Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:28 25.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Туризъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Напоследък стана дума за рекординови  
Автор Orнeдишaщ (Змей)
Публикувано20.09.01 09:58

Като стана дума за пешеходни рекорди...

Най-удивителният рекорд, който зная, е поставен от български турист - Георги Великов Сергиев от Разград (1918-1998) - 600 км без спиране за 108 часа по маршрута Добрич - Варна - Бургас - Пловдив - София. Направил го е през 1979 година (близо 61 годишен!) и не ми е известно рекордът да е подобрен. Бил е документиран от комисия, но от тъпоумието на "отговорните другари" никога не е представен за публикуване в книгата "Guinness".

Та, майстори и майсторици - равнявайте се... Има поле за изява! Аз май не се наемам.

Тема Направо ми открадна темата!нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор Яceн_ (като в мъгла)
Публикувано20.09.01 10:17

Тъкмо си мислех да открия отделна тема за рекордите, но докато прегледам другите писания в клуба, някой ме изпреварил! Как де не го е яд човек!

Та добре е всеки да си сподели личните рекорди на специално място за това. Макар че аз не се сещам за мои рекорди, но ще се понапъна, току виж изскочило нещо!

Ясен

Тема може ли да се включанови [re: Яceн_]  
Автор Cy (ентусиаст)
Публикувано20.09.01 13:01

с рекорд по пиене на бира? То и да може, май Сибирски ще ме бие при всички положения, така че по- добре да не се обаждам

Тема Re: Напоследък стана дума за рекординови [re: Orнeдишaщ]  
Автор LuboPenev (Deadly)
Публикувано20.09.01 14:16

Радвам се винаги, когато видя думата рекорди:)))

Аз съм свръх човек, не се майтапя и хоренето на 600 км въобще не ме впечатляват когато съм постоянно на каптагон.

Тема Re: Напоследък стана дума за рекординови [re: Orнeдишaщ]  
Автор Galminator (баир будала)
Публикувано20.09.01 15:51

Рекродът на обиколката ЦПШ - Езерата - Ловна - Пионерска - ЦПС е три часа и нещо (3.30 мисля) и е поставен от възпитаник на ЦПШ през миналата година, по принцип същите изминават това разстояние за около 4 часа, но без раници. Иначе преди време първия, който поставил рекорд бил един немец- минал разстоянието за 5.20. Е без имена е всичко ама то това може да се провери.

Човек дори и добре да живее..

Тема Сетих се!!!нови [re: Orнeдишaщ]  
Автор Яceн_ (като в мъгла)
Публикувано20.09.01 17:27

Хижа "Ехо" - х. "Амбарица" за 12 часа. Не знам, дали може да се смята за рекорд, но си беше яко ходене.
Друго - х.Чумерна - х.Грамадлива за 11 часа. Това като време не е бързо, но беше от 1 часа следобед до 12 през нощта. Беше си хубав нощен преход, почти без маркировка и по обрасли пътеки. Дори ни валя два часа дъжд по тъмното. Романтика!
Друг хубав преход ми е от това лято - з.Тевно езеро-х.Попови ливади за 14 часа. За него не смея да твърдя обаче, че е кой знае какво постижение.

Тема Моето най-дълго ходене беше...нови [re: Orнeдишaщ]  
АвторK. (Нерегистриран)
Публикувано20.09.01 22:15

в Стара планина. Пътувахме с нощен влак до Казанлък. После хванахме първия "пътник" до едно село по линията обратно за Карлово и качихме оная хижа в подножието на масива Триглав, после се загубихме в един дъжд, но минахме по Триглав, слязохме на х. Тъжа, а оттам почти до Априлци опънахме палатка - беше около 15,45 часа вървене, започнало в 6 часа. но и доста безсмислено.

Друго безумно ходене ми е в Пирин - от над хижа Яворов през Вихрен и Тевното до малко над Безбог - за около 13 часа, половината от които без капка вода при около 25 градуса и никакъв вятър.

Не мисля, че има смисъл да се прави това, но от друга страна, ако се налага да вървя дълго и продължително, вървя ;-)

Не ви ли се ходи на някоя от граничните планини, да подхвана аз мойта стара песен ;-)

K.

Тема Re: Моето най-дълго ходене беше...нови [re: K.]  
АвторCинeвa (Нерегистриран)
Публикувано21.09.01 00:41

Съществува (планинско) бързоходство като развита спортна дисциплина, която сигурно има своя документирана история. Виждал съм само хора, преминаващи между Костенец и Мелник за три (по думите им) денонощия.
През октомври планирам обиколка на Осогово. Макар да не е изолирана до екзотичност планина, приема ли се такъв граничен преход?

Поздрав:

Синева

Тема Re: Моето най-дълго ходене беше...нови [re: Cинeвa]  
Автор Orнeдишaщ (Змей)
Публикувано21.09.01 09:08

Относно бързоходството: на времето имаше една група зверове от ВХТИ (сега ХТМУ) - София, много добри в тази работа. Доколкото ми е известно, вземаха Ком-Емине за 6 дни. Не носеха никакъв багаж, разбира се. Така или иначе, това е по-скоро супермаратон, отколкото туризъм в обичайния смисъл на думата.

Тема Re: Сетих се!!!нови [re: Яceн_]  
Автор Galminator (баир будала)
Публикувано21.09.01 16:09

я не се карайте. Аз пък мога да кандидатствам за най-дълъг преход на най-късо разстояние. С група 14 души ходих Яворов - Вихрен - Бъндерица за внимание 15 часа. Е да де те хората умряха от шубе докато стигнем самото конче и на него не им се видя трудно, пък катеренето на Вихрен беше комедия от грешки. Много беше.... за-бавно най-вече БАВНО.

Човек дори и добре да живее..

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.