|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ТРИ МЕТРА СНЯГ НА ПИРИН!
|
|
| Автор | cтaтиcт (Нерегистриран) |
| Публикувано | 03.03.05 14:33 |
|
|
Вижте това:
320 см! Някой да помни в Пирин такъв дълбок сняг?!?
| |
|
|
|
Тук, при мен (Harz), е горе-долу толкова, при това на само 1100 м. И продължава да трупа...
Голям кеф е в момента, не пропускам уийкенд 
Само Дизел
| |
|
Тема
|
Re: ТРИ МЕТРА СНЯГ НА ПИРИН!
[re: cтaтиcт]
|
|
| Автор |
Speedy_ (Любознателен) |
| Публикувано | 03.03.05 15:22 |
|
|
Преди 3 седмици говорих по телефона с един аверин от Сандански, който току що беше слязъл от х. Беговица и ми разправяше, че имало 3 м. сняг и търсели някаква УАЗ-ка, която била паркирана около хижата, но снега я затрупал. Аз малко си помислих, че ме лъже понеже по същото време на Яворов беше 210 см снега, но явно наистина е било 3 м щото УАЗ-ката е толкова висока горе долу.
Нека има сняг - вода да има, да са пълни езерата. 
| |
|
Тема
|
[re: Speedy_]
|
|
| Автор |
_Mitaka (непознат) |
| Публикувано | 03.03.05 17:35 |
|
|
преди малко ве върнах от Шипка, под връх Орлово гнездо със сигурност е над метър, а пътя за върха е изчистен до асфалт и на места се вижда че снежната покривка е 2 м.
| |
|
Тема
|
[re: cтaтиcт]
|
|
| Автор |
naka76 (колоездач) |
| Публикувано | 03.03.05 19:21 |
|
|
Преди около месец приятели ходиха на Голям Снежник да снимат изгрева и казаха че тогава имало към 4 метра сняг на върха!!Сега колко ли е?
Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч
| |
|
|
|
Наско, той на мен Бони ми каза за 6 метра Сняг, така че смятай колко е вярно.
Всеки си измисля каквото си иска, как да вярвам.
В страницата за Банско само като гледам данните и са ми ясни колко са истина. При едните станции 85 % влажност, а на Плато 32 %. Няма проблеми!
Ето сега и Митака... Не можахме да се запознаем с него на Шипка. Къде го видя тоя над метър Сняг под Орлово гнездо? Как да му вярвам, като с очите си се убедих, че Снегът на Шипка е 50-60 см. В източното подножие на Орлово гнездо е понавял паднал/издухан от ръбчето Сняг към 80-90 см, а той дава данни за над метър. Аз на очите си ли да вярвам. Ако беше над метър аз щях ли да избия пъртина точно под Орлово гнездо, която направих в стил "Диво прасе по азимут" за 3 минути за разстояние от 100 метра по баир? Колко души свидетели имам? Няколко. Сега и той може да каже, че има свидетели и ще е прав за себе си, но просто в моите мисли, това няма да е истина.
Слизаме в град Шипка и бай Кольо (баш туриста на Шипка) почва да разправя, че газил Сняг до кръст, пък през цялото време е вървял с нас.
Отделно в ПСС страницата за Бъндеришка поляна и горна лифтова станция на Тодорка дават 200 см.
И това, че някъде в навяло 5 метра не значи, че има такава Снежна покривка даже на радиус 5 метра от същото това "някъде".
Най-високата Снежна покривка мисля, че е 462 см, измерена при х. Вихрен на 5 април, не знам коя си година (не ми се търси).
Газили сме с Илиян чиста покривка от 110 см и знам как се гази над метър Сняг.
Заприличали сме в това отношение на ловците.
| |
|
|
|
Доказателство за това ,че на места имаше над метър сняг не мога да представя, само ще кажа ,че пикела ми който е 70 см спокойно потъваше целия, а миналата година на 3 март на това място се затъваше до над коляното
| |
|
|
|
Не знам какво имаш предвид под "това място" и "на места"...
Забележи какво си написал. Сега казваш, че 70 см пикел потъвал до дъно, а одеве, че Снегът бил над метър. Тия двете твърдения нещо не се връзват. Че пикелът и при 78 см и при 136 см ще потъва до дъно.
Мисля, че говорим точно за пътеката, която подсича с 20-30 метра Орлово гнездо от изток (най-дълбокият Сняг беше там и със сигурност нямаше повече от 90 см). Не ми се спори за неща, които съм видял с очите си, но и за миналата година също даваш неверна информация.
Ето ти малко доказателства.
На 6-та снимка тоя младеж съм аз. В далечината зад мен е Орлово гнездо. Снимката е правена на 1100 метра надм. височина. Забележи колко е "Снегът".
Миналата година никъде нямаше повече от 20 см. Ако твоето коляно е 20 см, това е друга тема на разговор.
Или на страха очите са големи, или мерките ни са различни!
Ако носиш пикел до Шипка и вървиш по маркираната пътека, то почвам да си правя изводи за какъв човек става дума без да те познавам. От тези изводи ми са ясни и сантиметрите, които виждаш...
Съжалявам, че не се запознахме...
По-Здрав!
| |
|
Тема
|
Re: Доказателства
[re: Aндoн]
|
|
| Автор | льoльo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.03.05 12:24 |
|
|
Алеле, колко си смотан...
От снимката не личи, но от написаното прозира 13 годишният пубер.
Жал ми е за тебе.
| |
|
Тема
|
Re: Доказателства
[re: Aндoн]
|
|
| Автор |
Slavei (който не пее...) |
| Публикувано | 04.03.05 13:19 |
|
|
Андоне, от паркинга като се върви към върха по пътя който е изчистен се вижда ясно че има метър сняг. Отчитам факта че може да има бордюр, aко няма значи покривката е >110 см.
Ако не беше бързал да слизаш щеше да се запознаеш с _Митака
За това колко затъва пикела принципно си прав, но дефакто ...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|