Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема vupros za Pirinнови  
Автор6tur4e (Нерегистриран)
Публикувано27.04.04 21:36

Тази година с една моя приятелка смятаме да направим 4-5 дневен преход по Пирин.Последователността на хижите в момента се планира.Не съм ходила на Пирин от дете и искам да попитам добра ли е маркировката?

Тема Re: vupros za Pirinнови [re: 6tur4e]  
Автор Mitaka ()
Публикувано27.04.04 22:22

Привет :))

Последното ми минаване по маркирани пътеки из Пирин беше през Август миналата година. Тогава на слизане от Муратов връх срещнахме 3-ма души, които маркираха пътеката от х. Вихрен до колкото си спомням в посока към х. Синаница.

Общо взето по маркираните пътеки има прилична маркировка.

Успех!
Поздрави,
Митака

Редактирано от Mitaka на 27.04.04 22:24.

Автор Yassen ()
Публикувано27.04.04 23:47

Доста е прилично и според мен. Бях там една седмица през Август. Не сме се губили.

Май сега по празниците пак ще ида. Ако стане ще ти дам особено прясна информация.

Цър-пър му е майката, бащата му е колоезденето

поздрав
Ясен

Красотата ще спаси света...

Автор alexoff ( (_)] .)
Публикувано28.04.04 08:22

Пирин е компактна планина, няма да имате проблеми с изгубването а и пътеките са добре маркирани. За тези 4-5 дни можете половината планина та и повече да обиколите.

Приятно шетане

Публикувано28.04.04 09:38

Благодаря много на всички.Ще напиша маршрута,щом решим окончателно откъде ще минем,за да споделите впечатления.
Поздрави.

Тема Za markirovkataнови [re: 6tur4e]  
Автор Mиcлeщ (имам мнение)
Публикувано28.04.04 10:00

Маркировката е перфектна, дори там кадето тя не е с боя , а с каменни пирамидки. А Пирин е прекрасна планина . За 4-5 дни е в състояние да се направи прекрасен маршрут, ако имаш и други питания , моля !!!

Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!

Автор Speedy_ (Любознателен)
Публикувано28.04.04 10:50

Ти кажи маршрута само! Ако е във високите части дори и да няма маркировка тръдно се губи човек, само да прецениш времето горе долу на прехода за всеки ден. Има участъци все пак където можеш да раореш в клека - примерно между вр. Пирин и Даутов вр. или от Бойков вр. към Тодорова поляна. Сещам се, че в участъка Тодорова поляна - вр. Ореляк между вр. Мурата и Соват чешма (Водопоя) маркировката се губи на места а има и сума ти изпопадали буки та трудно се следи маркировката.

Тема Re: Za markirovkataнови [re: Mиcлeщ]  
Публикувано28.04.04 17:47

Така,маршрутът е готов.Значи ден първи-пристигаме в Добринище и се качваме на хижа Безбог.Не смятаме да ползваме рейсове и лифт,интересува ме само дали от Добринище до хижа Гоце Делчев има пътека,за да не вървим по шосето.Втори ден-отиваме на хижа Демяница.Трети ден-отваме до тевно езеро и се връщаме обратно,спим на Демяница.Четвърти ден-отиваме на хижа Вихрен или Бъндерица,зависи къде има места.За петия ден още се колебая-първоначалния план беше хижа Беговица и оттам си слизаме в Сандански.На картата ми обаче не мога да намеря Беговица,отбелязана е само хижа Сандански.Беговица да не е затворена?Може да минем и на план Б-качваме са на връх Вихрен и после си слизаме в Банско.
Ако имате някакви препоръки,кажете ги,моля!По принцип не ни е първия планински преход,но Пирин я познавам само по детските си спомени,затова ме интересува дали може да се разчита на маркировката.Иначе в този състав-двете-сме правили едноседмични преходи по Стара планина и Рила и вярвам,че ще се справим.

Тема Re: vupros za Pirinнови [re: Yassen]  
Автор 5rov ()
Публикувано28.04.04 17:58

Тема Re: Za markirovkataнови [re: 6tur4e]  
Автор MiriamOO7 (Ruby Tuesday)
Публикувано28.04.04 18:01

Да не би Беговица да липсва на картата ти защото се казва Каменица на някои карти? Има доста големи разминавания между "стари" и "нови" имена на хижите, месностите и върховете по Пирин и е хубаво човек да ги знае като тръгва натам, но за подробности да се изкажат специалистите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.