|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Покана за Ком-Тимок
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 11.06.04 12:51 |
|
На 23-ти този месец тръгваме от Петрохан към в. Ком. Целта е да се премине участъкът от в. Ком до р. Тимок, вървящ основно по българо-сръбската граница. Ще го проуча въпроса дали трябва да вадим разрешителни, но това са само формалности.
Общо взето нещата ги виждам така: Вървим по билото, спим на палатки и се храним пак горе, слизаме само за вода. Минаваме по пътя през четири двухилядника Ком, Мартинова чука, Обов и Миджур, последният - първенецът на Сърбия. Целта е за около четири дни да достигнем прохода Връшка чука, което се води официалното начало/край на Стара планина. От там за още един ден през хълмиста, предполагам местност до устието на р. Тимок.
За тези, които могат да си отпуснат още два дни - допълнителни екстри след това, от сорта на Баба Вида, Рабиша, Магура, Белоградчик ....
Преди време коментирахме тази идея тук във форума, а и извън него. Много хора проявиха желание тогава, въпросът е доколко избраното време ще е удобно. Неслучайно съм се постарал да обхвана и почивните дни, които да се паднат в края на официалната част на мероприятието. Не съм сигурен дали ще се движим с достатъчно подходящо темпо, имайки предвид, че ще бъдем група и че не е малко пътя. Проблем може да срещнат от това естество само хората, които ще трябва в неделя вечерта да са си у дома. Който иска може само и до Връшка чука да идва и така ще си се прибере навреме.
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"Редактирано от Yogi на 11.06.04 12:56.
| |
Тема
|
Не може ли...
[re: Yogi]
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 11.06.04 14:01 |
|
...да стане примерно нещо от рода на 18 - 24 Юни? Че на 24-ти вечерта трябва да съм си в къщи. Имам ангажимент петък, събота и неделя.
Иначе съм навит като градински маркуч. Така де, идва ми се... 
Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо
| |
Тема
|
Re: Покана за Ком-Тимок
|
|
Автор |
Mиpa CM (несериозна) |
Публикувано | 11.06.04 14:15 |
|
И аз искаааам! Дето е казал Ясен, навит като градински маркуч. Но нещо бая здраво съм си навехнала крака. Затова се включвам само да се оплача. 
| |
Тема
|
Re: Не може ли...
[re: Яceн_]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 11.06.04 15:30 |
|
Кофти работа. За жалост е твърдо фиксиран графика, тъй като съм го съобразил не само с моето свободно време.
Пробвай да направиш нещо и да се освободиш!
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"
| |
Тема
|
[re: Mиpa CM]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 11.06.04 15:34 |
|
До 23-ти има повече от десет дни, така че ако се почувстваш по-добре и в последния момент също ще те приемем!
| |
Тема
|
Всъщност няма значение.
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 11.06.04 16:15 |
|
Така или иначе не мога да поема финансово и двете мероприятия, а другото се явява твърде важно за мен. Явно ще трябва да пропусна това...  
Ако стане някакво чудо в последния момент - ще се включа. Но едва ли...
Приятно ходене. Ще разказваш, като се върнеш, пък аз ще чета и ще завиждам.

Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо
| |
Тема
|
навит съм!
|
|
Автор |
K . (mind spinner) |
Публикувано | 11.06.04 18:06 |
|
обаче въпросната седмица почивам само в събота и неделя и принципно съм навит единствено само да вървя до билото от Ком до Миджур, а оттам нататък кой откъде е ;-) възможно е даже да тръгна с последния автобус от София за Петрохан в петък.
знам, че по някое време билото е удобно да се подсича само откъм Сърбия, иначе е голям гъстак, но иначе само съм изкачвал Ком и Миджур (откъм Сърбия) и билото изглежда сериозно.
по принцип вече не са необходими разрешителни, но уж трябва да се предупредят граничарите в околността, за да не се налага да ви гонят по чукарите.
K .
| |
|
Ех, много си мечтаех за тази екскурзия, но просто няма как да дойда за съжаление...
Мъчно ми е , но на вас приятно изкарване и хубаво време, слънце и емоции
От сега ви завиждам (благородно) 
Consciousness expresses itself through creation.
| |
Тема
|
Re: навит съм!
[re: K .]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 11.06.04 20:00 |
|
23-ти юни се пада в сряда, а на крайната точка, по график - устието на р. Тимок (най-северната точка на България), трябва да сме живот и здраве на 27-ми неделя. Изглежда си погледнал в календара дните за юли. По това време ще бъдем на други граници .
Преди няколко седмици в автобуса срещнах две момчета, които бяха тръгнали да вървят Ком-Миджур. Едното беше адвокат и той също казваше, че по закон не са им нужни разрешителни.
Същата информация я имам и от предни дискусии във форума. От друга страна смисълът на обаждането понякога се изразява в това да ти прикрепят граничар към групата, който да я придружи до съответната гранична точка. При този поход подобно хрумване е абсурдно, но дори и чисто хипотетично да приемем, че ни лепнат някой, колко псувни ще изядем от този човек.
По същия начин стои и въпросът с предупреждаването на граничарите в околността. За коя околност по-точно говорим, а вариант отдолу да търчи човек, в смисъл да пътува с кола из по-големите градчета и да предупреждава, че точно в този момент отгоре преминава група също е смешна. Все пак първо минаваме на дължина по Берковската планина, след това по Чипровската планина, после Светиниколска планина и накрая Бабин нос.
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"Редактирано от Yogi на 11.06.04 20:02.
| |
Тема
|
[re: butterflai]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 11.06.04 20:05 |
|
То както изглежда голяма част от най-навитите хора няма да имат възможност да се включат, така че това е добра възможност за вас си да се организирате после и да си го направите, а още повече че вече ще има и информация.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|