Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:15 08.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема знайти ли ги вий...нови  
Автор abe_lusi (непознат )
Публикувано09.11.04 19:06

...нек'ви леснодостъпни хижи - от Пловдив или Търново - за пишман-туристи.Ще си имам гостенче около заКоледа пък не съм опитна в баиренето, та не ми се рискува, от друга страна пък искам да го шашна с планински материал,че е от равнинна страна, така че, вие идеи имате, ама ако искате да помагате, много ще съм ви усмихната - ей така - ще се смея за вас седмица поне.
А!Абе, как върви стопът към Широколъшко и Триградско покрай тия зимни дни?Айде, стига съм питала вече, живи и щастливи!

Тема Знаймнови [re: abe_lusi]  
Автор Aндoн (Родопи)
Публикувано09.11.04 20:20

Нерде Пловдив, нерде Търново (185 км). Онзи ден ги минавах, след някой ден пак ще се налага...

Както си задала въпроса си, така и ще ти отговоря. Аз лично ги знам повечето леснодостъпни (за мен всичките са такива) в Западни Родопи.

Двустопът (от двама човека) от личен опит ти споделям, че към Пампорово и Широка лъка през зимата (до 1 метър сняг) върви и то доста. Към Триград нямам опит в зимния стоп, но предполагам, че освен покрай празниците, там движението ще е кът.

И друго, относно кой качил Мусала... Личи си, че не си много опитна в баиренето и е много хубаво, че си го признаваш. Хубавите (ясни и с голяма видимост) дни тепърва започват, а именно от късна есен, до края на март. Друга истина е, че покрай тях са и най-мрачните дни. С една дума - двете крайности. Тия дни бяха последните по-топли дни на годината, въпреки че и това не е много сигурно.

Ако имаш други (по-конкретни) въпроси питай!

Редактирано от Aндoн на 09.11.04 20:22.

Тема Знайми ги, знайми ги...нови [re: abe_lusi]  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано10.11.04 10:40

И аз ще се писъединя към възклицанието "нерде Пловдив, нерде Търново". А сега да минем на темата:

Край Търново леснодостъпни хижи дал Господ. Друг е въпросът дали някой ще се шашне от планината, защото в този район е ниска - най-високото е към 1100 метра. Леснодостъпни са, защото до тях се стига с влака. Качвате се от Търново, слизате на Кръстец и тръгвате на запад. "Ивайло", "Планинец", "Българка" и "Извора" са хижите, отстоящи на около 1.30 - 2 часа от Кръстец. Лошото е, че не са над хиляда метра с изключение на "Българка". Т.е. планината там не е баш планина. Пък и работното им време е особено, така че може да увиснете пред някоя врата и да се чудите накъде. Надявам се, че покрай празниците ще работят...
На самата гара Кръстец има хижа "Кръстец". Но чух тук във форума за нещо, което не ми харесва, и не гарантирам, че ще работи.

Леснодостъпни от Прохода на републиката са хижи "Предел" (на самия път), "Химик" и "Грамадлива". Също нито една от тях не е над 1000 м н.в. Но все си е баир...

Ако смяташ, че гостът ти ще се впечатли от каква да е планина, дори и ниска, изобщо не го влачи към Балкана. Разходи го по екопътеките край Търново - тази към Преображенския манастир и пътека "Сини вир". Мисля, че ще му е достатъчно. А ако не е, може да обиколите по пътеките между Света гора-Ксилифор-Арбанаси-х."Божур"-манастир "Света троица"-Самоводене. Нисичко е като надморска височина, затова пък ще му се увиди от баири и камънаци. Е, от камънаци може да не му се увиди на човека, защото не са много, но ги има.

Ми т`ва е! Ако има друго, питай!

Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене

Тема Re: Знайми ги, знайми ги...нови [re: Яceн_]  
Автор spasss (новак)
Публикувано10.11.04 20:02

zabraviash Bacho Kiro, tam sushto ima kakvo da se vidi, makar che e nisko si ima skali, bairi, ekoputeka, peshtera, manastir, hija, kumping, kebabchiinitsi, diskoteka a prez liatoto i basein. i e moje bi nai lesnodostupnata hija koiato moje da sushtestvuva. hvashtash vlaka ot turnovo, slizash na spirka bacho kiro i moje bi sled okolo 10-20 minuti si v hijata. osven tova ima i put do tam. prirodata e krasiva i e vpechatliavashto za povecheto chujdenci.

Тема Re: Знайми ги, знайми ги...нови [re: spasss]  
Авторnenormalnik (Нерегистриран)
Публикувано11.11.04 01:37

Ами и аз да предложа нещо тогава. За хижа Божур ми ражда главата . Ясен не знам защо не я предлага, много му е близо ли , много му е на ниско ли какво ли, не знам. Ако представлява интерес хижата е на 1.30 ч. от Горна Оряховица има и автомобилен път от там, на около 3.00 ч. от Арбанаси ако не ме лъже паметта. Е не е баш Балкан но е красиво и много спокойно. Айде много поздрави от Свищов.

sen-sei Damian

Тема Re: Знайми ги, знайми ги...нови [re: Яceн_]  
Автор naka76 (катерач)
Публикувано11.11.04 07:03

Едно от най-красивото място в България!Деветашката пещера и Крушунския водопад!Двете са на 15 км един от друг ,а от Търново са на около 100км

Изпушената цигара съкращава живота с 2ч,изпитата бутилка ракия с 3ч.Работният ден съкращава с 8ч

Тема Хайде сега...нови [re: nenormalnik]  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано11.11.04 10:10

...не съм я предложил!

Споменал съм я, а мисля, че това е достатъчно!

Хомо Сапиенс - това означава възможност, но не винаги способност за мислене

Тема Люси...нови [re: abe_lusi]  
Автор Mermaid (unique)
Публикувано12.11.04 00:00

...абе не знаеш ли коя е най-леснодостъпната - х. Кръстец. Слизаш на гарата, вървиш 5 минути и си там! :) Не е никак зле природата наоколо :) Има си и три параклисчета в гората. Аз ценя високо това място.
Ти за кога го планираш това? Барем може да идем заедно като решите :)

love peace harmoney

Тема Re: Люси... [re: Mermaid]  
Автор spasss (новак)
Публикувано12.11.04 20:38

mislia che biah kazal niakude che hijata ne raboti. informaciiata mi e ot septemvri. piiana kompaniia e nabila hijaria, i to dosta seriozno i toi se e iznesul. ako sega ima nov moje, ne znam.

Тема браос на дяцата:о)нови [re: abe_lusi]  
Автор abe_lusi (непознат )
Публикувано14.11.04 21:01

Ей, златни сте вие:о)Ще прегледам по-детайлно тия дни, че ми се е зачервил погледа от едно червено вино /добре, че не е бяло, че тогава щях да ги прибеля. КОйто иска да се присъединява, да се:о)Става въпрос за 21-и някъде обаче и още нищо не е сигурно:о)Сега само опипвам почвата:о)
Освен това маи се задава така дълго спряганата тук Свищиплаз, та се чудя дали просто да не удължа престоя там, вместо да се героизирам из непознати месности:o)Айде,пак се олях - нали казах, че друг път ще прегледам по-детаилно

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.