Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:14 14.11.25 
Автомобили
   >> Трабант и Вартбург
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови  
Авторивaнтyпaн (Нерегистриран)
Публикувано18.02.05 20:26

колко вата е стартера на трабант(12волтов)

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов) [re: ивaнтyпaн]  
Автор ЯceнМодератор (дърво)
Публикувано20.02.05 10:53

на гърба му пише 14 волта, 42 ампера => 588 вата. За да му ги измъкнеш обаче, трябват леки корекции в свързването на регулатора за напрежение. Иначе ако натовариш инсталацията с повече от 300 вата, почва да харчи и от акумулатора, защото напрежението спада.

there is no spoo^H^H^H^Hfork()

Тема Re: Регулатора за напрежениенови [re: Яceн]  
Автор Gemar (2 Fast 2 Stroke)
Публикувано20.02.05 15:20

В отговор на:

За да му ги измъкнеш обаче, трябват леки корекции в свързването на регулатора за напрежение.

Дай повече инфо, моля. Какви корекции имаш в предвид, освен добри кабели към акумулатора и стегнати връзки.

Все пак животът е прекрасен, като се вземе в предвид безплатната обиколка около Слънцето

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови [re: Яceн]  
Автор kalo76 (умен таралеж)
Публикувано21.02.05 01:04

Ясене, човекът говори за стартер, а ти му предлагаш инфо за алтернатор

THE OLD CAR IS NOT A DEAD CAR!!!

Тема Прав си.нови [re: kalo76]  
Публикувано21.02.05 03:06

Стартерът е 600 вата, но при него е много относително.

Тема И да продължа за алтернатора,нови [re: Gemar]  
Публикувано21.02.05 03:08

като съм почнал в кривата посока - за да работи устойчиво при големи натоварвания, трябва регулаторът да се захрани не от контролния изправител, към който е свързана и контролната лампа, а към контактния ключ (възел 51 май се пада, както се захранват и бобините)

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови [re: ивaнтyпaн]  
Автор Mravoiad™ ()
Публикувано21.02.05 10:21

Гледам че си питал и в клуб Шкода.Какво искаш да направиш с него да обменим мнения.Като начало мога да ти кажа че въпросната мощност е за кратко,тъй като стартера не е предназначен да работи дълго.В смисъл ще прегрее и изгори.

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови [re: Mravoiad™]  
Автор ivan_tupan (непознат )
Публикувано21.02.05 18:18

Еми мислех да си правя колело на ток и за това ме интересува колко е мощен - дали ще се движи. А между другото на старо колко горе долу ще струва (стартера)?

Редактирано от ivan_tupan на 21.02.05 19:57.

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови [re: ivan_tupan]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано21.02.05 21:54

Аа не,забрави.Ще е много сложно,пък и ще тряя да мъкнеш огромен акумулатор за да държи ток може би 75 Ампер часа 12 в.И ще трябва да цепиш стартера,за да махнеш бендикса,а и шалтера не ти трябва.С какво ще се предва движението на колелото също трябва да помислиш.Иначе не е лоша идеята,ако стане да дадеш снимки:)Също може би няма да е лошо да му смениш четките.Хубаво е да имаш свободен венец на колелото,за да може като пуснеш по инерция да не се върти стартера,което ще удължи живота му.Друго не се сещам но със сигурност няма да е много бързо мотопедчето ако може така да се нарече.А за стартер на старо-намират се,но не е много лесно а пък нов стува 150 лв.На старо можеш да си намериш за 20 кинта и то добър ама вече стават дефицитни.

Тема Re: колко вата е стартера на трабант(12волтов)нови [re: ivan_tupan]  
Автор Mravoiad™ ()
Публикувано23.02.05 10:30

Значи и аз имам подобни идей и след като порових по разни сайтове открих доста инафо как и различни решения на проблема.Но ако изключим това че например няма подходящи електромотори у нас след лека сметка се стига до извода че излиза по-евтино да си купиш готово.Но тогава я няма тръпката.Аз не съм се отказал,но доста дълго време дебна за електромотор.Минимално трябва да е 120 Вата.Мислил съм и за вариант ако намеря двигател от строшено детско автомобилче от тези дето го карат децата в парка.Така че търси,пък кажи какво е станало после.
Успех.
П.С.Защо не откриеш една тема в "Направи си сам" да не товариме излишно "Трабант" и да я поразвием.

Редактирано от Mravoiad™ на 23.02.05 10:49.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.