|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Тема
|
Хижи под аренда?
|
|
Автор | Bodhisvarta (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.12.03 12:22 |
|
Здравейте всички, искам да се допитам до всички ви относно това, откъде и как мога да получа информация за отдаваните хижи под аренда или за такива, които евентуално се продават (за последното не съм убеден, че е практика), въобще откъде мога да почерпя информация за статута на хижите в България?
| |
|
Ами болшинството хижи са собственост на туристическите дружества или общините, т.е. трябва да се отнесеш до тях.
Друга възможност е Отдел "Хижи и маркировка" към БТС
Обезателно преди да правиш нещо прочети Новоприетия Закон зо туризма, защото министърката се заканваше да промени коренно статута на хижите. Засега аз не виждам никаква промяна към по-добро.
Планинското притегляне е обратно на земното - не надолу, а нагоре!
| |
|
Опитай се да следиш и информацията в местната преса. Така например за района на Троян си има вестник, където излизат реклами за хижи и обяви за търгове за отдаване под аренда.
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"
| |
|
Да, най-добре е да видиш закона и да провериш в БТС.
Но едновременно с това в общината която представлява интерес за теб като район.
Трябва доста се поровиш.
| |
Тема
|
Re: Хижи под аренда?
[re: Aнoним]
|
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
Публикувано | 05.01.04 11:09 |
|
на сайта на бтс(www.btsbg.com мисля) имаше разни нормативни бла бла...иначе на journey.bg има май също инфо за закони и такива работи...
| |
Тема
|
[re: MилkaЧoko]
|
|
Автор |
Yogi (турист) |
Публикувано | 05.01.04 11:49 |
|
Той човека дето я създаде и поддържа страницата journey.bg ми е стар познат и бивш колега от едно време, когато работих в една голяма компютърна фирма. Незнам откъде се е породил този интерес у него към туризма, като се има предвид, че никога не съм го виждал с раница. Преди да я пусне тази страница издаваше вестник "Пътешествие" където веднъж дори пуснах и една статия за минералните води и условията в "Момин проход" (край Костенец).
Срещнах го преди няколко седмици и се похвали, че бил обновил страницата, влизам и гледам, че има действително доста интересни неща, така че не е излишно човек да хвърли едно по-внимателно око там .....
Безименният връх над х. Козя стена вече се казва "Котето"
| |
|
Вече са те ориентирали - собствениците и стопаните - БТС, Турист. др-ва, Общини.
Във в. Ехо бях чел неотдавна за прехвърлени 10-ина бивши застави от упр-ие "Гранична полиция" на БТС.
И затова можеш да попиташ.
За отдаване под аренда има доста по мои впечатления.
Ето ти и една прясна конкретна информация:
х. Кръстец - търсят хижар, предполагам става пазарлък за аренда.
х. Бедек - продава се, 10 бона на етаж /3 етажа/.
И двете са в Тревненската планина.
| |
Тема
|
[re: Yogi]
|
|
Автор |
Aнoним (непознат
) |
Публикувано | 05.01.04 13:27 |
|
OK, сега ще видим
| |
Тема
|
Re: Хижи под аренда - малка корекция на адресите
[re: MилkaЧoko]
|
|
Автор |
todorovt (непознат) |
Публикувано | 05.01.04 13:41 |
|
В сайта journey.bg за адрес на БТС е даден: btubg.com. Този, който МИЛКАЧОКО е записал и горния адрес не се натоварват. За БТС се натоварва сайта с адрес: btsbg.org.
Опитай!
НИКОЕ ДОБРО НЕ ОСТАВА НЕНАКАЗАНО!
| |
Тема
|
За мечето Yogi :)
[re: Yogi]
|
|
Автор |
Goofy (Родопи Пловдив) |
Публикувано | 05.01.04 13:51 |
|
Илияне, знаем къде се намира Момин проход. Мисля, че сме минавали повече от теб през него. Аааа, наистина се държиш покровителствено като обясняваш кое къде и как се намирало, така няма да се разберем. Също така недей кара хората да си хвърлят очите по някакви страници. Не за друго, ами ще има трябват за изкачването на Голяма Сюткя тази година.
Всичко написано беше в квадрата на шегата, лаф да става както се казва...
По-здрави от тайна майна!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
|
|
|