|
|
|
Тема
|
Индекс на студа
|
|
| Автор |
Typиcт (експерт) |
| Публикувано | 27.12.01 12:09 |
|
|
| |
|
Тема
|
Re: Индекс на студа
[re: Typиcт]
|
|
| Автор |
NAS (чичо) |
| Публикувано | 27.12.01 12:28 |
|
|
Тази таблица направо плаши, но пък ние какви туристи сме да се плашим от някакъв си вятър
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Яceн_ (като в мъгла) |
| Публикувано | 27.12.01 18:29 |
|
|
Пълвата ми реакция бе "Откри Америка!". Но все пак може да има и люде, незапознати с влиянието на вятъра върху температурата, затова не бих искал да бъда много "компетенвтен" и многознаещ. Това си е факт! А и аз понаучих нещо. Сега разбирам защо по 8-ми Декември на "Амбарица" съм се вдървил като последния папуас. На хижата беше минус 15, но нагоре, съдейки по силата на вятъра, е било под минус 45. Че може и по-студено. Сега самочувствието ми се пооправи. Тогава не можах да кача върха, но явно е имало оправдателна причина.
Ясен
| |
|
Тема
|
[re: Яceн_]
|
|
| Автор |
Typиcт (експерт) |
| Публикувано | 28.12.01 10:26 |
|
|
Естествена реакция, предполагам ,че и моята би била такава, ако някой друг беше сложил подобна връзка за нещо познато. Факт е, обаче, че много от азбучните истини са непознати за повечето хора, пък и ги забравяме понякога и постъпваме не много разумно. Все още ми е "пресен" споменът за изкачването на Черни връх през януари т.г., при -16оС и 120 км/ч, последните метри от което минахме почти на "четири крака".
| |
|
|
|
10x
Човек дори и добре да живее..
| |
|
Тема
|