|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
vupros za Pirin
|
|
Автор | 6tur4e (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.04.04 21:36 |
|
Тази година с една моя приятелка смятаме да направим 4-5 дневен преход по Пирин.Последователността на хижите в момента се планира.Не съм ходила на Пирин от дете и искам да попитам добра ли е маркировката?
| |
|
Привет :))
Последното ми минаване по маркирани пътеки из Пирин беше през Август миналата година. Тогава на слизане от Муратов връх срещнахме 3-ма души, които маркираха пътеката от х. Вихрен до колкото си спомням в посока към х. Синаница.
Общо взето по маркираните пътеки има прилична маркировка.
Успех!
Поздрави,
Митака
Редактирано от Mitaka на 27.04.04 22:24.
| |
|
Доста е прилично и според мен. Бях там една седмица през Август. Не сме се губили.
Май сега по празниците пак ще ида. Ако стане ще ти дам особено прясна информация.
Цър-пър му е майката, бащата му е колоезденето
поздрав
Ясен
Красотата ще спаси света...
| |
Тема
|
Re: vupros za Pirin
[re: 6tur4e]
|
|
Автор |
alexoff ( (_)] .) |
Публикувано | 28.04.04 08:22 |
|
Пирин е компактна планина, няма да имате проблеми с изгубването а и пътеките са добре маркирани. За тези 4-5 дни можете половината планина та и повече да обиколите.
Приятно шетане 
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 28.04.04 09:38 |
|
Благодаря много на всички.Ще напиша маршрута,щом решим окончателно откъде ще минем,за да споделите впечатления.
Поздрави.
| |
Тема
|
Za markirovkata
|
|
Автор |
Mиcлeщ (имам мнение) |
Публикувано | 28.04.04 10:00 |
|
Маркировката е перфектна, дори там кадето тя не е с боя , а с каменни пирамидки. А Пирин е прекрасна планина . За 4-5 дни е в състояние да се направи прекрасен маршрут, ако имаш и други питания , моля !!!
Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Speedy_ (Любознателен) |
Публикувано | 28.04.04 10:50 |
|
Ти кажи маршрута само! Ако е във високите части дори и да няма маркировка тръдно се губи човек, само да прецениш времето горе долу на прехода за всеки ден. Има участъци все пак където можеш да раореш в клека - примерно между вр. Пирин и Даутов вр. или от Бойков вр. към Тодорова поляна. Сещам се, че в участъка Тодорова поляна - вр. Ореляк между вр. Мурата и Соват чешма (Водопоя) маркировката се губи на места а има и сума ти изпопадали буки та трудно се следи маркировката.
| |
Тема
|
Re: Za markirovkata
[re: Mиcлeщ]
|
|
Публикувано | 28.04.04 17:47 |
|
Така,маршрутът е готов.Значи ден първи-пристигаме в Добринище и се качваме на хижа Безбог.Не смятаме да ползваме рейсове и лифт,интересува ме само дали от Добринище до хижа Гоце Делчев има пътека,за да не вървим по шосето.Втори ден-отиваме на хижа Демяница.Трети ден-отваме до тевно езеро и се връщаме обратно,спим на Демяница.Четвърти ден-отиваме на хижа Вихрен или Бъндерица,зависи къде има места.За петия ден още се колебая-първоначалния план беше хижа Беговица и оттам си слизаме в Сандански.На картата ми обаче не мога да намеря Беговица,отбелязана е само хижа Сандански.Беговица да не е затворена?Може да минем и на план Б-качваме са на връх Вихрен и после си слизаме в Банско.
Ако имате някакви препоръки,кажете ги,моля!По принцип не ни е първия планински преход,но Пирин я познавам само по детските си спомени,затова ме интересува дали може да се разчита на маркировката.Иначе в този състав-двете-сме правили едноседмични преходи по Стара планина и Рила и вярвам,че ще се справим.
| |
Тема
|
[re: Yassen]
|
|
Автор |
5rov () |
Публикувано | 28.04.04 17:58 |
|

| |
|
Да не би Беговица да липсва на картата ти защото се казва Каменица на някои карти? Има доста големи разминавания между "стари" и "нови" имена на хижите, месностите и върховете по Пирин и е хубаво човек да ги знае като тръгва натам, но за подробности да се изкажат специалистите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|