Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:37 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема хижи във Витошанови  
Автор ScarefacE (the Explorer)
Публикувано31.10.06 21:26

Здравейте, имам голямото желание да пренощувам някъде въ витоша, откъм страната до София, моля дайте ми идея къде, евентуално какви са условията, цените и т.н... предполагам ще ми трябват и телефони да проверя за места. Ако не, някъде по-евтино в софия къде може да се спи с прилични условия?
Поздрави!

My pleasure becomes my poweR

Тема Re: хижи във Витошанови [re: ScarefacE]  
Автор Блaryн (Explorer)
Публикувано31.10.06 22:24

То, освен Селимица, всички други са от страната на София.
Ето един линк с координати и телефони:

Ако някой телефон е 6-цифрен, прибави осмица отпред - вместо 57-хх-хх набираш 857-хх-хх
Непременно се свържи предварително, тъй като някои хижи са заключени през седмицата.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано01.11.06 14:20

Тази година два пъти ми се наложи да спя в София на частни начала.
Доста проучвах въпроса.

Първият път, през май, спахме на х.Алеко - 12 лв. Бяхме с кола. След Драгалевци има знак забранено влизането в събота и неделя. До там може да се стигне и с лифт, и с автобус.

Във в."Позвънете" има обяви за нощувки. Четох ги, но не съм ги ползвала.

Тема Re: хижи във Витошанови [re: Mими]  
Автор Блaryн (Explorer)
Публикувано01.11.06 15:21

...След Драгалевци има знак забранено влизането в събота и неделя - хич да не ти пука!

Има и след Беловодския път по шосето за Златните мостове. Лифтът отдавна е мъртвец, всички автобуси бяха спрени - как тогава да ходят хората в местността с най-много хижи? Нека направят лифтове с достатъчен капацитет, тогава би имало резон от забрана за коли на Витоша.

Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...

Тема Re: хижи във Витоша [re: Mими]  
Автор ScarefacE (the Explorer)
Публикувано03.11.06 09:20

и как са условията на Алеко? трябва ли да правя резервация за събота и неделя и ще мога ли да разчитам на нея после?
Поздрави!

My pleasure becomes my poweR

АвторMими (Нерегистриран)
Публикувано03.11.06 10:17

Стаите са малки. Ние спахме двама човека в стая с диван и двойно легло. Имаше радиатор, който можехме да включваме, тъй като не беше зимен сезон. Сервизните помещения са общи на етажа.
Предлагат се и апартаменти, не помня колко струваха.
В хижата има камина, бар, видях и меню.
Според мен е желателно да се обадиш предварително. Потърси телефоните в интернета. Ние спахме 2 нощи - през едната около 20 човека празнуваха, а втората нощ, бяхме почти сами. Не броя персонала.
Чисто беше. Персонала е любезен, с нищо не ни притесняваха.

На около 50 м от хижата има частен хотел. Нощувката беше 17-18 лв. Било по-комфортно от хижата. Но всеки си знае възможностите...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.