|
|
|
Тема
|
Врачанския балкан
|
|
| Автор |
TeHuCka (Заблуден) |
| Публикувано | 17.05.05 12:28 |
|
|
Ще бъда благодарен ако ме кажете няколко хубави места из този район, достъпни с кола .. (че си имам бъдеща мама с мен и няма как да я карам да качва баирите).
по добре да мълча и да изглеждам глупав, отколкото да си отворя устата и да го докажа
| |
|
Тема
|
Re: Врачанския балкан
[re: TeHuCka]
|
|
| Автор |
Slavei (който не пее...) |
| Публикувано | 18.05.05 02:48 |
|
|
С кола май само Леденика. Красиво е и си заслуажва да се мързелува ден два там...
иначе има интересни маршрути, но по добре да не рискуваш с бъдещата майка 
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mиcлeщ (имам мнение) |
| Публикувано | 18.05.05 10:25 |
|
|
Доколкото знам пред пещерата направиха посетителски център на парк Врачански балкан, където ще получиш повече информация. Но за начало можеш да започнеш и с това инфо .
Надявам се да съм бил полезен ! 
Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!
| |
|
|
|
А, не е само до Леденика с кола. Асфалтовите пътища са още няколко, може да идете и в посока към х. "Пършевица" и да видите, ако искате, екопътеката преди това - особено за деца е много интересна, има хубави образователни кътове с табели с информация на биологични теми. А след отклонението за почивната станция на АЕЦ "Козлодуй" (то не, че друг скоро ще има) има много интересни понори и въртопи, в посока към вр. Стрешеро, но там асфалтът бързо свършва. Обаче, не се лъжете по някои пътни карти, на които е показан асфалт до с. Миланово на Дружевския проход - това си е хубав, но съвсем черен път. Гледки има много, но нали трябва да пазиш жена си!
| |
|
Тема
|
[re: Acпapyx]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 18.05.05 21:21 |
|
|
Е добре де, прав си
До хижа Леденика има една пътека "Карст и разтителност" - не е поддържана от както е направена и има разрушен един дървен "тунел" които е направен във възфуха...трудно е да се представи, но важното е че пречи на минаването. На едно място има Нещо като кула за наблюдение. Но няколко клона пречат на хубавия изглед (към Враца) По дърветата има табелки кое какво дърво е и тн...
Малко преди Горския дом има още една пътека - "пътека на приказките" - готина е, има и къщичка на баба Яга... - Пътеката е в отлично състояние
До хотела при Горския дом тръгва друга пътека "Пътека на познанието" - представлява 15 табелки с интересна информация за биосистемата и тн... миналата година една част от пътеката беше обрасла доста...
И разбира се върхът на сладоледа - Згориградската еко пътека - Не бива да се пропуска, но мисля, че е не е подходяща за бременна жена. Започва в края на село Згориград (върви се по главната улица.... в края на селото при един мост, се свива наляво и нагоре. Леко в дясно за да се хване пътя. Ако се пропусне, като се стигне до някогашното хвостохранилище се изкатерва до пътя и се продължава по него.... натам е няма как да се объркате) По пътеката има водопад (Боров камък, около 40 метра) и може да се мине зад водата. Пътеката свършва на една красива поляна. Лошото е че в другия край на поляната се складират дърва. и въобще от поляната до х. Пършевица гората така е изсечена.... много грозна гелдка... имах чуството че са оставили само дърветата с маркировката...а и трудно се следи маркировката там. Пътеката е в добро състояние.
х. Пършевица - ми там покрай мандрата е станало едно бунище....без коментар (Мандрата е до хижата, за незнаещите)
Инфото по горе е от миналата година по това време.
.... това е ... ако те интересува допълнително инфо питай. Сега нямам повече време за по подробни писаници...
Поздрави
Ето малко снимки:
Забравих - снимкте са от 2003 31.IV. и 1.V.
Редактирано от Slavei на 18.05.05 21:29.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ивaн (оптимист) |
| Публикувано | 18.05.05 22:42 |
|
|
С кола може и до Околчица. Пътят е асфалтиран и в добро състояние. Има хижа и бунгала, виждал съм хора там, но дали работят не зная. Добре е предварително да се провери.
Който няма смелост да мечтае, няма смелост и да действа.
| |
|
Тема
|
[re: Slavei]
|
|
| Автор |
Mitaka () |
| Публикувано | 19.05.05 08:40 |
|
|
Slavi,
Най-много ми хареса снимката на Задание Nо. 026 за курсова работа по "Маслообменни редби".  
Някъде около Враца ли е реализирана или в къщичката на баба Яга?   
Поздрави,
Митака
Редактирано от Mitaka на 19.05.05 08:41.
| |
|
Тема
|
[re: Mitaka]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 19.05.05 22:47 |
|
|
Уф, не ми напомняй, до преди малко си смятах за "разнообразие" още ведъш топлообменника
Как вървят твоите изпити?
пп
ако чак толкова ти харесва, мо га да ти покажа още някое снимка....
| |
|
Тема
|
[re: Slavei]
|
|
| Автор |
Mitaka () |
| Публикувано | 20.05.05 09:03 |
|
|
Наближават, а остава толкова много още за четене  .
Всъщност комбинацията работа + учене е ужасно отвратителна. В момента само си мисля как ще минат и ще се наспя
| |
|
|
|
|