Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:26 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Покана за Ком-Тимок  
Автор Yogi (турист)
Публикувано11.06.04 12:51

На 23-ти този месец тръгваме от Петрохан към в. Ком. Целта е да се премине участъкът от в. Ком до р. Тимок, вървящ основно по българо-сръбската граница. Ще го проуча въпроса дали трябва да вадим разрешителни, но това са само формалности.

Общо взето нещата ги виждам така: Вървим по билото, спим на палатки и се храним пак горе, слизаме само за вода. Минаваме по пътя през четири двухилядника Ком, Мартинова чука, Обов и Миджур, последният - първенецът на Сърбия. Целта е за около четири дни да достигнем прохода Връшка чука, което се води официалното начало/край на Стара планина. От там за още един ден през хълмиста, предполагам местност до устието на р. Тимок.

За тези, които могат да си отпуснат още два дни - допълнителни екстри след това, от сорта на Баба Вида, Рабиша, Магура, Белоградчик ....

Преди време коментирахме тази идея тук във форума, а и извън него. Много хора проявиха желание тогава, въпросът е доколко избраното време ще е удобно. Неслучайно съм се постарал да обхвана и почивните дни, които да се паднат в края на официалната част на мероприятието. Не съм сигурен дали ще се движим с достатъчно подходящо темпо, имайки предвид, че ще бъдем група и че не е малко пътя. Проблем може да срещнат от това естество само хората, които ще трябва в неделя вечерта да са си у дома. Който иска може само и до Връшка чука да идва и така ще си се прибере навреме.

Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"

Редактирано от Yogi на 11.06.04 12:56.

Тема Не може ли... [re: Yogi]  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано11.06.04 14:01

...да стане примерно нещо от рода на 18 - 24 Юни? Че на 24-ти вечерта трябва да съм си в къщи. Имам ангажимент петък, събота и неделя.

Иначе съм навит като градински маркуч. Така де, идва ми се...

Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо

Тема Re: Покана за Ком-Тимок [re: Yogi]  
Автор Mиpa CM (несериозна)
Публикувано11.06.04 14:15

И аз искаааам! Дето е казал Ясен, навит като градински маркуч. Но нещо бая здраво съм си навехнала крака. Затова се включвам само да се оплача.

Тема Re: Не може ли...нови [re: Яceн_]  
Автор Yogi (турист)
Публикувано11.06.04 15:30

Кофти работа. За жалост е твърдо фиксиран графика, тъй като съм го съобразил не само с моето свободно време.
Пробвай да направиш нещо и да се освободиш!

Тема Re: Покана за Ком-Тимокнови [re: Mиpa CM]  
Автор Yogi (турист)
Публикувано11.06.04 15:34

До 23-ти има повече от десет дни, така че ако се почувстваш по-добре и в последния момент също ще те приемем!

Тема Всъщност няма значение.нови [re: Yogi]  
Автор Яceн_ (като мъгла)
Публикувано11.06.04 16:15

Така или иначе не мога да поема финансово и двете мероприятия, а другото се явява твърде важно за мен. Явно ще трябва да пропусна това...

Ако стане някакво чудо в последния момент - ще се включа. Но едва ли...

Приятно ходене. Ще разказваш, като се върнеш, пък аз ще чета и ще завиждам.

Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо

Тема навит съм! [re: Yogi]  
Автор K . (mind spinner)
Публикувано11.06.04 18:06

обаче въпросната седмица почивам само в събота и неделя и принципно съм навит единствено само да вървя до билото от Ком до Миджур, а оттам нататък кой откъде е ;-) възможно е даже да тръгна с последния автобус от София за Петрохан в петък.

знам, че по някое време билото е удобно да се подсича само откъм Сърбия, иначе е голям гъстак, но иначе само съм изкачвал Ком и Миджур (откъм Сърбия) и билото изглежда сериозно.

по принцип вече не са необходими разрешителни, но уж трябва да се предупредят граничарите в околността, за да не се налага да ви гонят по чукарите.

K .

Тема Re: Покана за Ком-Тимокнови [re: Yogi]  
Автор butterflai ()
Публикувано11.06.04 19:46

Ех, много си мечтаех за тази екскурзия, но просто няма как да дойда за съжаление...
Мъчно ми е , но на вас приятно изкарване и хубаво време, слънце и емоции
От сега ви завиждам (благородно)

Consciousness expresses itself through creation.

Тема Re: навит съм!нови [re: K .]  
Автор Yogi (турист)
Публикувано11.06.04 20:00

23-ти юни се пада в сряда, а на крайната точка, по график - устието на р. Тимок (най-северната точка на България), трябва да сме живот и здраве на 27-ми неделя. Изглежда си погледнал в календара дните за юли. По това време ще бъдем на други граници .

Преди няколко седмици в автобуса срещнах две момчета, които бяха тръгнали да вървят Ком-Миджур. Едното беше адвокат и той също казваше, че по закон не са им нужни разрешителни.
Същата информация я имам и от предни дискусии във форума. От друга страна смисълът на обаждането понякога се изразява в това да ти прикрепят граничар към групата, който да я придружи до съответната гранична точка. При този поход подобно хрумване е абсурдно, но дори и чисто хипотетично да приемем, че ни лепнат някой, колко псувни ще изядем от този човек.
По същия начин стои и въпросът с предупреждаването на граничарите в околността. За коя околност по-точно говорим, а вариант отдолу да търчи човек, в смисъл да пътува с кола из по-големите градчета и да предупреждава, че точно в този момент отгоре преминава група също е смешна. Все пак първо минаваме на дължина по Берковската планина, след това по Чипровската планина, после Светиниколска планина и накрая Бабин нос.

Редактирано от Yogi на 11.06.04 20:02.

Тема Re: Покана за Ком-Тимокнови [re: butterflai]  
Автор Yogi (турист)
Публикувано11.06.04 20:05

То както изглежда голяма част от най-навитите хора няма да имат възможност да се включат, така че това е добра възможност за вас си да се организирате после и да си го направите, а още повече че вече ще има и информация.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.