Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:46 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Най- уютната хижа в БГнови  
Автор afrikancho (скитащ)
Публикувано08.01.07 20:52

Класация според чистотата, красотата, приемливостта на домакините . Предложения???

Тема Мальовицанови [re: afrikancho]  
АвторBятъp (Нерегистриран)
Публикувано08.01.07 20:54

Тема Re: Най- уютната хижа в БГнови [re: afrikancho]  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано08.01.07 21:09

Оооо, прекрасна тема... само че не е възможно да се направи единна класация.

Всяка хижа има собствена "душа" и усещането за уют се появява при възникване на един вид резонанс между нея и душата на туриста. Казано по-непретенциозно, това е много лично усещане.

Аз лично бих класирал на челни места хижите: "Лескова", "Чавдар", "Паскал", "Бенковски", "Вежен", "Ехо", "Васильов", "Рай", "Тъжа", "Мазалат", "Гургулица", "Рибни езера", заслон "Кобилино бранище", "Иван Вазов", "Македония", "Перелик", "Синаница". За съжаление не мога да посоча някои, уви, бивши хижи и заслони: "Белмекен", "Венетица", "Трещеник", "Модър", "БАК" (преди да изгори).

Тема Re: Най- уютната хижа в БГнови [re: afrikancho]  
Автор Плaнинap ()
Публикувано08.01.07 21:22

През последните месеци на челно място в класацията ми е Бенковски

Тема Re: Най- уютната хижа в БГнови [re: Orнeдишaщ]  
АвторSlavei (Нерегистриран)
Публикувано08.01.07 22:13

A пък аз лично бих добавил и х. Чакър войвода, и х. Македония, и всъщност защо изброяваме хижите, като най-вече хижарите са тези, които допринасят за уюта и атмосферата!

А Белмекен си е класика. Не съм я виждал преди пожара, но дори и в сегашното си състояние ме пленява. Вече няколко години ходя подред натам и макар винаги да ме е посрещала студена и влажна съм се чуствал уютно.

Тема Re: Най- уютната хижа в БГ [re: afrikancho]  
Автор JWalker (оптимист)
Публикувано08.01.07 22:36

От Рилските хижи - Белмекен - дано да бъде възстановена
от старопланинските - Ехо
от Предбалкана - Васильов:

Колко малко хора знаят
за тоя чуден горе кът
и колко много долу пъплят,
невиждащи нагоре път.

Редактирано от JWalker на 08.01.07 22:52.

Тема Хижа Лафума [re: afrikancho]  
Автор Aндoн (Родопи)
Публикувано08.01.07 22:53

В моята класация на първо място в хижа Лафума. Най-уютно съм се чувствал в нея, особено ако е на калкан с друга...

Човекът е Човек, когато е на път!

Тема Re: Най- уютната хижа в БГ [re: Slavei]  
АвторMoмчил (Нерегистриран)
Публикувано08.01.07 22:57

Slavei е прав (според мен) :
1. За Чакъра (от 3-4 години, откакто Иван и Елена я взеха)
2. За Македония (когато Владо е там

)
3. И че всъщност трябва да се говори за хора (хижарите) или за места - сграда, условия, гледка, природа (хижите). Темата май по-скоро е за хората, както е формулирана, и май се повтаря с една тема от преди няколко месеца (и с още една от преди още няколко месеца). Не е лошо тези теми да се повтарят, така хората, които нямат друг източник на информация, освен подобни форуми, ще знаят какво ги чака на различните места. Всъщност, най-добрия начин да разбереш как ще те посрещнат в някой планински дом е да отидеш там. Е, малко повече време отнема.
Хайде, пишете!
Аз бих добавил хижа Мальовица - надписа "Тука е така!" го няма, станало е по-чисто и уютно, появило се е едно Кате... Ако успеят и с пушенето в столовата да се справят, мястото ще стане супер!
А най-добричкия хижар е Евгени от Скакавица, което за съжаление не е само положителна черта. Дано се справи с тълпите (и местните пияници), които често окупират уютната му хижа. И дано да остане по-дълго...
Яворов също не е лошо място ... ако свикнеш с хората там
А Балкана си е отделна тема, сравнение с Рила и Пирин на тема хижи нема...[[

Тема Re: Хижа Лафума [re: Aндoн]  
Авториckpицa живoт (Нерегистриран)
Публикувано08.01.07 23:17

...Хижарчето не блестяло с особен интелект...

Тема х.Дерменка [re: afrikancho]  
Автор Инa. ({*_*})
Публикувано09.01.07 11:48

Най-чистата и уютна хижа, в която съм била!

Който търси мъдрост, намира печал!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.