|
Тема
|
Бензинова печка - Трабант
|
|
Автор |
Gemar (2 Fast 2 Stroke) |
Публикувано | 29.11.04 17:16 |
|
Ще пробвам да си купя бензинова печка за Трабант и Вартбург преди да се прибера в Бг, че да не мръзна зимата в Траба, но тази която намерих е 6V. Идеята ми е да се опитам да я преправя на 12V или да намеря начин да сваля напрежението до 6V. Миналата година си намерих 2 печки от ЗАЗ, но така и не успях да сглобя 1 работеща, а и консумацията на бензин също ме въздържа - близо 1л/час, което е много!
Не мога още да намеря принципна схема на ел. инсталацията на печката, но ако устройството й е като тази на Запорожец, то тя има предпазител, реле, подгряваща свещ, бензинова помпа и вентилатор. Всъщност за всичко съм сигурен, освен за подгряващата свещ... не знам на какъв принцип пали бензина... може да е нещо различно... примерно с искра... Общата консумация на печката е 30W при 6V. Не е кой знае колко много, но със стабилизатор за 6V мисля, че няма да стане... не съм виждал толкова мощен... е, ако има, тогава проблемът е решен. Спирам до тук и очаквам да дадете някакви конретни предложения за понижаване на напрежението до 6V, но за мощност - 30W.
Все пак животът е прекрасен, като се вземе в предвид безплатната обиколка около Слънцето
| |
Тема
|
Re: Бензинова печка - Трабант
[re: Gemar]
|
|
Автор | aннo1984 (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.11.04 23:20 |
|
конкретни предложения ли :)
ми купи една печка и за мен :) дори две ако са на разумни цени:)
а иначе има добре стабилизатор само трябва да потърсиш
http://rlocman.ru
сега нямам време иначе бих се заровил повече.
в нас имам един стабилизатор ползвах го за да преобразувам 36 волта в малко повече от 43-44 волта. трябваше ми за един усилвател на 50вата. докато не прегрях усилвателя стабилизатора работеше перфектно:)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
Публикувано | 29.11.04 23:36 |
|
Абе ти намери печката, свалянето от 12 на 6 волта не е особен проблем.. Макар, че са си 5А ток.. но ще се измисли нещо.
|
|
|
Автор |
lvaka (луд фен) |
Публикувано | 29.11.04 23:36 |
|
Баси мамата цената на печката е скочила почти ТРОЙНО!Ма така е някой швабин и е навит явно.Както преди няколко дни щях да се сдобия с оботомер от Вартбург Мелкус РС ама някъв германец ма е изпреварил.ТАШАК.
DDR
| |
Тема
|
Re: Зарежете...
|
|
Автор |
Gemar (2 Fast 2 Stroke) |
Публикувано | 30.11.04 00:18 |
|
Друг път ще купувам... швабите я глътнаха за 36 EUR... не ми се даваха толкова пари.
Все пак животът е прекрасен, като се вземе в предвид безплатната обиколка около Слънцето
| |
|
|
|
|