|
Тема
|
еднодневни маршрути около София
|
|
Автор | koko (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.07 11:51 |
|
Освен на Витоша, близките старопланински хижи Чавдар, Мургана, Паскал , Пейова бука в Плана, може ли да предложите еднодневен маршрут, като пътуването до изходния пункт е с кола.
| |
Тема
|
Re: еднодневни маршрути около София
[re: koko]
|
|
Автор |
ve_san () |
Публикувано | 20.01.07 12:09 |
|
Здравей !!! Вярваш или не, тъкмо си мислех да пускам тема "Ще ходи ли някой утре с кола до Мальовица?". Ние сме двама души, момче и момиче, търсим някой с кола да си направим партия за бензина, който да ни закара до Мальовица и да ни върне вечерта. Мальовица е на около 20 км от Самоков, той пък е на 70 км от София. Не знам какви са ви възможностите, да ходите ли искате, или да се разходите, и за кога става въпрос....
| |
Тема
|
[re: ve_san]
|
|
Публикувано | 20.01.07 12:31 |
|
Точно утре не става. Имам предвид 2-3 часа ходене в едната посока.
| |
Тема
|
|
|
Автор | бo (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.01.07 13:03 |
|
идете на Божия Мост, намира се след враца, ако искаш повече инфо, виж в търсачката
| |
Тема
|
Чети и ще ти просветне
[re: бo]
|
|
Автор |
Bитoшapя (познат) |
Публикувано | 20.01.07 23:06 |
|
Е, ама искаш сега и да ти систематизираме темите...Въоръжи се с малко търпение, пък копни малко из форума. Аз самия съм описвал доста подобни маршрути, включително днешния - из Завалска планина.
За да пребъдеш, трябва да бъдеш!
| |
Тема
|
|
|
Автор | -.- (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.01.07 07:01 |
|
Ето два линка за еднодневен маршрут:
| |
Тема
|
|
|
Автор | reraтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.01.07 22:36 |
|
На 20 км с-и от София се намира град Бухово.Там можеш да оставиш колата и за 4-5 часа да се качиш до х.Мургаш.Ходи се по път,което е досадничко,но на около 1 км над градчето (при чешмата,от която не пий вода,доста е радиоактивна)може да го изоставиш и да хванеш наляво по рекичката(Буовчица),след около 30-40 минути надясно по баира диво катерене до пътя - така съкращаваш 5-6 км обикаляне по буховските шисти.Следва лежерно ходене по дължината на билото до разклона за Желява(Препикана могила-пълни ми душата името!),там наляво и няма къде да сбъркаш.Хижаря е бивш алпинист,душа-човек,пиите по ракия и ако не те мързи,скокни до върха - на половин час от хижата е.
| |
Тема
|
[re: reraтa]
|
|
Автор |
kenoby (jedy) |
Публикувано | 23.01.07 09:50 |
|
Хм, за един ден до Мургаш и назад, трябва бая да спортист... По скоро от Бухово да се обиколят манастирите - Буховския и Кремиковския... За ден е идеално за Белидие хан - по река Крива, за Люлин планина - Бонсови поляни, Банкя, Голямо Бучино, за Искрец или Дреново, за Седемте престола, за Лозенска планина, за Церово, Бов и Лакатник. Любимо е района на Ботевград - кеф ти Липница, Боженишки Урвич, хижа Мукански... Да не споменавам Етрополския балкан и Брусен, Рибарица - и етрополската и тетевенската, че и самия Тетевен... Опции много, Около София планини бол.
| |
|
Много красиви еднодневни маршрути /с ползване на лек автомобил/ се намират по течението на Искър. Отгоре надолу Бов и водопада Скакля, Лакатник, манастира Седемте престола, изкачване на Бегличка могила от Оплетня, Черепиш, Ритлите, скалните рисунки и манастири след Мездра при село Царевец, Струпешкия манастир, каньона на Кунино, Карлуково - пещери и скални манастири, Провъртеника и разлома на Реселец.
Всяко едно от тези места се достига за час - два с лек автомобил и след това се разглежда също за от час - два до един ден.
Естествено испуснал съм и много други интересни неща по реката, но гореизброените са тези, които най-много ми харесват.
| |
Тема
|
[re: rimisark_naskela]
|
|
Публикувано | 23.01.07 19:25 |
|
Благодаря на всички, които отговориха.
| |