Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:25 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Някой да знае нещо за това xventure race?нови  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано06.05.07 14:38

Попаднах на

На мен ми се види като някакъв сървайвър, ама спортен? И не пише, че ще застрелват дисквалифицираните, като в "".
Някой знае ли подробности? Откъде са копирали идеята, кои са тия организатори и пр.

Тема Re: Някой да знае нещо за това xventure race?нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор зeмeн paй ( )
Публикувано06.05.07 16:49

Здрасти Orнeдишaщ,
Да чували сме наш познат се записа за участие. Ние също мислим .и се маим До колкото знам , за идеята , имало такова международно състезание и победителите в това републиканско състезание се класират и за участие в международното. Общо взето това е. Пък и да тикажа. Дори да не си между първите................. самия факт, че си си предценил силите уменията на база други като теб вече ти носи девидента от преодценката. Къде да наблегнеш, какво да доразвиеш (ако се решил да правиш тези неща). И е полезно, за да не надценяваш собствените си възможности, както често се случва по планините.

Ами това е поздрави от мен .

Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.

Тема Re: Някой да знае нещо за това xventure race? [re: Orнeдишaщ]  
АвторSlavei (Нерегистриран)
Публикувано06.05.07 16:51

Здравей
Миналата сряда няколко човека го обсъждахме на по бира, но никой не знае подробности. Единственото място, което открих нещо официално освен сайта им е това:

http://climbingguidebg.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=822

Автор Tишo (?!?)
Публикувано06.05.07 20:32

Чудно ми е само къде намериха из Рило-Родопския масив височини над 3000м...

Иначе като цяло идеята не е лоша, ще е интересно. И поне няма да е като онази глупост сървайвър.

АвторMиpo (Нерегистриран)
Публикувано06.05.07 21:03

Хей, Тигри! :)

Тишо, там пише, че денивелацията е над 3000м. а не, че се изкачваш на толкова.
Когато се пресмята денивелация се събират какво изкачването, така и слизането, тоест целия период, а не само изкачването. Разбира се всеки зная, че в тази част на света няма толкова високи върхове.
А и през тези 300км, ако сметнеш цялата денивелация... може да е доста повече 4-5 хиляди метра може би, знам ли.

А иначе мисля, че е най-добре е да пишете във форума на състезанието, като гледам там администраторите си отговарят на въпросите.

Ето тук има писано - http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alpinizm&Number=1947289334&page=0&view=collapsed&sb=5

Автор мapaтoнeц (непознат )
Публикувано07.05.07 06:04

Adventure Racing e dosta populiarno v US i v Australia (za Evropa ne sym siguren). Eto malko info v wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adventure_racing

Do kolkoto znam taksata za uchastie v edno takova systezanie v US/Australia e nad $3000 na otbor, taka che 50lv si e chista dalavera!

Тема Re: Някой да знае нещо за това xventure race?нови [re: Tишo]  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано07.05.07 09:39

Ето какво пише

:
"Ideiniq proekt e na Andrei ot Survivor"
Боя се, че грешиш, като казваш "поне няма да е като онази глупост сървайвър". Затова всъщност и попитах.

По повод на
50lv si e chista dalavera!
искам да попитам: къде е далаверата?
Тия господа (организаторите) явно ще имат разходи по организацията на... хм... състезанието, които трябва да покрият отнякъде. На сайта им ясно е написано, че те ще държат авторските права върху заснемането и показването му. Тяхната далавера е ясна, предполагам, че са си направили сметката. Категорично не мога да разбера обаче, каква е далаверата на участниците? Да се потят три дни до предела на силите си, за да печели някой друг пари от това, и даже да плащат за тази "чест"? Може би аз съм тъп, та не разбирам, но обяснете ми, моля! Ето какво казват в :
"За наградния фонд - умишлено не е обявен, за да се избегне комерсиализиране на формата. В Света тези състезания се провеждат основно за престиж и единствената цел е финиширането. Неморално и неетично би било да си рискуваш здравето в такова начинание за пари.". Съгласен съм напълно с последното изречение и тъкмо то беше причината да пусна тази тема. Само че трябва да се прави малка разлика по отношение на целта на състезанието за участниците и за организаторите, нали? Престиж, виж ми окото!

Държа да подчертая, че не понасям комерсиалния спорт и ми се гади особено много от всякакви сървайвъри, бигбрадъри и подобни съвременни изврати, в които се привличат като участници хора, които не са професионални спортисти, като ги залъгват с пари, престиж и не знам какво си още, за да ги правят публично на маймуни, задоволявайки най-ниските страсти на зяпащата тълпа и печелейки на техен гръб пари от това. От прочетеното дотук не ми стана много ясно каква е разликата между разискваното състезание и горепосочените изгъзици.

Тема Здраво, баце!нови [re: Orнeдишaщ]  
Авторcпaмъp (Нерегистриран)
Публикувано07.05.07 09:49

Прочел си условията, бате, ама май си пропуснал да отбележиш, че организаторите осигуряват част от "състезателния" инвентар. Тва не те ли навежда на мисълта, че е редно да има некаква такса или предпочиташ да си донесеш кануто от вас до Пампорово? Още нещо, баце, като сметнеш 60х2х50 и го закръглиш към хилядарка, се получава колосалната сума от 6 бинки. Тия ше направат гуша, бате!!! Идеята е интересна и ако не ми ставаше лошо от височони, щех да се запиша за участие.

Автор JWalker (оптимист)
Публикувано07.05.07 11:20

Orнeдишaщ, в тоя вид състезания е нормално да има входна такса. И участниците на са филмови актьори, на които трябва да се плаща да участват.
Само осигуряването на спасителни акции в случай на нужда струва повече. Плащането предполага спазването на ангажимент за участие. Иначе всеки ще се запише без да му пука от нищо, ако се уплаши или просто го домързи да се напъва. Освен това може би има предвидени lunch пакети, на откриването и завършването също нещо. Ако закъсаш някъде и трябва да те изнесат това са разходи. За сравнение, в някои въздушни спортове, например парапланеризма, винаги има такса за участие и никой не намира това за ненормално. За авторските права, ами нали те го организират състезанието, за кого другиго да са? Ако решат да го направят Open Source, то пак трябва да си е тяхно решение.

Другият вариант също е ясен, хващаш гората, покатерваш 12 върха в Рила за норматив, обявяваш си постижението в клуб Туризъм и готово.

Колко малко хора знаят
за тоя чуден горе кът
и колко много долу пъплят,
невиждащи нагоре път.

Тема Re: Някой да знае нещо за това xventure race?нови [re: JWalker]  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано07.05.07 13:33

Съвсем прави сте и ти, и спамър. Не отричам, че ако бях организатор, и аз щях да искам такса, даже сигурно по-голяма. Въпросът ми обаче беше друг: каква е далаверата НА УЧАСТНИКА? Препятствията - тайна, маршрутът - също, наградата - и тя тайна. Явно е само какво ти вземат, но не и какво (евентуално) ти дават. Нещо куца тук. Като ще е комерсиална проява, нека да е такава и за двете страни - нещата да са ясни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.