|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Лилково - Перелик - Триград
|
|
| Автор | Aлинa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.06.03 13:20 |
|
|
С няколко члена от клуба в събота - 21.06.2003 тръгваме с рейса в 7.00 от автогара Родопи за Лилково. Оттам маршрутът е следният:
Лилково - х. Персенк - вр.Персенк - Чудните мостове - х.Изгрев - Широка лъка - Гела - ( Турлата - ако се падне сутринта ) - х. Перелик - билото на Перелик - с.Мугла - с.Чамла - Триград.
Ще опитаме действително да го осъществим, а аз ще го приема и като тренировка евентуално за 100-те километра . Къде ще спим, ще си проличи на място. Прибиране в неделя най- вероятно на стоп. Ако успеем да се доберем вечерта до х.Перелик и тръгнем сутринта рано оттам, има вероятност да минем и през Ягодина и Буйновско ждрело.
Е, това е от мен. Ако някой е мераклия - нека заповяда.
Събота, автогара Родопи, рейса за Лилково тръгва в 7ч. Ние ще се чакаме в 6.30 - 6.45 при касата с билетите. Аз съм с червена шапка с голяма козирка. И много, много стара, скъсана, грозна раница, но си я обичам и скоро няма да я сменям
Алина
| |
|
Тема
|
Re: Лилково - Перелик - Триград
[re: Aлинa]
|
|
| Автор | Paдa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.06.03 16:27 |
|
|
Като се съберете в 7 часа на автогарата Родопи може да прескочите до автогара Юг и да вземете с нас автобуса за Карлово в 8 часа!:)))))
Ще ходим по маршрута Сопот- х.Незабравка-х.Дерменка-з.Орлово гнездо-Беклемето-х.Козя стена. Нощуваме в хижата и на другия ден през х.Ехо /да видим новите хижари!/ слизаме в Розино или Клисура.
Така ще минем и по част от маршрута "100 км за 24 часа" и ще ни е по-леко през юли....
Желая ви успех!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
HlTlO (29) |
| Публикувано | 20.06.03 16:41 |
|
|
Вие тичате ли ?
Как да ви наричам? Планинари или коне?
А ако случайно стигнете в Триград прибиране от там няма! Дори и на стоп!
TAKE IT EASY, BUT TAKE IT ALL!
| |
|
Тема
|
[re: HlTlO]
|
|
| Автор | Cмexopaнчo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.06.03 17:05 |
|
|
Не се чуди, Алина е страхотен планинар и много красиво планинско цвете, така че е по-скоро самодива от колкото 'кон', а които не вярва и му стиска - нека да опита. Мен ме е яд че снощи бях на купон и не можах да се включа по обективни причини към гупата. Затова ми оства само да се ядосвам, да се наспя едно хубаво и утре да се кача на Черни връх поне малко да ми мине!

| |
|
Тема
|
[re: Cмexopaнчo]
|
|
| Автор |
HlTlO (Експерт) |
| Публикувано | 23.06.03 17:56 |
|
|
И аз мога да извървя преход от 50 км за един ден, в смисъл че имам физическите сили да го направя, но струва ли си усилията???
Според мен това е адски тъпо да ходиш като кон от зора до здрач, без да си поемеш дъх, без да погледнеш този или онзи връх, тази или онази долина...
Това за мен не е туризъм, а препускане!
Този маршрут минава през най-красивите места в Родопите и си струва да се раздели поне на 5-6 прехода!
А пък от Триград наистина няма прибиране, дори и на стоп е трудно!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
slavei (.....) |
| Публикувано | 23.06.03 20:50 |
|
|
hei kak mina? uspqhte li da minete marshruta? i imashe li transport ot triglav???
| |
|
Тема
|
до HITIO
[re: slavei]
|
|
| Автор |
Goofy (Ботев Пловдив) |
| Публикувано | 24.06.03 00:31 |
|
|
Не съм съгласен изобщо с теб. Маршрутът им е дълъг наистина, но зависи кой как ходи. Аз например съм ходил и си ходя по 12 часа чисто на ден без да се напрягам ни най-малко. За тези 12 часа мога да видя доста интересни обекти. Това за 5-6 етапа пък е пълна глупост. Това прилича както едно време колопоходите по 50 км на ден с тогавашните колела. Хората не сме мравки все пак. Не можем да се мерим с тези животни на тема лична маса/товар, но за ходене сме на светлинни години напред. За прибиране от Триград също си написал глупости. Нямало било прибиране. Прибиране ИМА от всяка точка на света. Въпросът е за колко време...и последно от как се помня все си говоря, че походите из Родопите 75-80 % се правят с велосипед, ама кой да чуе.
| |
|
Тема
|
Re: до HITIO
[re: Goofy]
|
|
| Автор |
HlTlO (Експерт) |
| Публикувано | 24.06.03 09:58 |
|
|
Извинете ме за невежеството, но влизам в този клуб от 3 дни!
И все пак това не беше обявено като колопоход - имаше част за прибиране на стоп! Що ще се прибират на стоп, ако са с колелета!
Пич казвам ти, че и аз мога да вървя по 12 ч. и по 50 километра на ден! Но какъв е смисъла? Да станеш рано , да окапеш по пътя и да стигнеш до хижата и веднага да се бухнеш някъде да спиш вместо да си правиш кефа.
Естествено че има прибиране от всяка точка на света! Но в Триград има (поне миналото лято беше така) само една маршрутка и то в 7.00 сутринта за Девин! Аз я изпуснах и на стоп знаеш ли до къде стигнах? В Доспат
    ! Само дотам стигнах в 3 следобед с надеждата да хвана някакъв автобус за Пловдив. Да ама в Доспат всичко е сутрин!
Хляб има само сутрин, вестници има само сутрин - и автобуси имаше само сутрин   !
Не че ми беше неприятно да си удължа почивката с още един ден, но специално "походът" за който спорим в момента е замислен за един уикенд! Доста интересно би се получило да се прибереш в Пловдив в понеделник следобед и тепърва да ходиш на работа (предполагам че работите).
Не се удивявайте на удивителните ми - аз така си пиша!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | edno momi4e (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.06.03 23:20 |
|
|
Mnogo se radvam ako ste si izkarali dobre.Az sum minavala po4ti sushia marshirut no malko po razshiren predi 3god.Beshe neveroiatno xubavo.Edni ot nai-golemite mi pregivelisi,no i az se 4udia kak ste uspeli za tolkova kratko vreme.Fakt e 4e ne vigdam kakuv stop she xvanete za obratno.reisut za Devin e v 7h.Bix idvala s vas s udovolstvie no za sugalenie givea izvun Bg.Uspexi.......
| |
|
Тема
|
Върнахте ли се вече?
|
|
| Автор |
HlTlO (Експерт) |
| Публикувано | 25.06.03 11:45 |
|
|
Очаквам с интерес да кажете как мина походчето!
Вече е сряда - трябва да сте се върнали!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|