Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:18 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема "Направи си сам"... палатка!?нови  
АвторГpeзo (Нерегистриран)
Публикувано12.01.07 21:36

Здравейте хора,

абе ровя се тука и се чудя колко пари да скътам за палатка ама ми хрумна... абе не може ли пък да си я направя сам, а?
Някой опитвал ли се е? А някой да има кройка? Сеща те ли се от къде мога да намеря подходящ материал за рейки? Какъв материал бихте използвали?

хайде, давайте, сега сте вие :))

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!?нови [re: Гpeзo]  
Автор bst (~!~)
Публикувано12.01.07 23:23

Една палатка струва 25 лв, едва ли ще я направиш за по малко пари

В 99% от случайте проблема е ПРЕДМОНИТОРЕН bst

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!?нови [re: bst]  
Автор.. (Нерегистриран)
Публикувано13.01.07 08:27

Една палатка струва от 200 лв нагоре. Другото са еднодневки в които не е много сигурно, че ще оцелееш

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!? [re: bst]  
Публикувано13.01.07 09:07

Аз никъде не видях палатка на такава цена, но би ме заинтригувала. Доста по-лесно ще е ако имам модел :))

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!?нови [re: ..]  
Публикувано13.01.07 09:08

От какви материали ги правят и намират ли се на пазара?

Кройки намерих, сега търся материалите...

Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано13.01.07 11:00

Ами ако spasss се появи отнякъде и реши да сподели опит...

Спал съм в ушита от него палатка, както и знам, че не е ушил само една. Беше си направил доста изводи от грешките и можеше да напише цяло ръководство за ушиване, но вече не знам, може да е позабравил... Това беше като бяхме студенти, т.е. когато времето беше наше. А сега ние сме на времето и нещата са доста по сложни. Та не знам дали си е запазил опита в главата или вече го е изхвърлил като непотребен боклук.

Автор 5rov ()
Публикувано13.01.07 11:54

Преди две, три години сме търсили подходящ плат за палатка, но без резултат...включително и на адреса в посочената тема...Ако сега са се променили нещата ще се радвам.

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!?нови [re: 5rov]  
АвторOвeнa (Нерегистриран)
Публикувано13.01.07 16:19

Днес ходих в един магазин и имаше "плат за тенти",100% полиестер. Има го в два варианта - оранжев и син, като синия ми се струва по-твърд. Определено не е тънък и се съмнявам, че с него би-станала доста тежка.
Цена 11,80... Търсенето продължава!

Автор Плaнинapчo (плащерняк)
Публикувано16.01.07 18:08

Има много фирми които продават материали за направа на палатки, но това , което би направило палатката добра, трудно ще го намериш в БГ. Аз не бих се хванал в никакъв случай да икономисвам пари по такъв начин. По- скоро това би ме заинтригувало като предизвикателство и като начин да научиш много неща за палатките като цяло. Точно по тази причина сега си правя сам някои дрехи за планина и опита определено ми е от полза. Та дори да опознаеш на практика взаимодействието между материали, движение и природни условия.

Единственото което виждам като вариант е да си вземеш една еднослойна китайска палатка от онези от 25-50лв и да търсиш вариант за изработка на вътрешна палатка от... да речем "Pertex". Ама това си е едно яко приключение - така., че успех

Тема Re: "Направи си сам"... палатка!?нови [re: Плaнинapчo]  
Автор Пpиcъдa - зoдия Oвeн (Не ме пипай)
Публикувано16.01.07 18:53

Честно казано, го правя на половина заради предизвикателството. Но все пак цената също не е фактор за пренебрегване.... Не искам да плащам за красота при положение, че не отивам на изложба :)

Сещате ли се за онова найлоново фолио, навито на ролки, с което огъват разни неща? Дали мога да си купя една смотана палатка и с леко нажежена ютия да я "импрегнирам" с фолио!? :) Ще повторя шевовете, ще им лепна нещо и на тях.
Тези евтините от обикновен шушляк ли са?

Поздрави от звездите!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.