Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За туризма в България  
Автор Cтaниcлaв! (културтрегер)
Публикувано15.12.05 08:23

Чета си аз преди няколко дена един в.ТРУД и няма как да не забележа статия за българският зимен туризъм. Ставаше дума за Боровец и това колко туристи имало там по това време на годината, за това колко струва дневна карта за влековете и пр.информация.

Чета и не вЕрвам на очите. Дневна карта за влековете на цена от.....55 лева. Седя и разсъждавам на глас. Викам си, че понеже седя в тоалетна и чета.. сигурно ще да е от студеното седало.. Хм, не може да е от това. От това най-много да се разстрои задника, не зрението. Препрочитам пак... тия 55 лева упорито си стоят на мястото. Хм, абе, да не би да е от Pepsi-то? Не бе.. не може да и от него. Търкам очи. Няма промяна.

И какво излиза. Решава някои от Пловдив или София (не говоря за други големи градове) да се юрне за ски на Боровец. С храна, гориво и карта за влековете един ден не му мърда по-малко от 200 лева. Говоря за двама души. Хм.. веднага друг въпрос: Колко души могат да си го позволят това? Хайде да не говорим за ония супербогаташи, които незнайно как са си спечелили париците. А да поговорим за средностатистическия българин, който според същата тази статистика всяка година става все по-рядко животно. Тук сме или много бедни, или много богати.

Та, за туризма. По някакво съвпадение същата сутрин докато чаках за преглед при личната "джипка", попаднах на списание "Гъливер". Беше доста старичко. Мисля че от миналия август беше. Редакторът беше направил нещо като кратък коментар за българското черноморие. Хехе, как съм се смял. Цитирам дословно (или почти дословно): По българските плажове две магарета не можеш да отъркаляш в пясъка, но иначе легловата база надвишава поне 5 пъти плажния капацитет. Стана ми смешно за магаретата.
Същото нещо се отнасяше и за зимния туризъм - влековете нямат капацитет. Вместо като така и така си решил да платиш 55 лева, поне да не чакаш на опашки и да се чувстваш бял човек, ти се спускаш за 1 минута, после 20 минути чакаш да се качиш на лифта, а преди това порядъчно вече са ти одраскали ските, за които си платил цяло състояние (освен ако не си ги взел под наем).

И какво става с нашийо туризъм? Бием се по гърдите колко и какви дадености имаме...
Колко хубаво ни е морето..
Колко красиви са ни планините...
А никой от тия дето имат претенции да се наричат "хора от туристическия бранш" не желае да се замисли, че истинските туристи сме ние, българите. Извинявам се много, ама с тия 1000 лева дето взимам всеки месец на първо число не мога да си позволя 55 лева за карта. Т.е. мога вероятно, но би било изключително тъпо от моя страна...
И никой не иска да направи така, че да има някаква пропорция между база, възможности и туристи.
Въобще, забелязвам, че никой особено не се впряга за подобни неща.

Ще доживея ли да почивам като бял човек някога?
Надявам се поне децата ни да успеят...

Искрено Ваш,
Станислав!

Тема Re: За туризма в Българиянови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Yassen ()
Публикувано15.12.05 10:55

Здравей Станислав.

Гледайки синята рибка след думите ти, си спомних един анекдот:

Стои един на червения площад и повръща. Минава някакъв друг и му казва: "Ама ако знаеш колко добре те разбирам..."

Жив и здрав
Ясен

Красотата ще спаси света...

Тема Re: За туризма в Българиянови [re: Yassen]  
Публикувано15.12.05 11:50

Така е....
Щом аз те уважавам и те ме уважаваш... значи по принцип сме си уважавани хора, нъл тъй?

Тема Ти мени уважаваш ли мъ ?нови [re: Cтaниcлaв!]  
АвторУвaжявaния (Нерегистриран)
Публикувано15.12.05 12:01

Хлъц!

Тема Re: Ти мени уважаваш ли мъ ?нови [re: Увaжявaния]  
Публикувано15.12.05 14:30

Що се размириса така на манджа?

Тема Re: За скитенови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Джeнraлa (планинар+скиор)
Публикувано15.12.05 14:54

Да, така си е...

Аз отдавна съм отписал Боровец и Банско заради скъпотията и не мога да си позволя да карам ски на тези две места.

За щастие има едно място, където все още е евтино за ски и това се казва Семково. За 4-та поредна зима там ще карам седмичната ми ски-ваканция.

За морето не ми се говори.

Поздрави!

Тема Re: За скитенови [re: Джeнraлa]  
Автор mark_bg (Анализиращ)
Публикувано15.12.05 15:35

А къде е това Семково ?
И какви писти има там ?

Поздрави

Твърде много на изток - е вече на запад !

Автор wowbagger (T.I.P.)
Публикувано15.12.05 19:51

И въпреки това,Стан,миналия уикенд гъмжеше от народ,направо "бълваше" от всякаква реч..един съвременен зимен Вавилон...с всичкия му патос и тъга

Това,което може да се измери,е обхватно;това,което не може-е безкрайно

АвторCтaнoилoв (Нерегистриран)
Публикувано16.12.05 09:56

Стачка едвали може да се спретне, но бойкот е по-възможно...
Нещата са доста навързани. От високите цени на ски съораженията ще пострадат първо хотелите после и кръчмите.

Дочух, че ще има 50 % намаление на ски картите за:
- пенсионери;
- инвалиди;
- деца под 3 год;
- на петият член от семейството;
- животни и др.

G.

Тема Re: За туризма в Българиянови [re: Cтaнoилoв]  
Публикувано16.12.05 16:04

това за намаленията беше весело

на мен така или иначе все говедо ми казват, та белким изкяря от цялата тая работа

Редактирано от Cтaниcлaв! на 16.12.05 16:07.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.