|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Има ли желаещи за
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 09.06.04 13:08 |
|
четиридневна екскурзия, в периода 26-30 юни до каньона на р. Тара, най-голям в Европа и втори такъв в Света след Колорадо както и за изкачване на първенеца на Сърбия и Черна гора - в. Боботов кук - 2522 м. н.в. в планината Дурмитор.
Мероприятието е организирано с водач, транспорт и нощувки и се провежда от мой приятел като цената му е доста по-конкурента имайки предвид аналогични оферти, колкото и редки да са те. Причината затова, е че въпросният човек си е пътешественик по природа и голяма част от тези походи си ги прави , за да си минимизира своите разходи с минимални печалби, които пък отиват в повечето случаи за покриването на организационните разходи.
Другата положителна страна, е че вече са се събрали нужният минимален брой хора и е уговорен автобусът, така че екскурзия със сигурност ще има.
Ако някой се интересува от подробностите може да ми пише по свое усмотрение или тук или чрез бележка ...
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"Редактирано от Yogi на 09.06.04 13:10.
| |
Тема
|
Re: Има ли желаещи за
[re: Yogi]
|
|
Автор |
Mitaka () |
Публикувано | 09.06.04 14:18 |
|
Това предложение определено си заслужава. Аз бях миналата година там. Много красиво е. Даже имам идея в най-скоро време да кача малко снимки от района :)
За информация тук има карти: .
Приятно изкарване :)))
| |
Тема
|
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.04 14:54 |
|
Ние с Еси вече се записахме.
Ти ще ходиш ли или тази година си я определил за Елбрус?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
K . (mind spinner) |
Публикувано | 09.06.04 16:38 |
|
едни приятели се върнаха оттам миналата седмица. ходиха с влак и автобуси, обаче ги хванаха големи дъждове и мъгли и се обикаляли само пътеките в ниското.
казаха, че над 1600 м има сняг колкото си искаш, макар че до края на юни може и да се постопи. аз мисля да ходя там през август или септември.
K .
| |
Тема
|
|
|
Автор | pux (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.04 17:11 |
|
Добре де, че е супер интересно - няма спор. Но все пак малко повече подробности няма да са излишни - напр. цена, къде ще се спи, откъде се тръгва, пътя включва ли се в тези 4 дни, кога е крайния срок за записване, какво представлява маршрута и т.н. абе колкото повече информация толкова по-добре. Благодаря предварително.
| |
Тема
|
[re: pux]
|
|
Автор | venci (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.04 17:18 |
|
Мен също ме заинтригува предложението, но повече подробности наистина са необходими:)И кога е крайния срок..
В.
| |
Тема
|
|
|
Автор | joro (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.04 17:22 |
|
Интерисува се от предложението.Би ли ми дал по голяма информация относно цена,необходимост от бивачни съоръжения и др. Ако евъзможно и тел. или email моят е gvh73@abv.bgБлагодаря предварително и се извинявам относно компютърните ми способности които са доста зле в сравнение с туристическите ми.
| |
Тема
|
[re: joro]
|
|
Автор | sali (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.04 21:22 |
|
da, zaslujava si, no naistina malko po-ve4e info
az sym na 29 g ot gabrovo. mail- kandilo@mail.bg
| |
Тема
|
Програмата е следната:
[re: joro]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 09.06.04 21:31 |
|
Събиране на групата на 26-ти сутринта в 10 часа пред хотел Принцес и отпътуване през Калотина, Ниш, Крушевац, Ужице, Бело поле, долината на река Тара, курорта Жабляк.
Втори ден: разходка до езерата и каньона на река Тара.
Трети ден: Тръгване в 6:00 към връх Боботов кук. Изкачването му при умерен туристически ход е около 6 часа. Слизането - 4-5 часа. Преходът като времетраене е сравнително дълъг, но не е сложен технически. Връщане в курорта Жабляк около 17-18 часа.
Четвърти ден: резервен при евентуално влошаване на времето. Ако не се наложи използването му като резервен, ще се направи трекинг до още някой връх в красивата планина Дурмитор.
Пети ден: отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.
Цена 220 лева - включва пътуване с туристически автобус, нощувки в туристически общежития, здравна застраховка, планински водач - доц. Сандю Бешев
Препоръчително е туристите да са снабдени с гети, а ако имат възможност могат да си носят и щеки.
Пътят от София до курорта Жабляк е приблизително 750 км. в едната посока.
За контакти: 0887525030 - Емо - географ по образование, пътешественик по призвание
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"
| |
Тема
|
Едното не изключва другото
[re: Hиkи]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 09.06.04 21:43 |
|
, но все пак ще видя как ще се оправя с финансовата страна, защото ми предстои покупката на летни и на зимни обувки, както и разходите за Елбрус, за където ако не ни мине котка път би трябвало на 19-ти юли да заминем от Варна. Така че ако не се видим покрай екскурзията на Емо, тогава ще може да пием по една бира на твоя територия
Другата ми алтернатива за края на този месец е значително по-евтина: в. Ком - р. Тимок, на палатки. Отсега неща да отсичам категорично на кой вариант ще се спра, защото после трябва да си го изпълнявам.
Поздрави и доскив!
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|