Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 13.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Мальовица - Рилски манастирнови  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано05.07.07 20:29

Здравейте . В събота мислим да направим преход от Мальовица , през хижа Рибни езера до Рилски манастир на другия ден . Искам да попитам от автогара юг има ли директен бус до Мальовица или ще трябва на Самоков да се чака връзка ? И второ питане , от Рилския манастир за София ми се върти в главата автобус между 13 и 15 часа , но нямам спомен в колко беше точно . Ако някой от вас знае , нека драсне малко информация . Евентуално и особенноси по маршрута Мальовица и Рибни езера . Пътеката добре ли е маркирана ? Минавал съм там преди години и нямам спомен . Благодаря ви предварително .

Тема Re: Мальовица - Рилски манастирнови [re: Ивaн]  
Автор ggf (@passenger@)
Публикувано05.07.07 21:56

В 7 от автогарата тръгва бусче за Самоков и в 8:15 от самоков за мальовица. ако има много хора за мальовица може директно да ви откара до там.
От Рилския манастир за София (поне когато аз ходих-в средата на април), в 14:10 имаше рейс за гр. Рила който прави връзка с този за София. Попитах шофьора дали има директен за София в 14:30 както знаех, той ми каза че една седмица има една няма имали проблеми с бензина и т.н.....Но доколкото си спомням от май до септември има лятно разписание на рейсовете, така че ако има нещо ново пишете да знаем. Приятно ходене

!

Тема За х. Мальовица - х. Рибни езера [re: ggf]  
АвторPyмeн Гpънчapoв (Нерегистриран)
Публикувано06.07.07 08:59

Разстоянието се изминава обикновено за 9 - 10 часа, маркировката е добра /червени ленти/, пътеката е ясно очертана. В общи линии маршрутът изглежда така: х. Мальовица - заслон Страшното езеро /2.30 ч./ - подсичане на вр. Попова капа /0.45 ч./ - Поповокапски превал /0.10 ч., разклон!/ - Поповокапски езера /0.20 ч./ - заслон Кобилино бранище /0.50 ч. разклон!/ -
вр. Водния чал /1.30 ч., / - по билото /опасно при гръмотевици!- 1 ч./ - долината на р. Маринковица /1 ч./ - х. Рибни езера /1 ч/. Поради сравнително дългия път и денивелациите преходът е подходящ за тренирани планинари. Всичко най-добро!

Тема Re: Мальовица - Рилски манастирнови [re: Ивaн]  
Автор natam-nasam (хмм...)
Публикувано06.07.07 10:25

Има и автобус от 17 часа, който ходи до Дупница. Там лесно се прави връзка със София.

Тема Re: Мальовица - Рилски манастирнови [re: natam-nasam]  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано06.07.07 20:14

Много благодаря за напътствията и информацията която ми дадохте . Много красиви мигове в планината на всички вас

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.