|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема
|
StaRaTrekking.com 100 км за 24 часа 2003
|
|
Автор |
Cтaниcлaв (StaRaTrekking) |
Публикувано | 20.06.03 09:23 |
|
В началото бе по повод на подобна проява осъществена наскоро във Варна и като коментар на мероприятия съществували в близкото минало: И си мисля, че нищо не пречи да се възстановят. Наистина, какво ни пречи. Въпрос на организация.
организира на 17-юли-2003 год. поход 100 км за 24 часа по билото на Стара Планина. Предварителната програма е следната:
16-юли-2003 - събиране на всички участници на хижа Мазалат. Нощувка.
17-юли-2003 - старт рано сутринта (06:00 часа) в западна посока.
18-юли-2003 - финал на хижа Мургана.
Трасето на похода ще се уточни допълнително, но стремежа ще е да се мине по билото, като се изкачат върховете Росоватец, Параджика, Ботев, Голям Купен, Левски, Козя стена, Юмрука, Вежен, Братаница, Булуваня, Тетевенска Баба, Картала, Паскал, Свищи плаз, а също така да се посетят онези хижи (Добрила, Дерменка, Козя стена, Ехо), които са на път, за да се използват ресурсите им - вода, храна, легла, помощ (да не дава Господ) и т.н. Всеки сам трябва да прецени риска за себе си и силите си преди да вземе решение за участие. Темпото се определя от всеки участник за себе си и не е задължително пакетно придвижване. И двата ограничителя (100 км, 24 часа) са ориентировъчни. Всеки сам решава и може по всяко време да прекрати участието си. Естествено, важен е олимпийският принцип - участието преди всичко, а не времето. Но спортният дух на проявата изисква то да бъде отчетено и победителят да бъде награден.
Заради мъдростта на природата.
Посвещаваме тази проява в памет на хората, чиято загуба дълго ни тежа - хижаря на Дерменка-Ганди и многообещаващият алпинист Милен Милчев.
Редактирано от Cтaниcлaв на 20.06.03 09:25.
| |
Тема
|
Re: StaRaTrekking.com 100 км за 24 часа 2003
[re: Cтaниcлaв]
|
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
Публикувано | 20.06.03 10:00 |
|
м...браво, по принцип съм ентусиаст за всякакви такива работи, но това са 3 работни дни :(, ако беше един понеделник или 5ък...
е, може би догодина или ако нещо такова през есента... :)
| |
Тема
|
Защо в работни дни?
|
|
Автор |
Яceн_ (като мъгла) |
Публикувано | 20.06.03 11:11 |
|
И това разстояние не е ли повече от 100 км? И то доста?
Колкото до мен, аз съвсем сериозно се замислих за възстановяване на нашето 100 км за 24 часа - от Чумерна до Шипка - и идеята е в главата ми и си зрее. Но това не пречи да се организира нещо такова и на друго място, разбира се. Колкото до трасето по нашия Балкан, сериозен проблем и сериозна организационна работа е разчистването. После самата проява може да се проведе и от пет човека ентусиасти като начало, пък по-нататък ще видим. Ние с един приятел се бяхме заканили така и така да правим едно разчистване от "Кръстец" до "Грамадлива", ама така и си остана като идея. Но пак казвам, най-основното е, че зрънцето е пуснато, пък дали ще покълне и ще даде плод.... Кой знае?
А за идеята за Юли, супер е, но каква е причината да се избегнат почивните дни? Айде поне четвъртък, петък и събота да е, ако не петък, събота и неделя..... Пък току-виж съм ти довел няколко ентусиасти.
Напразно и самите Богове с глупостта на хората се борят...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Джeнraлa (скиор) |
Публикувано | 20.06.03 13:03 |
|
Здравей Станислав,
Не може ли да се премести програмата за петък, събота и неделя? През почивните дни ще се съберат повече мераклии за 100-илометровия поход. Ако е през почивните дни 100% ще участвам. По скоро бих казал ще се пробвам да измина това разстояние за 24 часа.
Поздрави!
| |
Тема
|
Ами аз може ли, жени приемате ли...
|
|
Автор | Aлинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.03 13:12 |
|
С риск това да не се хареса на някои, искам да попитам дали могат да се включат и жени. Е, не сме като мъжете, но можем да направим група на изоставащите и ... и ние да опитаме от на баницата мекото де . Пък и кой знае, може и да не изостанем, или поне не много. Отсега започвам да тренирам. ..
Алина
| |
Тема
|
Re: Ами аз може ли, жени приемате ли...
[re: Aлинa]
|
|
Автор | hanake (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.03 13:41 |
|
Може ли някой да спре жените? Защо питаш изобщо?
Никога не е имало такъв тип ограничение за този маратон.
| |
Тема
|
|
|
Автор | hanake (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.03 13:44 |
|
Идеята е добра. Но как точно ще се организира това.
Ще има ли постове с кафе и напитки по трасето. Храна и дрехи на хижите и т.н. Преди години този маратон беше организиран перфектно от търновци. Но сега не ми е ясно много как ще се поддържа групата дори само с пунктове за вода. Ако имате яснота, моля разкажете. Защото желаещи ще има много, но това е сериозно изпитание особено по избраното от вас трасе.
| |
Тема
|
|
|
Автор | wh (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.06.03 15:01 |
|
Дали ще е проява на група сьмишленици, тьрсещи по-екстремна форма на контакт с природата, или е с чисто спортна насоченост - всеки да "маха" сам за себе си като гони вятьра и сьответно контроли, проверки, дребни хитрости, класиране - част от нещата, от които бягаме от града и тьрсим контакта с Природата. Разбира се това е само лично мнение. Желая успех на проявата.
P.S. Някои хора продьлжават да очакват обещания финансов отчет от МР. 
| |
|
Повечето туристи няма да имат проблем с ходенето първите 12 часа
Повечето туристи, които имат проблем, ще ги имат вторите 12 часа и то на тъмно.
До колкото познавам терена, има някои големи изкачвания, които е добре да са по светло. Специално изкачването на Ботев. За това предлагам СТАРТЪТ да е около 4 следобед, а не в 6 сутринта. Така ще има време Мазалат-Ботев да се вземе надвечер или в ранните часове на нощта, на хладно. Нощният поход да е с общо взето свежи сили и като започне голямото издишане да изгрее слънцето :)
иначе изкачване на Ботев по обед, после гърч по билото в най-големите жеги и вечерта ще съм на хижа Плевен или в най-добрия случай в Незабравка, забравил за начинанието и умрял от умора:)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
HlTlO (Експерт) |
Публикувано | 20.06.03 17:42 |
|
Сега това поход ли е или бегане?
Да уточним, щото нещо това граничи с невъзможното!
TAKE IT EASY, BUT TAKE IT ALL!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|