|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Ти! Къде си хвърляш боклуците от планината?
|
|
Автор |
Mermaid (unique) |
Публикувано | 01.11.05 14:03 |
|
Аз си ги нося, независимо от размера и количеството им. Дори и в хижата да има кош или казан, пак си ги нося. Знам, че хижарите в най-добрия случай ги горят в печката (онези, които стават за горене, разбира се), а иначе просто ги засилват в най-близкото дере . И в двата случая е вредно, но в единия повече (както стана дума онзи ден, че в едно дере е пълно с консерви от бира, кОла и всякакви такива). Може би някъде съществува хижар, който да си изнася сметта както е редно.
Искам само да спомена, че освен моите боклуци, нося и вашите! Много ми е неприятно да ви събирам опаковките от бонбони, вафли, цигари и какво ли още не. Пълня си външните джобове на раницата и ви се чудя на акъла. Мисля си какво ви липсва - възпитание, мозък или пък сте закален балкански инат и всичко хубаво ви дразни, и трябва да го унищожите?!
И защо всеки твърди, че не прави така, че всичко си прибира и си го сваля долу от планината? Не е вярно! Е, хората, с които съм ходила досега не са допринасяли за мръсотията в планината, тях ги изключвам, поне докато сме били заедно .
Има мнение, че мръсотията е предимно от децата, които ходят организирано на екскурзионни. Ако е така, дали получават специален инструктаж на тръгване? А тези другарчета, които вървят след тях, не виждат ли боклуците току-що попаднали в краката им? Явно подражават на лош пример и не им прави впечатление...
Ще се преборим ли някога някак?
Или само НПО-тата имат това за предмет на дейност, а ние само ще се възмущаваме и ще констатираме замърсяване непосредствено след последното почистване?!
"... Аз имам моето световъртене в мен..."
| |
Тема
|
Мдааааа..... Аз пък си ги изхвърлям в планината!
[re: Mermaid]
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 01.11.05 15:33 |
|
Ходила ли си за десет дена на планина? Ако си ходила, пробвала ли си да си носиш боклуците? Особено празните консервени кутии? Които, освен че текат, имат странното свойство и да се вмирисват?
Да кажем така: Когато ходя за една или две нощувки, си прибирам и си връщам боклуците. Поне тези, които представляват сериозен замърсител. Когато ходя за повече - не! Е, не ги хвърлям по пътя, нося ги до най-близката хижа. Досега не съм срещнал хижа без кошче за боклук. Какво става оттам нататък с тях, не знам. Не че не ме е грижа - и аз се нервя на хижарите, които си имат местенце, на което се отърват от МОИТЕ боклуци. Но не съм аз човекът, който ще тръгне да ги убеждава, че видите ли, боклуците трябва да се свалят в ниското. Че трябва да се плаща на коняри или за гориво на кола, за да може съответната процедура да бъде извършена. След като добрият хижар си посреща гостите както трябва, пере, чисти и поддържа хижата, не виждам какъв е проблемът да изхвърля и боклуците. Щом не го прави обаче, не мога да го съдя. Не съм съд.
Това е в общи линии. Ако не си ходила в планината за седмица или десет дни, като всичкият ти багаж, включително храната, ти е на гърба, отиди. И тогава пак пиши. Ще си поговорим с удоволствие.

Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене
| |
|
Това не е оправдание! Кой за колко дни ходи... Всеки може да каже така.
Аз съм ходила за по 15 дни и за повече от 15. Това няма значение.
Въпроса е принципен и крайно неуреден.
Не е ли задача на съответния парк да контролира и това, освен всичко друго, което трябва, но не прави?
| |
Тема
|
Re: Мдааааа..... Аз пък си ги изхвърлям в планината!
[re: Яceн_]
|
|
Автор | иckpицa живoт (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.05 16:00 |
|
По елементарно и наивно оправдание не бях чувал.
За да не оцвъкваш пейзажа - не носи консерви.
Никой, ама никой, не е длъжен да ти чисти аканото.
Ще се съобразяваш бе, момче. Ако си пристрастен към русенското варено, вместо 10 дни ще ходиш само за 3-4.
| |
Тема
|
Re: Ти! Къде си хвърляш боклуците от планината?
|
|
Автор |
Yassen () |
Публикувано | 01.11.05 16:21 |
|
Много строго го раздаваш в заглавието, но иначе похвално
За събиране използвай и дупката на шалтето. Ще се учудиш каква вместимост има
Ефектно е и да псуваш индивиди като ги видиш да си хвърлят фасовете и т.н. из планината. Ако не помогне, се налита на бой, ама ти си момиче. Но пък можеш да цитираш: "Човек с анцунг пуф(х)ти през града и с дебел пръст....". Ще се обидят - анцузите не са на мода тия дни
Адаш, не се оправдавай! Чудя се чии консерви събирам из балкана, а то твоите
Поздрави
Ясен
Красотата ще спаси света...
| |
|
... в нета трудно се усеща интонация, но нямах предвид нищо похвално!
Това беше уточнение за Yassen.
За боя - не ми пречи, че съм момиче , но не ми приляга.
Идеята ми е поне ние да даваме пример на нашите познати и приятели, с които ходим в планината, нашите деца и хората, които срещаме там. Щом сами не се досещат къде се хвърлят отпадъците, ако им се покаже, че трябва да си ги носят, повечето от тях, да не се надявам на всички, все ще последват примера.
| |
Тема
|
[re: иckpицa живoт]
|
|
Автор |
Expl. () |
Публикувано | 01.11.05 16:39 |
|
Гигант си Искрице!

| |
Тема
|
[re: Expl.]
|
|
Автор | иckpицa живoт (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.11.05 16:42 |
|
Целуни ми гъза, каквото-и-да-си.
| |
Тема
|
Според мен...
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 01.11.05 16:48 |
|
...е задача на съответния парк!
Но не мога да кажа колко е уреден.
Иначе принципно съм съгласен с теб. 
Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене
| |
Тема
|
[re: иckpицa живoт]
|
|
Автор |
Expl. () |
Публикувано | 01.11.05 16:49 |
|
Имах предвид, че ми хареса изказването ти, но няма значение!!!

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|