|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Неработещи хижи
|
|
| Автор |
Cлaвчo (Ходещ) |
| Публикувано | 01.11.04 18:44 |
|
|
Вземам идеята от доста обсъжданата тема за Дерменка.
Предлагам в тази тема да си обменяме информация за хижи, които фигурират по справочниците като работещи, а в действителност не функционират.
Аз например знам, че спалнята в Мелник не работи от няколко години. Там разбира се винаги ще намерите къде да преспите, но ще ви излезе с някой и друг лев по-солено. Минималната цена е 8 лв.
Между другото това лято слизах от Тевно езеро до Мелник и от х. Пирин надолу маркировката е много странна. Непрекъснато си мени цвета, не става ясно кога се отделя пътеката минаваща през Роженския манастир от тази през Кърланово. Като капак на всичко малко преди Кърланово единствения начин да излезеш на пътя е да прекосиш една доста широка река по брод, през който за да не си намокриш обувките е по-добре да се събуеш.
Това е резултатът, когато всеки си прави маркировка, както му скимне и където му скимне.
Поздрави от Славчо
| |
|
Тема
|
Re: Неработещи хижи
[re: Cлaвчo]
|
|
| Автор |
fantony (ТанцуващСВълци) |
| Публикувано | 02.11.04 07:50 |
|
|
спомням си че преди около година или повече имаше такава доста обсъждана тема и доста обекти се споменаха. може би си струва да се разрови архива
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | koi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.11.04 09:35 |
|
|
Положението с маркировката по този маршрут беше такова и преди 4 години - тогава за последен път съм го минавал !
| |
|
|
|
няма смисъл да се почва на "гола поляна", такава тема имаше преди повече от 4 години:-)) Това
Турист
| |
|
|
|
... ти Краси.
Знаех си, че човек винаги може да разчита на теб.
Извинявам се за темата, но споменах, че от доста време не съм се появявал и преди, когато бях в клуба, беше твърде за кратко и не можах да се запозная с всички теми. Още веднъж моля за извинение.
И все пак от 2000 година са минали 4 години и някои неща са се променили, така че ако знаете нещо ново, тук му е мястото.
Поздрави от Славчо
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
spasss (новак) |
| Публикувано | 06.11.04 17:46 |
|
|
1. Хижа Яворова лъка - не съм ходил скоро защото разбрах че е полуразрушена. А беше масивна хижа, с лавка, легла на един етаж, дървени с резба доколкото се сещам.
2. Хижа Армеец - не съм я виждал работеща а фигурира в справочниците. За сметка на това пък съседната Ивайло, която е ведомствена и я няма в никой справочник си работи /вярно че само събота и неделя но все пак си е добре поддържана и най важното с весел хижар/. Същото е положението и с Планинец. Близката до тях Българка работи и приема туристи /не знам дали само събота и неделя или и през седмицата/. На Извора последно съм ходил преди около 5 години. Мисля че самата хижа е порутена, поне постройката където спахме, но до нея има частни бунгала в много добро състояние, които приемат туристи на леко завишени цени, но иначе всичко си е наред. Туристическата спалня на Гара Кръстец май не работи отскоро. Пияна компания е набила хижарите и доколкото знам са я изоставили.
3. Хижа Леденика не е вече туристическа хижа а хотел. Приема туристи и нетуристи срещу 10 лв. нощувка. Освен това се ползва за нелегално любовно гнезденце на доста народ от Враца. Докато слизах надолу /защото категорично отказах да остана при тази цена/ видях няколко коли които се качваха нагоре несъмнено с тая цел. Освен това имаше и няколко скъпи джипа пред хижата. Туристическата спалня във Враца също е хотел, нощувката мисля че се въртеше около двадесет и няколко лева ако не бъркам.
4. Хижа Грамадлива - Ясен може би ще бъде по точен, но ако работи то е една съвсем малка пристройка до изгорялата хижа.
5. Заслоните около Ботев също може да се счита че ги няма. Маринка открай време си беше зле, сега преди около месец минах през заслон Ботев, беше в плачевно състояние, няма нито едно одеало, само два три мръсни дюшека и едно две легла. Чудно ми е къде са поне леглата, не стават за горене защото са метални, просто са се изпарили. Туристическата спалня на върха по сведения на работещите горе също не става за спане, просто не влязох вътре защото си представих каква гледка ще заваря.
6. Заслон Орлово гнездо до Беклемето става нощувки в екстремни ситуации. Говоря за преди една година, тогава го заварих учудващо чист като за заслон и сравнително добре зареден с одеала.
7. Не знам какво е положението с Незабравка. Дочух че са я купили заедно с лифта но не разбрах какви са условията за нощувка. Мисля че работи като хотел, но вече без бюфета. ???не знам. Лифт Незабравка работи на безбожни цени. Добрила работи.
| |
|
Тема
|
На хижа "Ивайло" хванах въшки!
[re: spasss]
|
|
| Автор | Bike (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.11.04 20:54 |
|
|
Кълна се в каквото искате. Беше 1996 г., бях с едно гадже (бивше вече) и сестра му. Като слязохме после в Плачковци си намерихме въшки. Няма майтап! Тогава бях с 10 см. дълга коса и като се прибрах майка ми започна да ми опява, че заради косата било, а аз тичах към нея, наклонил глава като бик. А тя пищеше и бягаше панически. После ги премахнах с едно препаратче от аптеката "Виприн", изтреби ги всичките.
| |
|
Тема
|
Re: земи се стегни!
|
|
| Автор | jeny(c мaлka бykвa) (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.11.04 21:15 |
|
|
Какво се извиняваш, по дяволите, като че си направил нещо супер нередно. Стига си ръсил извинения наляво и надясно все едно на всички си длъжен за нещо! Съмнявам се че за 4 години положението в хижите си е останало абсолютно непроменено. Прочетох например, че т.с. Кръстец не работи отскоро, а това едва ли ще го прочетеш в дискусиите от време оно. В крайна сметка не виждам кой ще изрови целия архив като влезе в клуба само и само да не би случайно да поднови някоя стара тема (при това мухлясваща от 4 години)!
| |
|
Тема
|
Re: На хижа "Ивайло" хванах въшки!
[re: Bike]
|
|
| Автор |
spasss (новак) |
| Публикувано | 07.11.04 10:23 |
|
|
Или от гаджето ще е било или от сестра му. Те въшките не ходят по гората и не спат в празни хижи а в човешките глави. Така че едва ли е било от самата хижа.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mиcлeщ (имам мнение) |
| Публикувано | 07.11.04 13:24 |
|
|
Не знам как спалнята не работи в Мелник, като бяхме там преди две години, е има някой счупен прозорец, трябва да намериш с питане лелята да ти отвори ама какви са тия препятствия за туриста ! А нощувката бе три лева. А маркировката там кой да я оправи..... ! Прави ми впечатление , че и в Стара планина човек не е лошо да внимава с маркировката - в това отношение Рила и Пирин са направо 6 !!! А, тази пътека пък която минава през Роженсия манастир е така оронена по пясъчниците, че се минава направо на магия, така че не се ядосвай.... е може малко , тая пък минава направо покрай Мелнишките пирамиди !
Ако решите да ходите на Перперикон и на отиване (илои връщане) да преспите в хижа Книжовник, не е лошо да се обадите предварително в дружеството в Хасково да се извести хижаря, че е малко на повикване , иначе се търпи. Хижа Аида в рида Мечковец в източните Родопи е в ремонт , но скоро ще заработи !
От мен толкова !

Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|