|
Тема
|
село Чамла
|
|
Автор |
TeHuCka (Заблуден) |
Публикувано | 07.07.04 16:37 |
|
Някой чувал ли е за това село и може ли да ми каже нещо повече?
по добре да мълча и да изглеждам глупав, отколкото да си отворя устата и да го докажа
| |
|
Чувал съм! Нещо повече ли искаш - ами официално се води заличено от регистрите на ЕКАТТЕ. Стига ти толкова, други обществени тайни няма да казвам! 
| |
|
през него минава един от вариантите на маршрута х. "Триградски скали" - с. Мугла в Родопите.
| |
|
Tchamla Kingdom - Това ли те интересува? Защото по повод на това село аз съм засичала само горепосоченото и то в интернет. Това (тук преразказвам) е опит да се направи в България нещо като арт-селище, където да се събират хора от различни краища на света, занимаващи се с изкуство, да обменят опит и да се кефят на Българската природа... То май цялата истЕ/Ория е ситуирана (Ох, че я обичам тази думичка!!!) в една единствена къща, но с идеята да се разпространи и в повече...
Престоят там е скъпичък, по мое мнение, според видяното в интернет:))
А иначе има друго такова изоставено село, което е в близост до габрово и група ентусиасти и без пари ще се опитат да направят същото за плебеите като нас;)))) ама повече не казвам, защото и много повече не знам:)))
Със Здраве!
| |
Тема
|
Re: село Чамла
[re: TeHuCka]
|
|
Автор | Alina (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.04 03:19 |
|
За първи път бях там 95 и останах просто очарована. Изоставено, т.е. диво селтсе с бели къщи, прекъснати ел. житси... катснало на голо било, в ниското леко заравнено, корито за животните, водитса, още по-надолу борове... приказка. Та си викахме със Змей Горянин - тука ще се купува къща някой ден. Страшно готино, особено като се поразходихме из околните коларски пътища...
Но това което чувам че е станало там ме кара вече да го заобикалям. Ала бала, само това мога да кажа като коментар. Няма я вече тишината, красотата, дивотията... всичко се комерсиализира, надувките на т.н. хора на изкуството, предвземките... нещо тези неща не ми понаст. Е, аз го чувствам така. Хора разни. На други вероятно им харесва...
Иначе се стига много лесно - от село Мугла е около мисля 2 часа нормално темпо, без бързане, с хапване, губене... Има пряка пътека която се хваща от р.ливад(н)итса(не попмя как точно беше) Хваща се едно много характерно изразено, течащо дере и право нагоре те извежда точно на селото.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mитko (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.04 08:07 |
|
Някога е било голямо и богато село. Изоставено е, защото няма вода.
| |
Тема
|
мисля да ходя там
|
|
Автор |
K . (mind spinner) |
Публикувано | 10.07.04 15:24 |
|
петък и събота следващата седмица, ако не съм на море.
ще пиша като се върна. маршрутът ми е пампорово - девин през мурсалица
K .
| |
Тема
|
|
|
Автор | alex (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.07.04 06:28 |
|
Tova e edno ot nai-visokite sela(biv6i sela) na balkanite.Namira se na okolo 1700m.
| |
|
|
|
|