Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Vertical limit  
АвторTrekker (Нерегистриран)
Публикувано07.11.06 11:52

Който иска да се нагледа на екипировка и посмее тази вечер - 22ч. по AXN "Вертикална граница". Приятно гледане!

Тема Re: Vertical limitнови [re: Trekker]  
Авторaнoним (Нерегистриран)
Публикувано07.11.06 12:04

А-а-а тоя клип е от преди 6-7 години , но моля да не се взима на сериозно.

Тема Аре спецовете леко в ляво, а?нови [re: aнoним]  
Автор Плaнинapчo (непознат)
Публикувано07.11.06 14:47

Хайде да не го давате и вие със самочувствието на алпинисти с 4 8-хилядника зад гърба! Много лесно е да се плюе, а реалността за киното е една - ако направят филм точно както го искат всякакви критикари в салона ще се събере групичка от 10-15 клубари, които бъркат френд с ексцентрик!

Малко повече уважение към труда на хората!

КАК УСПЯВАТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО ВСИЧКО КОЕТО СЕ ДВИЖИ И МЪРДА??????

НЕ ВИ ЛИ Е СКУЧЕН И ЧЕРЕН ЖИВОТА ТАКА БЕ?

Редактирано от Плaнинapчo на 07.11.06 14:53.

Тема Re: Аре спецовете леко в ляво, а?нови [re: Плaнинapчo]  
Автор Kirilius (минаващ)
Публикувано07.11.06 16:21

Ще се съглася с първото мение. Този филм е една голяма простотия! Не е добър като филм, а от планинарска гледна точка е буквално за посмешище. Глупостите в него нямат край...

Като изключим, че е изключително комерсиален, най-неприятното е, че създава много погрешна представа за планинарството у незапознатите хора.

Едно време Катерачът (със Силвестър Сталоун) бак беше пълен с глупости, но поне беше забавен .
Иначе ако Вертикална граница се приеме като комедия, ... става

За съжаление малко са филмите като Touching The Void...

Тема Re: Аре спецовете леко в ляво, а?нови [re: Kirilius]  
Автор Плaнинapчo (плащерняк)
Публикувано07.11.06 16:55

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ТОВА Е ФИЛМ - НАДЯВАМ СЕ НЕ ГЛЕДАШ ВЕЧЕР "ЛЕКА НОЩ ДЕЦА" СЪС ЗАТАЕН ДЪХ?

1. Добре е все пак да изкочим малко от собствената си гледна точка. Още повече, че много от хората правили този филм са доста по- компетентни от всички в този форум. Ако имаш възражения - погледни консултантите на филма.

2. Холивуд си е холивуд. Основната цел на филма е да донесе приходи. Ако ти взимаше тези пари едва ли щеше да си толкова сигурен в това което казваш:)

3. Не мисля, че се създава какъвто и да е негативен образ на алпинистите в този филм. Напротив - говори се именно против болните комерсиални амбиции (на милионера) и още (колкото и да не е приятно за редица хора), че и алпинистите са човеци като нас и при тях има лични отношения, прерастващи понякога в драми. Според мен е много наивно обратното - да се представят като супервисокоморални супермени. Опазил ги Господ от такава реклама!

4. Половината хора които плюят филма, го казват само повтаряйки думите на някой по- компетентен, за да се изкарат и те в някаква степен компетентни. Един вид, ако кажеш, че "вертикална граница" е "боклук", то ставаш по- опитен в планината. Тия комплекси не са от вчера и не правят чест на никого!

Редактирано от Плaнинapчo на 07.11.06 16:58.

АвторTypиcтyнrep (Нерегистриран)
Публикувано07.11.06 19:33

Съгласен съм с Планинарчо - "Вертикална баница" е осемхилядник в планинарското кино!
Само дето е изпуснал, че тия изписаните отзаде (консултантите), до един са се разграничили от крайния резултат на консултанството им.
Виж, "Катерачът" си е кеф голям. Помните ли началото - бат Силвестър се набира по стена, а на ханша му висят около 70 кг. железарии.
Чак след секунди виждаш, че в кадър нийде няма въже в околността, но лирическия герой продължава да се набира юнашки с около 100 карабинера на задника

.

Тема Re: Още по-забавно беше да се гледанови [re: Typиcтyнrep]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано07.11.06 20:13

как е сниман "Катерачът".

Бат Силвестър пъшка юнашки и пот като град се лее от смръщената му и суперконцентрирана физиономия, а целия височинен екшън се развива на космическата ... 1 м височина.

И все пак Планинарчо е прав. Въпреки, че истината винаги е някъде по средата на 2-те крайни гледни точки. Тези два филма не са предназначени за планинарска публика, а за широките народни маси. Както и филмът "Въздушен конвой" не е предназначен за специалисти по транспорта на опасни престъпници, нито пък "Полицаят от Бевърли Хилс" за полицейски комисари и т.н. Ако някой от застъпниците та тезата противоположна на Планинарчовата ми заяви с чисто сърце, че не гледа комерсиални филми, защото те са пълни глупости ще го сметна за отявлен лъжец.

Всеки филм си има публика и нека все пак да се има пред вид, че киното е възникнало като вид развлечение.Това е основното му предназначение, каквото и да се приказва. А документалните, научно-популярните, студийните игрални филми и прочие са допълнителни издънки, които са се развили в последствие и които обслужват интереса на по-ограничена зрителска аудитория.

А това, че специалистите в даден бранш се дразнят от глупостите във филмите, посветени на техните професии и занимания и предназначени за широката зрителска аудитория е факт, който просто винаги ще присъства в ежедневието ни. Същото се наблюдава и в другите видове развлечения - например литературата - булевардните и сериозните романи.

Такъв е животът! Не го вземайте много навътре!

Тема Re: Още по-забавно беше да се гледанови [re: Hиkи]  
Автор Плaнинapчo (плащерняк)
Публикувано07.11.06 21:33

Ей, радвам се за теб Ники - един човек да възприеме правилно това, което казвам!

Искрено се съмнявам, че хората изказали се негативно за филма са чак пък такива "специалисти", че се дразнят!

Самия факт, че са анонимни (това в този форум в 90% от случаите значи човек който само плюе) показва, че най- вероятно идея си нямат защо някой оплюва филма.

И накрая - прав си на 100% - едва ли има полицай, който да не се е изкефил на "Полицая от Бевърли хилс"

Тема Re: Още по-забавно беше да се гледанови [re: Плaнинapчo]  
Автор Kirilius (минаващ)
Публикувано08.11.06 01:37

Хммм...
Аз съм се изказвал (и ще продължавам да се изказвам) негативно и не съм анонимен.

Та значи, когато гледам филми (аз гледам много филми), много държа на едно нещо, което се нарича правдоподобност. Правдоподобност може да има дори и във фантастичните филми. Правдоподобност наричам усещането, че нещата са обяснени добре, усещането че някой е мислил предварително и че дори невероятните случки имат някаква обща база - законите, които важат в съответния филм.

Във вертикална граница правдоподобност липсваше. Това може да е трудно да се забележи от някой, който не е запознат с материята, но на мен ми извади очите още докато го гледах без да чакам някой да ми каже колко е лош филмът.

Примери за неправдоподобни сцени колкото искаш (не само в този филм). Всеки път, когато героят за 0.0000000000032 секунди извади (от задника си) пикел и се закачи някъде в последния момент, докато секунда преди това пикелът му е бил на раницата или в другата ръка, филмът за мен губи една точка...

В екшъните не ви ли дразни, когато героят гърми последователно с пистолета си повече от 8 пъти без да зарежда? Ами повече от 20?

А не ви ли дразни в кунг-фу филмите, когато 10 "лоши" са наобиколили нашия човек и му идват един по един да ги пребива? Останалите през това време чакат!

Преди време нали излезе "След утрешния ден" (The Day After Tomorrow). Там имаше сцена, в която героят ходеше по едно стъкло (няколко милиметра дебело) с 5 см пухкав снежец върху него. Като взе да пропада, къде мислите заби материализиралия се в ръката му пикел? Ами в стъклото разбира се!

Преди години обсъждахме Катерачът със Сергей (дето беше хижар на х. Рай заедно с Чочо). Запомнил съм какъв беше неговият коментар по повод на това, че Силвестър Сталоун се катереше с голи ръце по заледена скала: "Брееееейййй, тоя трябва 1 година поне да не си е рязал ноктите преди туй..."

Такива ми ти работи. Нека продуцентите са си правят парите. Аз ако бях продуцент, сигурно също щях да правя бози, дето се продават, ама не съм. Обикновен зрител съм, който се интересува от кино, а по случайност и от планини.

Ето тук малко образователни четива:

Едното е на обща тема, другото е на тема филми и компютри. Аз ще взема да напиша едно "Какво можем да научим за планинарството от филмите"

Ето цитат и от авторитет в областта (из дневника на Дойчин Боянов за експедицията на Еверест):
".....
След вечеря пуснахме невероятно смешния филм “Вертикална граница” и всички присъстващи много се смяха. Имаше и други експедиции-гости на хотела.
...."

Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано08.11.06 09:29

Приятелю, съжалявам дълбоко за убеждението ти, че Основната цел на филма е да донесе приходи (можем да обобщим: основната цел на изкуството изобщо, нали така?). За това никога няма да се съглася с теб. Изкуството не е само занаят, с който някой си изкарва хляба. Защо според теб хората са готови да дават парите си за изкуство? Само заради зрелището? Е, има и такива, то се знае, но все си мисля, че повечето от хората в този клуб не сме от тях.

Не става въпрос за плюене, а за елементарна правдоподобност. Подкрепям напълно Kirilius - ако правдоподобността липсва, произведението няма как да въздейства силно на човека; това е слабо произведение. Той много добре е обяснил това за правдоподобността. Тя не е същото като реализма. Напълно е възможно произведения като "1984" или "Хари Потър" да са дяволски правдоподобни, макар и на всеки да е ясно, че са абсолютно нереални. За виждалите планини само на картички филмът може и да е правдоподобен и въздействащ, но в тоя клуб сме все пак малко по-специална подборка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.