Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 08.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Ловци <--> Туристинови  
Автор naka76 (катерач)
Публикувано14.12.04 19:15

http://www.mtb-bg.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4380

Искам и вас да попитам и вас по въпроса.Сега в случая бях колоездач,но ако на наше място беше някой от вас който си е разпределил времето за да иде до дадена та хижа какво бихте направили?

Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч

Тема Re: Ловци <--> Туристинови [re: naka76]  
Автор Orнeдишaщ (Змей)
Публикувано15.12.04 11:17

Аз отдавна си мечтая да тръгна на лов за ловци. Ама не с двуцевка, а с нещо по-ефективно, поне АК-47. Няколко кожи, постлани вкъщи, биха освежили доста интериора.

Тема Re: Ловци <--> Туристинови [re: naka76]  
Автор kent (елф)
Публикувано15.12.04 12:39

Никак, ама никак не обичам тези дето убиват за кеф...Самия аз " ловувам " с фотоапарат или с камера - хем си дебнеш животинчето / пък и то тебе / , хем като го " уловиш " пак си е цяло. Така се научават доста неща за животните, пък няма нито обидени нито убити... Пък как бих постъпил с ловците, които са на моята пътека ли ? Ако съм си разпределил времето , много ще ме е яд да ми се пречкат на ходенето... Сигурно ще им направя някоя мизерия / цар съм по мизериите и съм злопаметен, а пък и ходя на планина предимно само с жена си , имаме РТ - та и сме доста мобилна група / Абе с две думи, не искам да ни се кръстосват пътищата - на нас и ловците.

Тема Re: АК-47 е неподходящо оръжие за целта.нови [re: Orнeдишaщ]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано15.12.04 12:55

Ще надупчиш трофеите по най-безобразен начин Да се чудиш после на какви спецове по кожите да ги даваш, че да замаскирват дупките.

Една модерна, автоматична ловна карабина с оптически мерник и заглушител ... ще опушкаш цялата ловна дружинка от 1 км разстояние без да се усетят какво става. Точно както бият дивеча съвременните ловци като Емил Кюлев и др. подобни бизнесмени и банкери. Животното нито вижда , нито подушва нещо от това разстояние. Наричат го лов, ама то си е чисто убийство.
Няма грам ловна тръпка. Та тъй де ... отдалеко, с оптиката - чиста работа. Само една дупка, където ти си избереш. Освен кожи може да си наредиш и черепи - примерно един върху телевизора или видеото в хола определено ще внесе екзотична нотка. А може и пепелник да си направиш от череп на ловец и огърлица от зъби... Колко му е!

Тема Ах, колко вулгарнонови [re: Hиkи]  
Автор kent (елф)
Публикувано15.12.04 13:59

Вулгарно е да се правят трофеи от черепи, зъби , кожи и др. части на ловци. Къде по - интелигентно ще е да се препарират. А чучелата им да се монтират до " най- големите им трофеи" , така щи си имаме - Кюлев застреля глиган, пиянУТИиян гръмна яребица или Слави се цели в чакал... Може и музей като на мададам Тюсо да се направи / до оня другия в Троянско /...

Тема Re: Ловци <--> Туристинови [re: kent]  
Автор gorskiq (ловец и рибар)
Публикувано15.12.04 14:11

не смятам че сте прави.далеч сте от истината за същноста на лова.не е казано че като излезеш на лов задължително трябва да убиеш нещо.а пъй и смятам че не знаете и за грижите които се полагат от ловните дружинки за животните.виждали сте хранилките изкуствените калища,солищата......
много от вас са спали и по чакала.а между другото като се излиза на лов животните са с огромно предимство пред ловджиите.и още нещо по закон не се гърми по всичко живо както смятат много от вас.всяка дружинка си има план за отсрел.може да ти излязат 100 диви прасета но можеш да стоиш и да ги гледаш.
а щом имате отрицателно мнение за убииствата на животни по хубаво ли е като си заколите прасето на коледа??????
каква е разликата?
така че недеите да нападате другите без никакви аргументи.
а щом смятате че ловджиите са чудовища <-->Емилян Станев,Йордан Радичков,Елин Пелин,Николаи Хайтов........
до утре няма да ми стигне времето да ги изброя.

the show must go on

Тема Баш си е подходящо!нови [re: Hиkи]  
Автор Orнeдишaщ (Змей)
Публикувано15.12.04 14:18

Няма нищо лошо в дупките, дето ще останат, напротив даже, що да ги замаскирам! Тъкмо ще извикват блажени спомени, как ловецът е квичал и подскачал, докато съм го разпердушинвал.

А с туй тайното и неусетно избиване отдалеч не съм съгласен. Аз съм хуманен, наистина, но не съм пък чак благотворително дружество! Каква е файдата да ги трепя, без те да разберат какво става?! Искам да са наясно и да изпитват същата паника и ужас, както подгонените от тях животни. Искат да тичат насам-натам и да крещят, а аз да ги пуцам. Тъй ми се вижда по-интересно! Те това е то лов!!!

За обработката на трофеите можем да организираме конкурс и изложба. Сигурен съм, че ще се изяват много оригинални таланти!

Тема Re: Баш си е подходящо!нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор gorskiq (ловец и рибар)
Публикувано15.12.04 14:31

вие сами си противоречите.издебването и изтребването на ловците не е ли ЛОВ!!!!!!!!!!!!!!
недеите да приказвте наизуст ще станете за смях.обещавам ви аз лично да се погрижа.

the show must go on

Тема Re: Баш си е подходящо!нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор Yassen ()
Публикувано15.12.04 14:31

Какво ще кажеш за пероксиацетон или хлорпикрин?

А в знак на уважение предлагам помазване с царска вода

Да убиеш безащитно животно е садизъм. Ловците убиват за УДОВОЛСТВИЕ. Това ги прави щастливи. Човек, който го ощастливява убийство на безащитно същество е садист.
Това доби вид на теорема...

Поздрав
Ясен

Красотата ще спаси света...

Тема Re: Ловци <--> Туристинови [re: gorskiq]  
Автор Orнeдишaщ (Змей)
Публикувано15.12.04 14:32

Аз, байно, прасета не ям. А дори да ядях, има голяма разлика между убийство, извършено, за да се нахраниш, и убийство, извършено, за да изпиташ наслада от убиването като най-брутална проява на сила и власт над напълно беззащитното животно. Полагате грижи за животните? Ми то и баба се грижи за прасето си, та да му резне главата накрая. Да, когато ловджията убива, той е чудовище. Как му е името, не е толкова важно. Всъщност още по-големи чудовища са тези, които убиват хора. Но често на тях им вдигат паметници и ги славят и възхваляват - и колкото повече хора са избили, толкова повече! И да ти кажа ли още нещо - лично мнение? Единственото, което възпира ловците да убиват и хора, е законът. Имам пред вид правото, не моралният закон, защото последният битува у тях в някаква крайно извратена форма. И когато правото се покаже благосклонно, те си показват рогата... сещаш се за "ловните дружинки" от партизанските времена, нали? Дето с удоволствие са ходели на лов за хора, защото законът им е позволявал... силно се съмнявам да са го правили от някакви по-възвишени подбуди, като политически убеждения и пр. Просто суперлов!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.