Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:42 20.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пътуване до Триграднови  
Автор giorginio (не-непознат)
Публикувано07.09.06 14:56

Имам енно питане относно пътя до триград!

Проблема е следния:
Ние тръгваме от София с коли и се чудя от каде е по добре да се мине за триград, дали да се стигне до Доспат и от там през борино или както го давават в BGmaps.com след Батак да се отделим и да минем от другата страна на яз. Широка поляна и там да излезем директно на село Тешел?

Ако някой има информация за пътищата в този район ще съм му много благодарен за помоща!

Тема Re: Пътуване до Триграднови [re: giorginio]  
Авторcлyчaeн (Нерегистриран)
Публикувано07.09.06 15:14

Аз лично, предпочитам пътя през гр. Кричим, яз. Антон Ивановци /извини ме сега не знам новото му име/, гр. Девин не се минава през града, стигаш до Тешел и в ляво е пътя за Триград. По този път е и отбивката за Ягодинската пещера, която трябва задължително да видите, ако не сте я посещавали.

Автор jari (нещотърсач)
Публикувано07.09.06 15:15

Пазарджик-Кричим-Михалково-18 км след Михалковов в дясно ти остава разклона за Девин-подминаваш в посока Смолян-малко след това-в дясно разклона за Настан-Тешел и Триград.
През язовирите пътя не е хубав.

Тема Re: Пътуване до Триграднови [re: cлyчaeн]  
Авторcлyчaeн (Нерегистриран)
Публикувано07.09.06 15:17

Пропуснах да кажа, че това е пътя, който се ползва от всички превозвачи, имам предвид автобусните превози от София и Пловдив.

Авторre4en (Нерегистриран)
Публикувано07.09.06 18:53

след Батак да се отделим и да минем от другата страна на яз. Широка поляна и там да излезем директно на село Тешел?

Пътя покрай Широка поляна и натам към Джиневра и хижа Орфей и Тешел не е асфалт и не знам кой ви е казал че е за предпочитане.Ако сте с джипове и желаете да пробвате емоциите си да, но ....Царският път е през Кричим макар че след големият Антон-стената дупките по пътя си стояха хубаво изрязани,издълбани и зачистени.След това е строящият се Цанков камък който заслужава да се види,но пътя от тежките строителни коли също не е добър и движението август бе натоварено.Не знам как е ако минете през Гоце Делчев,Доспат и Тешел?Май и от София ще е по кратко.

Автор karmen (optimist)
Публикувано07.09.06 22:21

Ние минахме през Батак,Широка Поляна, Доспад, Борино - Триград.Пътя не е в лошо състояние. Много е зле от Доспат към Сърница. И отбивката за пещера Снежанка е много зле.
Всъшност за да не се почувстваш излъгана да ти кажа по-подробно. По пътя до Триград през Ягодинската пещера от към страната на реката асвалта на много места е пропаднал. Няма страшно ако се кара с повишено внимание, ниска скорост и не в края на асвалта (от към реката) Все пак удоволствието от посещението на пещерата си заслужаваше трудното пътуване.

Когато водата стигне до шията, всеки се научава да плува

Тема Re: Пътуване до Триграднови [re: karmen]  
Авторre4en (Нерегистриран)
Публикувано08.09.06 08:10

И отбивката за пещера Снежанка е много зле.
Пещера Снежанка не е по тоя маршрут?

Тема Няма никакво значение дали...нови [re: giorginio]  
Автор Trendi ()
Публикувано08.09.06 10:36

...ще предпочетете Кричим-Девин-Триград или яз. Батак- Доспат-Триград. Скоро бях там и се минах през Доспат. Пътя Доспат-Тешел е хубав и с невероятна панорама. Допускам, че ще ви се приходи до Дяволския мост (южно от Борино). Екопътеката минава през едно бунище, което определено ме накара тази година да забравя за това място. И все пак ако тръгнете в тази посока не забравяйте да кажете на граничния пункт къде точно отивате за да ви търсят ако стане някакъв сакатлък. Предполагам, че те сами ще ви попитат.

Колкото и да са красиви Родопите те вече са едно безкрайно бунище. Нямам намерение повече да стъпвам там.

=============
За сега е безплатно

Тема Re: Няма никакво значение дали...нови [re: Trendi]  
Автор Плaнинap ()
Публикувано08.09.06 15:39

Уви, това бунище стана емблематично за Дяволския мост и нарицателно за недоразумението гръмко наречено "Южнородопска екопътека".

Все пак, твърдението, че Родопите са едно безкрайно бунище е твърде пресилено и крайно.

Авторiliadiliev (Нерегистриран)
Публикувано24.10.06 00:20

Аз искам да попитам дали някой знае нещичко за пътя Доспат - Гоце делчев, защото искам да мина от Родопите в Пирин и по специално в Мелник. Чух че прекият път от Доспат за Мелник през Гоце Делчев е в изключително лошо състояние и ми препоръчаха да заобиколя през Батак - Велинград - Разлог и т.н. Някой може ли да ми помогне да реша?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.