|
|
|
Тема
|
Електромагнит за спиране на двигател
|
|
| Автор |
Iav (непознат
) |
| Публикувано | 03.07.13 14:58 |
|
|
Здравейте,
Става въпрос за един дизелов агрегат, който се гаси с помощта на една скоба на регулатора, която се дърпа докато изгасне двигателя. Искам това да става автоматично.
По руските сайтове гледам че продават едни електромагнити ЭМ-19.03, за които пише, че са точно за тази работа - монтират се на камиони, тракори и т.н. Тук в няколко магазина за части за камиони питах и все ме гледат "особено". Има ли някакво специално наименование това нещо или пък ако някой знае фирма, която предлага такива електромагнити.
| |
|
Тема
|
Re: Електромагнит за спиране на двигател
[re: Iav]
|
|
| Автор |
ramzes1977 (ентусиаст) |
| Публикувано | 04.07.13 01:03 |
|
|
Бива да спменеш модела на агрегата това онова. Щото според това което пишеш този електромагнит връща рейката на газта
| |
|
Тема
|
[re: ramzes1977]
|
|
| Автор |
Iav (непознат
) |
| Публикувано | 04.07.13 09:37 |
|
|
Агрегата е български АД100 с двигател ЯМЗ238.
И аз мислех, че връща рейката на газта, ама като прочетох ръководството на самия двигател се оказа, че това е "рычаг останова" - демек ръчка за спиране. Намира се почи отдолу на регулатора на двигателя. А рейката се оказа, че се командва от едно лостче отстрани на регулатора и е застопорена с една гайка, след като на настроени необходимите обороти на двигателя.
Оригинално на генератора има монтиран един електромагнит, който според мен е за аварийно изключване, а целта е да се направи сам да се пуска и сам да се спира.
Та затова ми трябва подобен на този от първия ми пост, който да има възвратна пружина, както и работна намотка, която може да работи прдължително време.
Редактирано от Iav на 04.07.13 09:39.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ramzes1977 (ентусиаст) |
| Публикувано | 05.07.13 01:01 |
|
|
Според мен бъркаш модела на двигатела да не е ЯМЗ-238 ""Краз"" . или по точно двигател от Краз (камион) 8 цилиндров V- Образен При тях гасенето става с отделна рейка . Колко Киловата ти е агрегата . Защото на този двигател от 180 коня , трябва да имаш най-малко 150 Киловата максимална мощност.
Ако бъркам пиши .
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tirtirlin (дразнител) |
| Публикувано | 19.03.15 18:47 |
|
|
Виж как е решен въпросът,с двигател 3.3 дизел на Нисан Патрол. Отделен двигател,като на чистачките.Можеш сам да си го преоборудваш. Дърпа рейката,и спира,не като магнита да е постоянно под ток.
| |
|
Тема
|
[re: ramzes1977]
|
|
| Автор |
Timo (собствен ник ) |
| Публикувано | 19.03.15 23:19 |
|
|
трябва да имаш най-малко 150 Киловата максимална мощност.
На питащият, да си вземе машинка за врата на кола.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ramzes1977 (ентусиаст) |
| Публикувано | 28.03.15 08:01 |
|
|
двигатела такъв ли е ?
рейка (26) гаси двигатела.
Можеш да ползуваш електромагнитен влкючвател за стартер!
| |
|
Тема
|
[re: tirtirlin]
|
|
| Автор |
Origo (Тролей) |
| Публикувано | 25.09.15 11:29 |
|
|
Не може ли да се сложи електромагнитен клапан на горивопровода?
Тролеите напред!
| |
|
Тема
|
[re: Origo]
|
|
| Автор |
ramzes1977 (ентусиаст) |
| Публикувано | 11.10.15 11:02 |
|
|
Трябва да е след първата степане на помпата.Това в случаят няма как да стане.Ще има проблем с паленето след това.Ще се налага обезвъздушаване преди всяко палене.Варианта е с принудително връщане на рейката.
| |
|
|
|
|