Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:57 15.11.24 
Автомобили
   >> Трабант и Вартбург
*Кратък преглед

Тема Бензинова печка - Трабантнови  
Автор Gemar (2 Fast 2 Stroke)
Публикувано29.11.04 17:16

Ще пробвам да си купя бензинова печка за Трабант и Вартбург преди да се прибера в Бг, че да не мръзна зимата в Траба, но тази която намерих е 6V. Идеята ми е да се опитам да я преправя на 12V или да намеря начин да сваля напрежението до 6V. Миналата година си намерих 2 печки от ЗАЗ, но така и не успях да сглобя 1 работеща, а и консумацията на бензин също ме въздържа - близо 1л/час, което е много!

Не мога още да намеря принципна схема на ел. инсталацията на печката, но ако устройството й е като тази на Запорожец, то тя има предпазител, реле, подгряваща свещ, бензинова помпа и вентилатор. Всъщност за всичко съм сигурен, освен за подгряващата свещ... не знам на какъв принцип пали бензина... може да е нещо различно... примерно с искра... Общата консумация на печката е 30W при 6V. Не е кой знае колко много, но със стабилизатор за 6V мисля, че няма да стане... не съм виждал толкова мощен... е, ако има, тогава проблемът е решен. Спирам до тук и очаквам да дадете някакви конретни предложения за понижаване на напрежението до 6V, но за мощност - 30W.

Все пак животът е прекрасен, като се вземе в предвид безплатната обиколка около Слънцето

Тема Re: Бензинова печка - Трабантнови [re: Gemar]  
Авторaннo1984 (Нерегистриран)
Публикувано29.11.04 23:20

конкретни предложения ли :)
ми купи една печка и за мен :) дори две ако са на разумни цени:)

а иначе има добре стабилизатор само трябва да потърсиш
http://rlocman.ru
сега нямам време иначе бих се заровил повече.
в нас имам един стабилизатор ползвах го за да преобразувам 36 волта в малко повече от 43-44 волта. трябваше ми за един усилвател на 50вата. докато не прегрях усилвателя стабилизатора работеше перфектно:)

Тема Re: Бензинова печка - Трабант [re: Gemar]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано29.11.04 23:36

Абе ти намери печката, свалянето от 12 на 6 волта не е особен проблем.. Макар, че са си 5А ток.. но ще се измисли нещо.

Тема Re: Бензинова печка - Трабантнови [re: Gemar]  
Автор lvaka (луд фен)
Публикувано29.11.04 23:36

Баси мамата цената на печката е скочила почти ТРОЙНО!Ма така е някой швабин и е навит явно.Както преди няколко дни щях да се сдобия с оботомер от Вартбург Мелкус РС ама някъв германец ма е изпреварил.ТАШАК.

DDR

Тема Re: Зарежете...нови [re: Gemar]  
Автор Gemar (2 Fast 2 Stroke)
Публикувано30.11.04 00:18

Друг път ще купувам... швабите я глътнаха за 36 EUR... не ми се даваха толкова пари.

Все пак животът е прекрасен, като се вземе в предвид безплатната обиколка около Слънцето

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.