Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:57 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Тема Троянския манастир  
Автор dzver (чатер)
Публикувано03.05.06 12:24

се руши. Предния път като бях там забелязах някакво комерсиално оживление, а сега - последиците. Разходката по етажите е опасна за здравето.

Тема Re: Троянския манастирнови [re: dzver]  
Автор Yogi (турист)
Публикувано03.05.06 13:08

Освен, че е третият по-големина манастир у нас, това е и един от най-богатите такива.
На фона на масовата законна, полузаконна и незаконна сеч в манастирските му земи и набъбналите преди няколко години от двеста на двеста и двайсет кг., телесно тегло, на игумена му, кой е виновен за това?

Тема Re: Троянския манастирнови [re: Yogi]  
Автор Yassen ()
Публикувано03.05.06 13:44

Доколкото знам третият по големина манастир в България е Света Петка.

Нека не се учудваме, че манастирите се рушат. В съседната тема пише "велиГден". С малка буква.

Водим спор и за първата буква в Бог. И постъпваме сякаш Го няма.

Нека се рушат и пустеят манастирите ни. Нека се строят писти, докато единственото ценно нещо в тази страна - природата й - се загуби.

Нима заслужаваме по-добро? И с кое добро сме го заслужили?

Напоследък научихме, че не сме втори по интелигентност в света. Най-сетне очевидното да се призане.

Не сме и трудолюбиви. Това се вижда с просто око. Навсякъде.

Гостоприемни? Знаменитото българско гостоприемство? Може би...За семейството на брат си. По изключение.

Добри? Добър народ? Препоръчвам екскурзия до Стойките и запознаване с местния дом за сираци. Да видите как добрия народ се грижи за децата си.
(Избирам дома в Стойките, защото той е в доста добро състояние. В други гледката не е за всеки. Впрочем дневният порцион на дете според доброто правителство на добрите хора е 0.54лв. Да не се учудите, че децата са гладни! Също не се учудвайте, че българина и от тези пари краде - та нали е 2-ри по интилигентност, пък и трудолюбив.)

И т.н.

Моля да ме извините. Цялата вина връз Спиди - що ми дава такива четива, пък и снимки?
Между другото Спиди е добър човек. И му личи. Три пъти досега тук му се нахвърлят без никаква причина. Или причината е, че именно е добър човек, твърде добър и сякаш безащитен? Впрочем не забелязах други добри хора да го защитават.

Знаете ли...? Аз всъщност се съмнявам, че българина знае какво е да бъдеш добър човек.

И се опасявам, че съм точно толкова осакатен и аз.

Ясен

Красотата ще спаси света...

Авторnadya9 (Нерегистриран)
Публикувано03.05.06 16:19

точно, а може и към триста кила да отива ... това е един от най-лошите и недобре изглеждащи манастири въпреки че е голям. Ходила съм много пъти, но вече не го посещавам. Обикновено има пияни свещеници. Вземат маса пари за кръщенета и т.н. Има много малки но по-добре поддържани манастири
няма да изброявам

Автор Typиcт ()
Публикувано03.05.06 16:45

Кратко, ясно и вярно

Май единствената грижа на "игумена" е съвсем различна от процъфтяването на поверения му манастир. Една от задачите е да остави лика си за поколенията:

Турист

Редактирано от Typиcт на 03.05.06 16:51.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.