Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 23.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кои зимни якета са добринови  
Автор _nnn (nnn)
Публикувано09.12.04 10:10

Оказва се, че да си намериш надеждно зимно яке-мембрана не е толкова лесна работа в София. Естествено ако разполагаш със сума около 250 лева. Ако имаш над 300 и си готов да ги дадеш само за такова яке, е доста по-лесно: може да си купиш “Millet” от магазина на Лафума на бул.Черни връх – последния модел за 515 лв.,по-старите за 400 и нещо. Или пък Sallewa за 390 с полар отвътре и 20 000 мм воден стълб. От тук обаче идват трудностите: 220 лв. cа GoreTex-овите якета на Мило, но има само малки размери.Диел предлагат ски якета за 140 и 240-по-новите, но те са с малки чки и като цяло не вдъхват много доверие. В магазин Стената също не се предлагат надеждни модели, освен тези на NorthFace и Mammut, разбира се, които са за над 500 лв. TCM якетата са доста евтини – има по 24,55 и 130-150 лв., пише, че са с GoreTex, но не са за целта, за която ми трябват. Зарадвах се много на останалия модел от плат TEFLON на Мило за по-скромните 150 лв., но той дали пък диша? И дали е от толкова здрав плат, колкото GoreTex-овите модели, които са е 1/3 по-скъпи? Изплаших се, че ще се изпотявам в такова яке.
Това е и главният ми въпрос:
Дишат ли Teflon-овите якета, здрави ли са? Заслужават ли си?
Някой носил ли е такова? А чували ли сте за якетата “Транго”? Аз не бях, но скоро чух, 4е били качествени, за цена малко над 250 лв. Такива ще има скоро в маг.Стената.
Имам нужда от съвет какво точно яке да си взема, защото ми се иска най-накрая да имам “добро” яке, на което да разчитам.

Поздрави за всички.

Тема Re: Кои зимни якета са добри [re: _nnn]  
Автор gorskiq (ловец и рибар)
Публикувано09.12.04 13:28

az shte ti preporu4am da si vzemesh qke na APOLO ltd. firmata e specializirana za lovno obleklo no po vajnoto e 4e e bulgarska i artikulite sa i dosta ka4estveni i sravnitelno evtini.az li4no imah qke ot tazi firma oba4e popstrada mnogo seriozno na edin liven izlet i ne stava za ni6to ve4e.ako se interesuva6 pove4e http://www.apolo-bg.com/ razgledai

the show must go on

Тема Re: Кои зимни якета са добринови [re: _nnn]  
АвторVladimir (Нерегистриран)
Публикувано09.12.04 14:33

Ако искаш добро яке и разполагаш с пари ти преопоръчвам фирмите : Special Blend , Foursquare , Sessions , 686 , Heavy Tools.
Якетата са с цени от 200 до 800лв и съответно от 5000мм до 20000мм воден стълб. Миналата година имаше якета Heavy Tools за 270 лв с 10000 мм воден стълб.
Магазините са :
BAS- кв. Лозенец ул. Голо Бърдо 5
Board Shop - ул.Цар Асен 87 и ул. Цар Иван Шишман 24
Corporide - ул. Хан Аспарух 53
Виж и в магазин Namaste , там може да има също хубави якета
Успех в търсенето

Автор spasss (новак)
Публикувано11.12.04 00:27

iavno razpolagash s pari, shtom si gotov da dadesh takiva sumi za iake. ne che sa mnogo, prosto az gi niamam, no ako gi imah i az bih gi dal, zashtoto naistina v planinata triabva da mojesh da razchitash na ekipirovkata si.
az sum nameril znachitelno po evtin variant - second hand. razbira se triabva postoianno rovene no pone si siguren che drehata koiato vzemesh e kachestvena. doveri se sushto i na SYMPATEX membrana. po malko falshificirana e ot GORE-TEX, po chesto se sreshta i pochti po nishto ne i otstupva. imam edin komplekt gashtirizon s iake GORE-TEX i niakolko iaketa SYMPATEX na absolutno neizvestni firmi ot koito sum mnogo dovolen. naistina ne propuskat a za poteneto - pak si se potish no dosta po ogranicheno otkolkoto s razni promazani shushliaci i t.n. s drugi dumi ne ochakvai chudesa ot GORE-TEX, bez znachenie za 20 ili za 200 ili za 800 leva go vzemash. ne e tolkova vajna i markata. samiiat fakt che ima etiket GORE-TEX oznachava che firmata GORE e pozvolila na neznam si koia firma da polzva membranata i. tova obache ne e sluchaen jest na dobra volia. predi tova se e uverila che tazi firma moje da shie drehi po tehnologiia ot GORE /zaduljitelno s podlepeni shevove, bez probojdaniia na membranata, dori na po novite modeli etiketut GORE-TEX ne e izbrodiran vurhu plata a e na otdelno etiketche prishito v sheva/. tova garantira che tazi firma niama da posrami dobroto ime na membranata. analogichni sa neshtata i sus SYMPATEX.
problemut ne membranite e che sled izvestno vreme se zacapvat porite, koeto se iaviava prechka za dishaneto. taka e s drehite vtora upotreba. te nai veroiatno sa izpolzvani pone edin sezon, koeto moje bi po niakakuv nachin veche e namalilo dishaneto, no vse pak stava vupros za minimum 10 puti po niska cena.
drugiiat problem e che ne triabva da se perat s kakvo da e perilno sredstvo. i GORE-TEX i SYMPATEX preporuchvat NICKVAX. preparatut e okolo 13 leva i stava za okolo 4-5 izpiraniia. ima go v magazina na SALEWA do halite. razlikata mu ot obiknovenite preparati e che negovite chastici ne zapushvat porite na membranata i po tozi nachin zapazvat dishaneto za po dulgo vreme. pri vsichki polojeniia obache v kraia na kraishtata membranata se skapva v zavisimost ot noseneto za okolo 2-3 godini bez znachenie dali e za 20 leva ili za 800.

Тема Re: Кои зимни якета са добринови [re: spasss]  
АвторVladimir (Нерегистриран)
Публикувано11.12.04 11:48

Прав си , Gore - Tex мембраната се скапва след 3 -тата година

Тема Re: воден стълб?нови [re: Vladimir]  
АвторDesso (Нерегистриран)
Публикувано11.12.04 12:07

Какво точно би трябвало да означава "ХХХХХмм воден стълб"? Коя характеристика на дрехата се отбелязва по този начин?

Тема Re: воден стълб?нови [re: Desso]  
Автор _nnn (nnn)
Публикувано11.12.04 22:25

dnes pod h.Akademika sre6tnah wyzrasten turist, koito mi spomena, 4e prekrasniq mu Mamut, kojto виждах му служи верно вече пета зима и миналата година го е държал сух от дъжд и пот без промяна. инак и аз от край време знам 4е за нйаколко години плата се разваля. Познавам и други с добри и скъпи якета от няколко години, ще ги питам. за сега търсенето ми е зациклило. само в Алпи се предлагат добри якета но са мамут - 380 много тъничък плат и 540 без подплата...
Радостен съм че се отзовахте.

Поздрави за всички.

Автор Trekera (интересуващ се)
Публикувано12.12.04 10:40

Къде са тези Gore-Tex якета на Мило за по 220 лв.

Върхът е покорен, когато слезеш от него.

Тема Re: Кои зимни якета са добринови [re: Trekera]  
АвторTalvin (Нерегистриран)
Публикувано12.12.04 18:13

Imalo niakade magazin na "Milo"krai iujnia park-ul.Slavi6te.

Тема мнение :)нови [re: _nnn]  
Автор Tarambuka35OO (член)
Публикувано12.12.04 20:16

на 'нормални цени'
са по скоро якетата на Salomon (магазина е на патриарха)
и на Tresspass.

Иначе всичко у нас е със 100% надценка, че и повече.
Ако искаш наистина добро яке, намери познат в САЩ/Канада (не може да нямаш, то половин БГ е там), харесай си по интернет, и го хвани да ти го купи и прати.
Има страхотни неща за докъм 350лв, особено ако хванеш и някое намаление, ще се родиш!
Тука тия мошеници дето искат по 600-800лв за едно яке да си гледат работата :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.