|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
СтаРа Планина 100х24/2006
|
|
Автор |
Cтaниcлaв (StaRaTrekking) |
Публикувано | 20.06.06 17:55 |
|
Здравейте на всички!
За 4-та поредна година ни предстои да направим един поход по билото на Стара Планина от х. Мазалат до х. Ехо с изкачване на вр. Ботев, Голям Купен, Левски и др. Същността е в рамките на 24 часа да изминем около 100 км. Програмата е следната:
20-юли-2006 (четвъртък) - събиране на всички участници на хижа Мазалат. Нощувка.
21-юли-2006 (петък) - старт рано сутринта (06:00 часа) в западна посока.
22-юли-2006 (събота) - финал на хижа Ехо.
Похода ще е по билото на Стара Планина - лятна маркировка. Ще се премине през хижите Добрила, Дерменкая, Козя стена.
Каня всички досегашни участници, както и тези, които в предишните години са имали желание да се включат, но по една или друга причина не са успявали, отлагали са или са се отказвали, да се присъединят към нас. Ще ми е много приятно да се съберем пак там горе и да съприживеем един незабравим, дълъг и вълнуващ ден по върховете.
Искам да обърна внимание, че това не е състезание. Акцента при това мероприятие е върху издръжливостта, духа и волята. Целта ни не е на всяка цена да минем по маршрута. Нека всеки, преди да реши да участва, да направи трезва преценка за себе си и собствените си възможности и опита, който има в подобни начинания. Такса за участие няма, всеки е длъжен да си направи планинска застраховка, която да е валидна за периода на провеждане на похода. Всеки сам за себе си преценява каква екипировка, храна и оборудване ще са му необходими. Досега не сме носили GPS за да засечем трасето, ако някой от участниците разполага или е готов да ни предостави такъв ще съм му много благодарен.
Това е засега, в следващите дни ще пусна кратка ретроспекция от изминалите 3 издания на "СтаРа Планина 100х24". С нетърпение очаквам срещата ни на х. Мазалат на 20-ти юли. Пазете се, бъдете здрави и до скоро!
| |
Тема
|
Re: СтаРа Планина 100х24/2006
[re: Cтaниcлaв]
|
|
Автор |
bst (~!~) |
Публикувано | 20.06.06 18:57 |
|
Начертах маршрута на картата и ми излезе 64 km. С денивилацията ще е повече разбира се. Мога да го пусна тук за по добра ориентация.
В 99% от случайте проблема е ПРЕДМОНИТОРЕН bst
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 21.06.06 08:14 |
|
Ха!
Тъкмо в неделя за това говорихме. И се канехме да те търсим...
Само че за тази година нищо не обещавам. И по-вероятно е да не дойда...
| |
Тема
|
[re: Яceн_]
|
|
Автор |
spasss () |
Публикувано | 21.06.06 14:09 |
|
Как няма да идеш, какво ще прави онази девойка на Тъжа без тебе тази година?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ralitsa (Nature Lover) |
Публикувано | 21.06.06 15:38 |
|
Как се отнасяте към идеята дами да се включат? В моята биография на спортист любител се включват 4 години аеробика и джогинг освен планинарството. Участвала съм и в маратон на дистанция от 16 километра. Може и да ви се стори смешно, като се сравни със 100 км, но все пак е интензивна тренировка и би трябвало да съм подготвена поне за 50. За мен също е важен олимпийският принцип и ако това може да е мотивация, ще се радвам да ме включите в списъка на участниците.
Имам няколко въпроса, свързани със състезанието:
1. Как се прави въпросната застраховка - групова ли е тя или индивидуална?
2. Трябва ли да си намеря хора, които да отговарят на моето темпо на ходене, за да дават указания по маршрута, който ми е само отчасти познат?
Благодаря.
Life is a bowl of cherries!
| |
Тема
|
[re: Ralitsa]
|
|
Автор |
Cтaниcлaв (StaRaTrekking) |
Публикувано | 23.06.06 17:43 |
|
В отговор на:
Как се отнасяте към идеята дами да се включат?
До сега във всички издания на този поход са присъствали жени, така че няма нищо странно.
В отговор на:
ще се радвам да ме включите в списъка на участниците
Включена си.
В отговор на:
Как се прави въпросната застраховка - групова ли е тя или индивидуална?
Може и групова, може и индивидуална. Във всеки клон на ЗК Витоша, Виктория и сигурно още на много други места могат да те застраховат за рискове в планината. Ако не се откажеш и нещо ти попречи да си направиш индивидуална застраховка, изпрати ми данните си на лична бележка и ще те включа към нашата групова застраховка.
В отговор на:
Трябва ли да си намеря хора, които да отговарят на моето темпо на ходене, за да дават указания по маршрута, който ми е само отчасти познат?
Хубаво е маршрута да ти е добре познат. Предполагам, че и тази година ще се обособят няколко групи в зависимост от темпото на ходене, та би могла да се включиш към някоя от тях. Но все пак, ако си решила да участваш проучи маршрута. Ако си намериш хора, които да познават добре трасето - още по-хубаво.
Успех и до скоро!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kibik (позициониран) |
Публикувано | 23.06.06 18:13 |
|
това е добре
| |
Тема
|
[re: Ralitsa]
|
|
Автор | Mamcheto (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.06 14:19 |
|
Похвално, желая Ви успех. Аз съм го правила два пъти, единия път неуспешно, но втория път успешно. разбира се, 4е това беше преди години. Първия ни опит беше от х. Тъжа до х. Вежен и стигнахме до Козя стена, а там Ганди (Бог да го прости!) ни спря защото беше полунощ, а валеше страхотен дъжд (ние бяхме тръгнали в 4 часа на разсъмване от Тъжа). Втория ни вече успешен опит беше от Беклемето до Столетов. Много е готино, тръгнахме от Беклемето в 2400 часа и следващия ден в 2400 бяхме на Столетов. Този маршрут го препоръчвам.
| |
Тема
|
Re: Това е невъзможно
|
|
Автор | нoвak (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.06 21:24 |
|
да го направи някой, 100 км. за 24 часа. Не се толкова превземайте - ние обикновените туристи да не пасем трева, ха ха ха а а а...
| |
Тема
|
Re: Това е невъзможно
[re: нoвak]
|
|
Автор |
Yassen () |
Публикувано | 25.06.06 21:38 |
|
20ч х 5км/ч = 100км
Остава: 1) да можеш да ходиш с средна скорост 5км/ч; 2) да го правиш 20ч с 4 часа почивно време.
Лично познавам двама, които могат. И са съвсем обикновени туристи
Със здраве!
Ясен
Красотата ще спаси света...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|