Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:03 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема КУРС “ЛАВИНИ”нови  
Авторivextrem (Нерегистриран)
Публикувано02.03.06 17:01

Еко Монд ООД с подкрепата на Туристическо дружество “Треккинг БГ” и Българската Асоциация на Водачите в Природна Среда ОРГАНИЗИРА:

КУРС – СНЯГ, ЛАВИНИ и ЛАВИННА БЕЗОПАСТНОСТ

Дати: 24-26 МАРТ 2006

Място: ЦПШ “Мальовица”

ПРОГРАМА

Петък, 24.март
18.00 – 20.00 Пристигане и настаняване
20.30 - 21.00 Представяне на програмата

Събота, 25.март
09.00–11.30 Теория- Лекции – Сняг и лавини
13.00-18.00 Практически занимания

Неделя, 26.март
09.00- 10.00 Теория- Лекции - Лавинна безопасност
10.30- 11.30 Практически занимания
13.00-14.30 Практически занимания

15.00-16.00 Закриване

Цена: 65 лева
Включваща: две нощувки в школата, необходимата екипировка (лавинни уреди, лавинни сонди, лавинни лопати), инструктори и технически помагала!

За записвания:

Мартин Хараланов
Телефон: 02 – 862 01 96
Мобилен: 0889998739
E-mail: martin@trekkingbg.com

Тема Re: КУРС “ЛАВИНИ”нови [re: ivextrem]  
Автор Yassen ()
Публикувано02.03.06 18:01

Иво, здравей!

По-долу нищо лично!

Ако платя толкова пари, някаква екипировка ще остане ли за мен?

Отговарям си сам - не!

Спането в хижата е 20лв. 45лв наем за сонди, лопати и машинки ми се вижда прекалено.

Всъщност няма нищо лошо човек да печели от лавинни курсове и да си купува така екипировка. Бизнес услуга като бизнес услуга. Просто не ми импонира...Не е планинарско някак.

Има и друго. Каква ще е ползата от обучение с лавинни сонди и "пипсове"? Първото никой не носи на трек и алпинизъм (стигат железата и въжето), второто е толкова адски скъпо, че почти никой не притежава такъв уред.

Та така. Остава да кажете цена без спане в хижа и без ползване на сонди и пипсове. Лопата си имам И не само аз А и всеки може да копа, това не е интересно.

Остават лекциите. Кой ще ги води и колко би струвало слушането им?

Поздрави,
Ясен

Красотата ще спаси света...

Тема Re: КУРС “ЛАВИНИ”нови [re: Yassen]  
Автор Slavei (който не пее...)
Публикувано02.03.06 21:55

.... Каква ще е ползата от обучение с лавинни сонди и "пипсове"? Първото никой не носи на трек и алпинизъм (стигат железата и въжето),
второто е толкова адски скъпо, че почти никой не притежава такъв уред.

Какво значение има физическата подготовка??! Останалото от цитата не ми се коментира...

За цената - ония 45 лв не са само за лопата, сонда и пипс. Пък и не виждам никъде да пише, че курса е безплатен и тн... така, че бих казал, че цената е доста добра.

@Ivextrem - наистина кой е лектора?

Редактирано от Slavei на 02.03.06 21:58.

АвторBapнeнckи тypиcт (Нерегистриран)
Публикувано03.03.06 01:08

Ясене, мислех да ти напиша нещо дълго, но предвид късния час се отказах.
Чета редовно тук и мисля, че именно ти най-много засягаш темите за лавини и сняг и... видите ли колко било трудно в планината и как нямало инфо за лавини, снега и обстановката в планините. А сега какво се получава: курса е обявен, обаче ни се вижда скъпо; правим си някакви дребни сметки за цената на спането и наема на техниката......СМЕШНО.
Просто приеми, че цената на лекцията е 65 лв. (защото без know-how нали знаеш нищо не става), а останалото (спане и наем на екипировка) е БЕЗПЛАТНО.

Тема Чудесна идея...нови [re: ivextrem]  
Автор Tишo (?!?)
Публикувано03.03.06 08:27

Но не и за хора с 150лв. заплата в БАН.

Ангажиран съм на тези дати иначе с удоволствие бих се включил.

Редактирано от Tишo на 03.03.06 08:29.

Тема Re: КУРС “ЛАВИНИ” [re: Yassen]  
Публикувано03.03.06 19:17

ЯСЕНЕ, ГЛУПОВАТИ НЯКАК МИ СЕ ВИЖДАТ РАЗСЪЖДЕНИЯТА ТИ,ДАНЕ КАЖА НЕЩО ПОВЕЧЕ!

Тема ИДЕЯТА, ЛЕКТОРЪТ и другинови [re: Tишo]  
Публикувано03.03.06 19:33

От 15. януари съм по планините, почти не съм се прибирал в София.

Гледам какво става, поведението на туристите и...след нещастието на Витоша си казах - мога да направя нещо - КАКВО? Ами да предам това което знам.

Струва ми се, че за първи път се предлага такъв курс на широката публика!

Със сигурност ще има поне още един човек, които ще води лекции и упражнения - освен мен - за сега не съм решил кой.

Тема Re: КУРС “ЛАВИНИ”нови [re: ivextrem]  
Автор Yassen ()
Публикувано05.03.06 21:07

Иво,

Глуповат е хубава дума. Поздравявам те, че я използваш!

Жалко, че не казваш нещо повече.

Всичко най-добро,
Ясен

Тема Re: КУРС “ЛАВИНИ”нови [re: Bapнeнckи тypиcт]  
Автор Yassen ()
Публикувано05.03.06 21:12

Варненски туристе,

Целта не оправдава средствата. Обратно на сатрапа Макиавели.
Не говоря за пари, ако не се разбира...Случайно.

Бих се радвал, ако курсът бъде посетен от повече хора.
Всъщност много бих се радвал!

Бъдете здрав!
Ясен

Публикувано05.03.06 22:08

Ясене, понеже устата винаги ти се отваря, преди мозъкът да помисли!

Глуповато е желанието ти от курса да ти остане екипировка – ако поне малко познания (знания), които съм сигурен, че нямаш,ти останат, това е достатъчно!

В случая,единствените СПЕЧЕЛИЛИ ще са участвалите, НО ТИ както е ясно, няма да си от тях, така че не се притеснявай за това кои и колко ще СПЕЧЕЛИ!

Екипировката, ако някои я НЯМА и трябва да организира курсове, за да си я купува,му пожелавам късмет – трябва доста да организира! Аз екипировката я имам, няма нужда да купувам. Купил съм я, защото я ползвам, за разлика от теб!

Няма нужда да говориш постсоциалистически думи за планинарство – вижда се, че тази дума ти е далечна – И НЕ ТИ ИМПОНИРА!

Ако цената на сондата и "пипса” ти се виждат “толкова адски скъпа”, то каква ли е цената на човешкия живот – сигурно доста по-евтина. А това, че на теб някой не ти е обяснил, ЗАЩО трябва да имаш такава екипировка, като ходиш зимата в планината, е може би мотив да участваш в курса!

Оооо, забравих. Ти както обикновено първо говориш и после мислиш, и НЯМА да участваш в курса! Пък и не ходиш зимата в планината – поне аз не съм те виждал!!!

Цена без спане в хижа и без ползване на сонди и пипсове ЗА ТЕБ е СПЕЦИАЛНА – 65 лева! Това е за да може да те видим, колко си добър с лопатата!
Лекциите ще се водят от Кънчо Шипков и мен лично! A това е НЕОЦЕНИМО!

Със здраве

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.