вариант е най-точният израз. Има предложения за х. Вихрен и за кръчма Мотиката. Може и други да се направят, но как да стане след като отсреща няма жив глас в пустиня, а само криене и тихомълкомни действия против мненията на голяма част от хората. Но тук само си пишем и полза никаква. Затова ще пробвам с молитви, декларация до НП Пирин и сигнал до РП Разлог. Всичко цивилизовано и Законно!
Човекът е Човек, когато е на път!
Редактирано от Aндoн на 13.07.07 22:46.
| |
|
Тема
|
Re: Не се иска власт
|
|
| Автор | Hяkoй (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.07.07 10:09 |
|
|
Добре, че има хора като Андон!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Speedy_ (любознателен) |
| Публикувано | 14.07.07 10:27 |
|
|
За задействането на процедурата не се иска никаква власт, а само усмивка, приветливост, близки отношения с Директора на НП, сещаш се накъде бия...
Да сещам се, но не го адресираш до правилния човек - в случая мен. Ако мислиш, че с Директора на НП си разменяме усмивки или се водим за ръка, на грешен път си.
Компромисен вариант е най-точният израз. Има предложения за х. Вихрен и за кръчма Мотиката. Може и други да се направят, но как да стане след като отсреща няма жив глас в пустиня, а само криене и тихомълкомни действия против мненията на голяма част от хората. Но тук само си пишем и полза никаква.
Има полза, но не и с изрази от сорта на:
Що е майна,се е лайна!
Няма да спра с всякакви методи да покажа на Станоилов, че е мишка
gledai sebe si, i mi6kata mai si ti
пишман юриста, пишман строителя
Това ако не са обиди, не знам какво са. Трябва да вземете са се псувате ли?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Цвeтa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.07.07 10:50 |
|
|
Здравей Андоне,
Познавам лично Жоро Станоилов! Дискутирали сме на дълго и на широко смисъла на проекта и породилите се различни мнения... Това, което знам от него е, че преди време е изпратил лично писмо до всеки един “регистриран”, изказал мнение в първата тема за Джангала в този форум. В писмото си Станоилов е изпратил снимки и поискал личното становище на всеки един от тях. Дискутирали са и за мястото – Кончето, Мусала и Ботев. Един или двама не са му отговорили, но всички останали са били положително настроени и приветствали идеята... Ето защо не смятам, че той се е скрил и не се е съобразил с мнението на тук пишещите...
ПС
Ако прецени, някой от получилите това писмо, може да го пусне и сега...
Сърдечно,
Цвета
| |
|
|
|
Андончо, мамин,
Бях се зарекъл да не се включвам в темата, защото навсякъде, където се изкажеш ти, нещата се изкривяват в дребнотемие, заяждане, лични нападки и истинските аргументи за или против, просто нямат шансове да бъдат чути.
Искам много обаче да те питам, ти познаваш ли Жоро Станоилов? Не в смисъла да си му виждал очите. Ходил ли си с него в Планината? Пил ли си с него на една маса? Поемали ли сте заедно отговорност за закъсалата група? Споделял ли си с него последните ти две глътки вода?
Кой си ти, да даваш заключение за това “що за човек е” Жоро Станоилов?
Като се видим (че съвсем ще то обърнем на лични нападки), ще ти обясня каква е разликата между “мишок”, който е курназ само, докато се крие зад монитора си и достоен човек, който има доблест.
Познавам ви и двамата що за хора се. И със съжаление мога да кажа, че сравнението никак, ама никак не е в твоя полза. Това, последното си е чиста лична нападка, но не се сдържам, че си повече от нагъл.
Познавам те отлично и много искам да те видя, какъв ще си ми ербап, ако отидеш да кажеш в очите на Жоро, що за “мишок” е.
В заключение, аз не съм от хората, които са убедени в качествата на Жоровия проект. Но съм убеден “що за човек е” Жоро Станоилов и поради това ще го ПОДКРЕПЯ. И защото гради на полза роду, а не, на полза джобу.
Бъди здрав!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Илия (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.07.07 15:24 |
|
|
Здравейте,
Не виждам защо трябва да се вдига толкова много шум за нещо не по-голямо от обикновена информационна табела?
Но определено, както се вижда, доста по-добре изработено!
То е поне десет пъти по-малко от всеки един от десетките и дори стотици стълбове, опасващи цяла Тодорка!
Също така, това нещо е доста по-добре направено от грозния винкел на Вихрен!
Но никой не ни е питал, когато ги е поставял, нали?
Сега можем да изкажем мнение, както одобрение така и неодобрение.
Добре нека го направим, но да бъдем конструктивни.
Кажете точно какво не ви харесва или харесва, защо и дайте предложение.
Личните обиди и нападки определено не са конструктивни.
Моето мнение е, че тази "кауза" е ДОБРА и определено има положителен дух!
Тя ще мотивира и развива у нас само добри, Български чувства, а у чужденците - респект!
Въпрос е кой как ще тълкува думите на Аврам Аврамов и кой как ще почувства камъчето, но това е пак лична преценка.
Не виждам смисъл, камъка от Еверест и аптечката със знамето да стоят до някоя кръчма или хижа...
Но уважавам всяко едно мнение!
Защото, както знаете "По вкус и цвет тавариш нет!"!
Може би сте чули, че когато са поставяли Айфеловата кула и Статуята на Свободата също е имало много хора против. Факт!
Но, както виждате времето има последната дума.....
Според мен, след като "това нещо" е направено, трябва да му дадем шанс.
Някой е вложил в него желание, време, средства!
На въпроса Защо на Кончето?
Бих попитал: А защо не?
Определено там е добре! /разбира се пак личен довод/
Потърсете вашето мнение у самите Вас!
Аз лично го подкрепям и живот и здраве ще се включа в поставянето му!
Защото предпочитам да градя, а не да разрушавам.
А времето ще покаже...
Късмет на всички!
И.
| |
|
Тема
|
[re: Илия]
|
|
| Автор | SPl (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.07.07 18:04 |
|
|
"...На въпроса Защо на Кончето?
Бих попитал: А защо не?
Определено там е добре! /разбира се пак личен довод/..."
Мислиш ли, че това е аргументиран отговор на зададения от теб въпрос?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|