Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:59 08.11.25 
Технически науки
   >> Транспорт
* Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Електромагнит за спиране на двигател  
Автор Iav (непознат )
Публикувано03.07.13 14:58

Здравейте,
Става въпрос за един дизелов агрегат, който се гаси с помощта на една скоба на регулатора, която се дърпа докато изгасне двигателя. Искам това да става автоматично.
По руските сайтове гледам че продават едни електромагнити ЭМ-19.03, за които пише, че са точно за тази работа - монтират се на камиони, тракори и т.н. Тук в няколко магазина за части за камиони питах и все ме гледат "особено". Има ли някакво специално наименование това нещо или пък ако някой знае фирма, която предлага такива електромагнити.

Тема Re: Електромагнит за спиране на двигателнови [re: Iav]  
Автор ramzes1977 (ентусиаст)
Публикувано04.07.13 01:03

Бива да спменеш модела на агрегата това онова. Щото според това което пишеш този електромагнит връща рейката на газта

Тема Re: Електромагнит за спиране на двигателнови [re: ramzes1977]  
Автор Iav (непознат )
Публикувано04.07.13 09:37

Агрегата е български АД100 с двигател ЯМЗ238.
И аз мислех, че връща рейката на газта, ама като прочетох ръководството на самия двигател се оказа, че това е "рычаг останова" - демек ръчка за спиране. Намира се почи отдолу на регулатора на двигателя. А рейката се оказа, че се командва от едно лостче отстрани на регулатора и е застопорена с една гайка, след като на настроени необходимите обороти на двигателя.
Оригинално на генератора има монтиран един електромагнит, който според мен е за аварийно изключване, а целта е да се направи сам да се пуска и сам да се спира.
Та затова ми трябва подобен на този от първия ми пост, който да има възвратна пружина, както и работна намотка, която може да работи прдължително време.

Редактирано от Iav на 04.07.13 09:39.

Публикувано05.07.13 01:01

Според мен бъркаш модела на двигатела да не е ЯМЗ-238 ""Краз"" . или по точно двигател от Краз (камион) 8 цилиндров V- Образен При тях гасенето става с отделна рейка . Колко Киловата ти е агрегата . Защото на този двигател от 180 коня , трябва да имаш най-малко 150 Киловата максимална мощност.
Ако бъркам пиши .

Автор tirtirlin (дразнител)
Публикувано19.03.15 18:47

Виж как е решен въпросът,с двигател 3.3 дизел на Нисан Патрол. Отделен двигател,като на чистачките.Можеш сам да си го преоборудваш. Дърпа рейката,и спира,не като магнита да е постоянно под ток.

Тема Re: Електромагнит за спиране на двигателнови [re: ramzes1977]  
Автор Timo (собствен ник )
Публикувано19.03.15 23:19

трябва да имаш най-малко 150 Киловата максимална мощност.

На питащият, да си вземе машинка за врата на кола.

Публикувано28.03.15 08:01

двигатела такъв ли е ?
рейка (26) гаси двигатела.
Можеш да ползуваш електромагнитен влкючвател за стартер!

Тема Re: Електромагнит за спиране на двигателнови [re: tirtirlin]  
Автор Origo (Тролей)
Публикувано25.09.15 11:29

Не може ли да се сложи електромагнитен клапан на горивопровода?

Тролеите напред!

Тема Re: Електромагнит за спиране на двигателнови [re: Origo]  
Публикувано11.10.15 11:02

Трябва да е след първата степане на помпата.Това в случаят няма как да стане.Ще има проблем с паленето след това.Ще се налага обезвъздушаване преди всяко палене.Варианта е с принудително връщане на рейката.

*Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.