Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:26 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Едно въпросче към колоездачитенови  
Автор if (The Designer)
Публикувано27.07.04 13:50

Здраве желаем,

въпроса ми е следния, някой ако има впечатления и мнения за това колело, моля да ги сподели.

Незнам до колко си личи от снимката, но ... Scott, Voltage YZ4.
Обадих се в магазина и ми казаха, че носи на upgrade. Само задна дискова спирачка неможе да му се сложи, но си мисля че няма и да ми трябва, евентуално предна в бъдеще.

Благодаря ви предварително

Иво

Jivota e igra, siujeta e malko gaden, no za smetka na tova puk kakva Grafika

Тема Re: Едно въпросче към колоездачитенови [re: if]  
Автор Бoko ()
Публикувано27.07.04 15:13

Гледай сега,
купуваш си колело според затова за какво ще ги използваш.
Ако искаш правиш планинско колоездене, това донякъде не става. Няма заден амортисьор. Може да се кара из планините, но е компромис.
Това става да го караш по по-леки терени. За черни пътища става. Но да се спускаш от камънаците на Рила- не.
Второ: Защо Скот?
Явно се подвеждаш от етикета.
Когато купуваш колело, не гледай етикета. Гледай от какви части е сглобено. Алуминиева ли е рамката (важно е, защото е лека). От тази снимка не може да се види дали е с двустенни капли. А те са важни-моного по-здарви са. Не си купувай колело с едностенни шини. А това ми изгледжа с такива (а може би греша?).
Друго: Колко си висок?
Ако си над 180 см. това май не става за теб. Трябва да измериш разстоянието от средното движение (оста на курбелите) до началото на тръбата на седалката. Ако си с вдигната до макс седалка (има ограничител) крака трябва да е изпънат докрай докато въртиш педалите.
Погледни и какви са спирачките. От картинката се вижда, че са т.нар. V-brakes, но алуминиеви ли са или пластмасови? Не си вземай с пластмасови.
Добре е да погледнеш рамера на рамката- дали е достатъчно дълга. Да не вземеш като го караш да ти се допират върховете на обувките в предната гума (много гадно!). Тази ми прилича на къса. Все пак седни на него и пробвай.
Погледни дали рамката е oversize-това означава, че дупките, в които влизат вилката на кормилото и тръбата на седалката (колче) са по-големи от 2,54 см (1 инч). Колкото по-големи, толкова по-добре- толкова по-годно за ъпгрейдване. От тази снимка не може да се разбере.
А, да не забравя главините- хубаво е да са алуминиеви. Стоманените са компромис, но стават.
Предният амортисьор не е с т.нар високи колена. Не е хубаво. Май е сложен за да му се дигне цената на колелото.
И тази глупост, която ти е казал продавача- че носи на ъпгрейд. Всички колелета носят, особено ако рамката е оувърсайз. Това, че отзад не можеш да сложиш дискова спирачка говори лошо за рамката (а тя май е най-важната в колелото), понеше няма едни дучици, които са точно за слагане на дискова спирачка.
Между другото съм готов да споря кое е по-добре- дискова спирачка или хубав V-brake. Със сигурност второто е по-евтино и май спира със същия ефект.
А, да. На това колело май няма т.нар. over range - най-голямото зъбно колело на задното движение. Не че ще го използваш кой знае колко, ама като ще те прекарват с толкова пари, поне да го има.
Не е лошо да провериш какви са му скоростите- не като гледаш превключвателите отпред (команди), а задното движение.
И изобщо моят извод е: опитват се да те прекарат. За тези пари можеш да си вземеш доста по-добро, мапр Sprint Apolon. Погледни колко е DRAG BEHEMOT. За мен това колело не струва повече от 300 лв. За повече пари бих си взел доста по-добро (с по-добри части). Виж в някой магазин на Sprint. Ако си от София, погледни какво има на магазина на бул. В.Левски, на спирката на автобус 94. Има и други магазини. Погледни и ДРАГ в магазина зад синагогата. Има и други магазини.
Не си купувай колело от МЕТРО.
Още веднъж ти казава- не се подвеждай от лепенката СКОТ. Виж и други колелета, наблегни на правените в България- най-изгодни като сотношение качество-цена.Не ставай като разни тъпи чичковци, които мислят че колелото е като автомобил и марката има значение (познавам един, дето се беше прекарал да си вземе едно ПЕЖО, ама то беше доста зле за цената от 380 лв.). Важни са частите, от които е сглобено. Останалото са трикове за измъкване на повече пари от хората.
Лично аз не бих си купил това колело- на мен ще ми е малко (висок съм 183 см.) и мисля че е прекалено скъпо за тези части.
Абе хубаво е да вземеш някой дето разбира да дойде с тебе в магазина и да ти дава акъл.

Тема Re: благодарско за съветанови [re: Бoko]  
Автор if (The Designer)
Публикувано27.07.04 15:33

ето и подробни характеристики на модела и геометрия на рамката.

аз също съм 183 висок. Как мислиш рамка XL ше е малка ли ?

благодаря предварително

Jivota e igra, siujeta e malko gaden, no za smetka na tova puk kakva Grafika

Тема Re: Едно въпросче към колоездачитенови [re: Бoko]  
Автор Downhill (\'v'/)
Публикувано27.07.04 20:39

Бре! Ползваш малко по-друга терминология, но ме впечатли с общите наблюдения и познания :)
А колкото до:
"А, да. На това колело май няма т.нар. over range - най-голямото зъбно колело на задното движение. Не че ще го използваш кой знае колко, ама като ще те прекарват с толкова пари, поне да го има." - нарича се "мегарейндж" (mega range) и не е добър избор, защото, освен, че е удобно, е нисък клас и кекава изработка.

1 )+( l/l B () T l-l E ( T l/l G /-\

Тема Re: Едно въпросче към колоездачитенови [re: Downhill]  
Автор Бoko ()
Публикувано27.07.04 22:27

Тебе съм те мяркал в клуб "Велосипедизъм" и това ти изказване е истински комплимент за мен.
За мегарейндж си прав, забравил съм ги малко нещата.
Я кажи какви бяха мерките за височина за рамката и какъв размер трябва за човек, висок 183 см.?

Тема Re: Едно въпросче към колоездачитенови [re: Бoko]  
Автор Yassen ()
Публикувано28.07.04 00:03

Драги Чоко, ти ме разби!

По дълъг и безмислен пост не съм чел от последния пътепис на 4иро

Казано сериозно, ти наистина уби прасето е лопатката за плевене на саксии.

бъди здрав и пиши за дърводобив
Ясен

Красотата ще спаси света...

Тема взимай го.нови [re: if]  
Автор Tarambuka35OO (минаващ)
Публикувано28.07.04 11:21

Всеки който ти обяснява, че Drag Или Sprint били по-добри, просто не е в час.

Има един стар лаф, който важи и тук със пълна сила - 'с пръдня боя не става'.
Сещай се какво имам впредвид. И се пази от колело с MegaRange....

Тема Re: взимай го.нови [re: Tarambuka35OO]  
Автор Бoko ()
Публикувано28.07.04 13:25

Ами щом казваш. Поне дай някакъв аргумент, то с пръдня боя не става.

Тема Re: взимай го.нови [re: Бoko]  
Автор ZiNaldo® (Real de M.)
Публикувано28.07.04 17:35

Балканче - те това е за теб разбирачо!!!
То пък бива простотии ама чак толкоз...

" Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем "

Тема Re: взимай го.нови [re: Бoko]  
Автор Tarambuka35OO (минаващ)
Публикувано28.07.04 18:25

Не ми се влиза в безумни спорове, а и не ми се обяснява едно и също нещо на всеки новоизлюпен колоездач :-)

Порови се из клуб 'велосипедизъм', или форума на mtb-bg.com, ще намериш отговорите; но фактите са такива. скотче-то е по-здраво, по-комфортно, с по-добър дизайн, с по-качествени компоненти (говорим от-до, включително дреболиите - чашки, болтове, брони, спици и т.н.).

Доста карам и съм карал, и на всеки 2ри излет в планината (не съм спускач) има някой с БГ колело, и все ще му се случи нещо - я лагер, я ос, я ще се разклопа главина, я не му спират добре спирачките, я ще му е с луфт вилката, или пък много тежко колелото.

абе.

Редактирано от Tarambuka35OO на 28.07.04 18:29.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.