|
Тема
|
БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА?
|
|
Автор |
kenoby (jedy) |
Публикувано | 11.10.06 10:17 |
|
14 ОКТОМВРИ 2006-НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТРОИТЕЛНИЯ ТЕРОРИЗЪМ И УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА
ПО УЛИЦИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА
"ПИСНА МИ ОТ СТРОИТЕЛЕН ТЕРОРИЗЪМ"
България - за еднократна употреба?
В София - на 14 Октомври 2006, събота от 13:00 ч.
Място : Градинката пред църквата „Свети Седмочисленици”
За Пловдив и Стара Загора - 0887 574 699 Елена, 0889 823 481 Светла
Ако си решил, че имаш капацитет да организираш протест в своя град:
Уточни мястото и часът в твоя град.
Информирай всички хора по всички възможни и достъпни ти канали (направи стикери, разпечатай постер, погрижи се да се разчуе в местните медии и кажи на всеки познат да води още по 3-ма примерно:)
Подай уведомление в общината за мястото, датата и часа на протеста.
За всички въпроси, засягащи медиите, обади се на 0899 912 137 – Яна или 0886 511 879 - Надя
Повече на сайтовете i
| |
Тема
|
Напълно те подкрепям
[re: kenoby]
|
|
Автор |
Trendi () |
Публикувано | 11.10.06 14:06 |
|
И на мен ми писна от унищожаването на България.
Не се засягай, но не вярвам с подобни протести да се спре сегашното безумие в страната ни. Тези които разрешават строителството обичат парите, а тези които стрят имат пари. Въпреки скептицизма ми ти пожелавам УСПЕХ и много късмет!
| |
Тема
|
Re: БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА?
|
|
Автор |
Jorotyrist (пътешественик) |
Публикувано | 11.10.06 17:16 |
|
Така ще е като си мълчим,а и ето идват избори и много хора отново няма да гласуват.ако Ботев и Левски можеха да видят какво правят сегашните управляващи щяха в гробовете да се обърнат.Проблемът с безумното строителство е един от многото проблеми на нашето съвремие и съвсем не е единствения.Пловдив - града в който живея е най-гъсто застроения град в България.
Целта не е в края на пътя-целта е в самия път!
Конфуций
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mit () |
Публикувано | 11.10.06 18:45 |
|
Инициативата е много хубава и аз с удоволствие ще я подкрепя. Въпреки скептиците, въпреки онези с многото пачки (които не са само български), трябва да се опитаме да направим каквото можем, а да става каквото ще.
Димитър Смилянов
| |
Тема
|
[re: mit]
|
|
Автор | tony (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 13:50 |
|
Снимки и инфо за провелите се акции из страната може да видите тук:
http://bulgaria.indymedia.org/newswire/display/14062/index.php
и тук:
http://daspasimirakli.com/
В Амстердам активисти, в знак на солидарност с провеждащите се в България протести, закачаха на различни места из града транспарант с надпис : „Бойкотирайте Банско – тези ски писти унищожоват вековни гори и една уникална българска планина!”
https://www.indymedia.nl/nl/2006/10/39593.shtml
и тук:
http://bulgaria.indymedia.org/newswire/display/14077/index.php
| |
Тема
|
[re: tony]
|
|
Автор | vishko (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 14:23 |
|
Здравейте форумци,
много съм огорчен че на проявата, която цели да запази българската природа, от хората пишещи тук се появиха само няколко души. Ние продължаваме да се вайкаме как вече не са останали планини в България, но в същото време се крием по баирите и не ни е еня какво става на практика с НАШАТА ПРИРОДА.
След безумоята на Банско и Боровец в момента шепа хора се борят срещу проекта Супер Паничище, където е планирано да се построи лифт до Кабул !!!!! Това ако стане ще бъде унищожен един от нашите символи- Седемте рилски езера. Те имат нужда от нашата помощ. И аз искрено се надявам НИЕ да ги подкрепим. Защото ако ние самите - хората от планинарските среди не се надигнем да защитаваме Езерата, неможем да се надяваме това да сторят хората в Европа ( например тези в Амстердам!!! )
| |
Тема
|
[re: vishko]
|
|
Автор |
iovan4o (непознат
) |
Публикувано | 16.10.06 15:36 |
|
Здравейте Тони, Вишане и всички знайни и незнайни!
Аз пък много се зарадвах, когато в събота към обяд ми се обади един приятел, с който отдавна не бяхме се виждали, каза че е на протеста и ме попита къде се губя. Пътувах в този момент и си пожелахме успехи и да се виждаме на такива места. Зарадвах се на това, че човека по свой начин беше научил за протеста и беше се сетил за мен като съмишленик.
Поздрави,
Йован
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mit () |
Публикувано | 17.10.06 13:23 |
|
Добре, но как да помогнем?
| |
Тема
|
[re: mit]
|
|
Автор | vishko (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.10.06 13:55 |
|
Ами как? на следващия протест (аз искрено се надявам, че този няма да си остане последен) ще дойда повече хора. И вместо да сме само 200 души, можем да бъдем поне 2-3 хиляди. Така с течение на времето все повече хора ще се включват в тези прояви и накрая на тъпите управляващи може да им просветне, че не е добре да се върви срещу масата.
Това е най-лесният начин да се помогне. Не коства никакви усилия, само желание да се включиш в купона.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mit () |
Публикувано | 17.10.06 20:00 |
|
Мисля, че управляващите няма да се впечатлят от купони. От купоните има полза за информиране на „обикновените” граждани за най-тежките еко-проблеми. За да се променят нещата към добро, трябва да се използват методите на врага – да се действа с документи – мнения на експерти и учени; да се използват юристи за да се притесняват институциите на всички нива - сигнали до прокуратурата, обжалване на административни актове и т.н.; да се действа на място (пример - Иракли). Според мен в природозащитата са по-важни (и по-трудни) канцеларската и юридическата работа отколкото купоните. По-важно е да се привличат за членове на еко-организациите юристи, професионални еколози, биолози, химици и т.н.
| |
|
|
|
|